Těhotenství po endometrióze

Anonymní
24.8.12 11:36

těhotenství po endometrióze

Ahojky všem, jsem tady celkem nová. Chci se zeptat, jestli má někdo stejný problém, jako já a už má miminko. Před rokem a půl jsem byla na laparoskopii, kde mi našli endometriózu a odstranili. Mudr mi jí léčila horm. léčbou s tím, že jakmile budu chtít otěhotnět, vysadíme - injekce SYANA, abych neměla menstr. cyklus. V květnu mi řekla, že se cyklus může vrátit za 3 až 24 měsíců, byla jsem z toho zoufalá. Teď se pravidelně snažíme, ale menzes zatím nemám - od května. Na testěch mám vždy slabého ducha. Tak jestli by pro mě měl někdo radu, pro návrat cyklu nebo nějaké zkušenosti za jak dlouho stě otěhotněly.

Anonymně vkládám jen proto, že jsou tu na servru některé, o kterých nechci, aby věděli, že problém patří ke mě - snad se dá pochopit. :?

Předem díky moc všem za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Imane
24.8.12 11:41

Ahoj, prosím, v jaké fázi jsi tu endometriozu měla :?: MOC díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 11:47

Mno o na mi to doktorka nějak moc nedokázala vysvětlit, ale našli mi tam nejdřív asi 4 ložiska a po druhý laparce v únoru jenom jedno malinký. moje mudr je trochu jiná a nikomu nic pořádně nevysvětlí.

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 11:50

Mě právě čeká kontrola s endometriozou, na kterou mi přišli až během těhotenství, tak mě Tvůj příspěvek úplně vystrašil, vím, že to může být problém, ale nečekala jsem, že až takto. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 11:55

Mno to sem na začátku léčení věděla taky, že to není sranda, ale když mi doktorka řekla, že hormonální léčba po po laparce vyřeší, tak sem do toho samozžejmě šla a když sem jí teď řekla, že chci mimčo, trak mi řekla, že to může trvat až tak dlouho. A co se týče toho rvého problému, tak si myslím, že by to mohlo být v pohodě podle toho, co sem všechno četla a nechci strašit, ale po vyléčení se prý stává, že se ta mrcha vrací.

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 11:58

No, já ji mám na vaječníku a má průměr cca 4,5 cm. Tak nevím, co mám čekat. To je právě ono, prý se s tím může bojovat klidně několikrát, ráda se vrací a sama o sobě může působit negativně na plodnost :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 12:04

Mno já sem jí měla přímov děloze. Na vaječníku mi mimochodem při té laparce našli ještě nějaký srůst, jenže všechno, co o tom všem vim sem si musela zjistit na netu. Doktoři mi řekli jen, že způsobuje neplodnost a dá se to léčit. Každopádně mám staršího přítele a miminko už chceme, ale léčba mi úmyslně odstavila MS, protože to prý pomáhá, když není cyklus (při něm se prý ještě zhoršuje), takže dělám TT čas od času a samozřejmě naslepo.

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 12:07

Přesně, gynekolog říkal, že těhotenství ji zastaví nebo trochu zlepší, právě proto, že není MS. Ta endometriozu zhoršuje. Prý je příznakem bolestivá MS, já ji tedy měla hroznou a tedy i mít zase budu :think:. No, já myslím, že seTi ten cyklus zase rozeběhne, ale je dobré, že ty testy děláš, ona může nastat ovulace a nebudeš o tom ani vědět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 12:10

Mno a jak si psala, že ti jí našli při těhotenství, tak ty si ještě těhotná?

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 12:12

Právě, že ne, mám 2 měsíce od porodu a musím jít na kontrolu, kde se to bude řešit, co s tím. Vím, že jedna známá od mamky ji má také a strašně s tím bojuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 12:18

Mno nevim, jak v těhotenství, ale po porodu bych určitě chtěla laparoskopii, protože ta je na,,upálení,, tý mrchy nejlepší. Můžou ti jí komplet odstranit, ale pak nevím, jestli bych šla znova do tý hormonální léčby. Každopádněkdyby ti tohle řekli tak se rovnou ptej jak dlouho po léčbě většinou se dá otěhotnět, protože to co mi řekla ta moje mudr mě dost sprasilo. taky to mohla říct už na začátku a netvrdit mi, že to bude naprosto bez problémů. Jinak k miminku gratuluju. :)

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 12:22

Díky, no, uvidíme, jak to dopadne, já bych tu laparoskopii chtěla, abych něla klid, zvlášt, když při MS fakt chcípám :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 12:39

Mno já už si ani nepamatuju, jak sem na tom byla já, protože sem to neměla už asi 2 roky, ale doufám, že po tom všem je už všechno v pořádku, co nejdřív se mi MS vrátí a já otěhotním, ale neznám nikoho kdo by s tím měl zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Imane
24.8.12 12:42

Já právě také ne, poprvé jsem otěhotněla snadno, to jsem o ní nevěděla. Jak to bude podruhé nevím. Spíš bych se bála těch zásahů do těla během léčby, ta horm. léčba mi přijde dost šílená, vždyt to musí hrozně rozhodit tělo :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 12:48

Tý laparky bych se nebála, ale jak sem psala, tak prostě taky nevim, jestli bych šla znova do tý horm. léčby. Jedině, kdyby už nebyla nikdy jiná možnost. Nejhorší je ta nevědomost, že prostě ani doktoři ti toho moc neřeknou. Každopádně pokud bych byla na tvém místě a měla bych si vybrat jestli léčbu hormonálně a nebo,,léčbu těhotenstvím,, tak si vyberu druhou možnost. Předtim sem si j vybrat nemohla, protože sem byla hodně mladá a ještě na škole na to, abych měla dítě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex