Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtela bych se jen zeptat, slysela jsem, ze kdyz se nedari otehotnet normalne, ma se to zkusit pri menstruaci asi druhy az treti den. Ma s tim nekdo nejakou zkusenost??? Nezda se mi, ze by se to takhle taky dalo. Vzdyt prece pri menstruaci odchazi neoplodnene vajicko pryc. Snazime se o miminko uz delsi dobu a zatim se nedari. Tenhle mesic jsme to tedy zkusily pri tech mesickach. Jsou to ale zatim jen dva dny. Tak nevim…
Ahoj Alci,
dolezite je si uvedomit, ze k otehotneniu moze dojst len v case ovulacie, co v podstate znamena, len niekolko dni do mesiaca. pokial sa po par mesiacoch nedari otehotniet, nie je na skodu zacat sa trosku sledovat s cielom zistit kedy ovulujes a do toho casu sa potom skusit trafit so snazenim
je na to niekolko sposobov:
Odpoved na tvoju otazku je, ze ano, v zasade moze sa stat, ze zena vynimocne, pripadne aj castejsie mava ovulaciu este v case menstruacie, hlavne ak mava kratke cykly, ale urcite by som toto nepouzila ako vhodnu metodu na to ako otehotniet. mne osobne je predstava snazenia sa pocas ms dost neprijemna…
Ak sa chces dozvediet viacej o jednotlivych odrazkach, ktore som napisala vyssie, kludne sa pridaj k nam do temy o merani bazalnej teploty: https://www.emimino.cz/…nie-bt-39823
radi ti tam vsetko vysvetlime a poradime ![]()
na prvej strane temy mas niekolko odkazov na uzitocne stranky, odporucam si ich precitat.
sledovanim BT mozes zistit velmi vela o svojom tele - napriklad ci naozaj mavas ovulaciu. lebo aj ako-tak pravidelna menstruacia nemusi znamenat, ze dochadza k ovulacii, a v pripade ked nie je ovulacia, nie je sanca otehotniet lebo nie je vajicko a spermie nemaju co oplodnit…
dalej da sa odhalit dlzka lutealnej fazy - co je cas od ovulacie do dalsej menstruacie. ak je kratsia ako 12 dni, tak oplodnene vajicko nema sancu sa v maternici uchytit, a tak je vypudene s odchadzajucou sliznicou maternice.
Vzácně, při nepravidelný ovulaci, ta dejme tomu může prob
ěhnout..