Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
snazime se o miminko, ale mam vetsi nadvahu…mate nekdo podobne problemy?
Ahoj, já s váhou bojuju celý život, ale s otěhotněním jsem naštěstí problém neměla. Tedy, poprvé to trvalo 7 měsíců, než se zadařilo, ale tam hrálo roli více faktorů. Podruhé jsem otěhotněla naprosto bez problémů, i když jsem vážila o dost víc než před první těhotenstvím. Do porodu jsem stihla nabrat ještě 24 kg, aniž bych změnila stravovací návyky. Jedla jsem pořád stejně, první 3 měsíce jsem prozvracela a stejně šla váha prudce nahoru. Přesto jsem žádné vážnější problémy neměla, kromě vysokého TK ke konci těhotenství. A vy se snažíte jak dlouho? Mluvila jsi o tom s dr?
ja zadne vazne zdravotni problemy nemam a snazime se teprve chvili. Doktor mi rekl, ze s tim mam neco delat, ale spise zacit sportovat a upravit jidelnicek. Velka zmena vahy pry neni dobra.
Ahoj zakladatelko,
já měla menší nadváhu a vyšlo to na poprvé
![]()
Ono stačí, když člověk jen tak nesedí doma a třeba občas zajde do bazénu nebo si udělá výlet.
Co se týče jídla…lepší je jíst víc ovoce a zeleninu, to je dobré pak i pro mimi ![]()
Já jsem taky otěhotněla se 20 kg nadváhy hned na poprvé a teď ve 36.týdnu už mám dalších 20 kg nahoře. ![]()
a jedli jste nejake vitaminy nebo nejake ty pripavky? jak dlouho jste se snazili?
Já jsem jedla hodně zeleninu a ovoce, takže jsem ani ty vitamíny nemusela, ale máma mi je kupovala, tak jsem je jedla a samozřejmě, že tomu nic nevadí…ale nemá se nic přehánět
![]()
Já jsem otěhotněla hned první měsíc po přestání HA po 10 letech. Vitamíny jsem brala asi měsíc, ale pak jsem četla a slyšela, že se po tom rodí velké děti a že pokud je jídelníček vyvážený, nejsou potřeba. Tak jsem přestala.
no my se uz snazime od dubna a nic
takze ve vitaminech to nebude ![]()
spise premyslim jestli ma smysl nejak hubnout, zase jsem cetla ze neco radikalniho neni dobre.
rikali vam doktori neco?
susannn: urcite nic radikalniho, jen trochu sportu, at se uvolni hormony a pak i sex je pry lepsi;)
chci zkusit nejaky ten sport, alespon dvakrat tydne a taky jsem si odpustila sladke a snazim se vecer moc nejist
jaky sport se doporucuje?
mate zkusenosti treba s pilates?
ahojky, já otěhotněla za měsíc, vitamíny jsem nebrala žadné, přibrala jsem v těhu 22 kg, 11 jsem porodila, 3,7 kg z toho jsem si nechala, a tech dalších 11 kg mi nejde dolu, za chvíly chceme další tak jsem zvedavá jestli budu vypadat jako mamut ![]()
…koukám, že diskuse není aktivní, ale třeba se ještě někdo přidá.
Snažíme se o mimi skoro 8 měsíců a nic. Nadváhu mám okolo 25kg. Snažím se něco dostat dolů, ale nejde to a nejde to. ![]()