Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat,jestli někdo nemáte staršího partnera s kterým se snažíte o mimi? Mě je 27 a partnerovi 47. Děti ještě nemám, on z předchozího manželství 2 skoro dospělé........
jsme spolu o 14 let.Má skoro 18letého syna a pak máme společné 3leté.taky nám to chvilku trvalo než jsem zabřezla ![]()
Doporučuji poslat přítele na spermiogram.já toho mého prolejvala čajem na rychlé sperma a pak se zadařilo ![]()
Ja mam pritele dokonce o vice let starsiho nez ty o 25 let a take ma z predesla dve deti, jiz dospele. O mimco jsme se snazili par mesicu a po nekolika mesicich se to fakt povedlo. Ja si myslim ze pokud pritel nemel problem mit deti predtim, tak by to ani ted nemel byt problem
kdyztak se zeptej gyndare co by mohlo byt za pripadne komplikace, proc to nejde (tedy jestli se snazite a zatim porad nic). Snazite se o mimi nebo jsi o tom jen premyslel, zda li to pujde?:)
ahoj, mám o 17,5 let, první mimi jsme měli kdkyž mi bylo 25 a jemu 43, druhé já 27 a on 45 let…klape nám to super, jako otec je senzační, děti ho milujou, věk. rozdíl nepocituju. On má také dvě již dospělé. První těhu nám trvalo 9 měsíc než se zadařilo, druhé hned druhý měsíc.
ahoj holky, taky si myslím,že starší- zralejší-zodpovědnější
Zatím se snažíme druhý měsíc,tak to nechci hrotit.Dneska mladý kluci mají i větší problémy se spermiema než starší mužský,takže podle mě je to všechno o pohodě a tak.Takže zatim tomu dáváme volný průběh.A co děti vašich chlapů? Jak to vzali? nežárlili na nevlastní sourozenectvo? u nás se trochu obávám přítelovy mladší dcery,které je 15, zatím po 3 letém vztahu s přítelem jsem ji ještě ani nepoznala,myslím,že asi žárlí- nevím. Starší je 18 a ta je v poho…no ale až se to narodí,jsem sama zvědavá…
Mě bude 28, skoromanželovi včera 50
Máme spolu dvouletého kluka n kterého jsme čekali dva roky. Pak jsme šli do Gennetu a prim. Brandejská mi říkala že starší muži jsou na tom mnohem lépe než dvacetiletí
Problém byl na mojí straně a po první stimulované IUI se zadařilo
Z prvního manželství má dceru, je o necelý rok mladší než já a v pohodě ![]()
Maredko, mě je teď 28, v říjnu bude 29, manželovi bylo v dubnu 46, děti z předchozího manželství má teď 22 a 20 let, když jsme se poznali, on odešel od rodiny, tak to bylo s dětma peklo, mě nebrali vůbec, to jsme se snad dva roky nestýkali a oni ani nechtěli se vídat s tátou, byli naštvaný, což se dalo pochopit. V podstatě se to uklidnilo až po svatbě, až když se pak narodil první syn, tak se viděli, začali jsme se navštěvovat, dneska jsme na úrovni, že se i spolu bavíme, ale žádný vřelý vztah, manžel s něma komunikuje, ale tím že už jsou dospělý, vyletěli z hnízda, už oba pracují, navíc, my jsme v Praze, oni v Krkonoších, tak se moc nevídají, občas si zavolají, pomůžou si (jeho syn dělá automechanika, tak nám občas jukne na auto), ale to je všechno, já beru že má dvě děti, že existujou, ale jdou spíš mimo mě.Tot naše situace. jo a k těhu, my se teda o první snažili devět měsíců, ale podařilo se to až po svatbě, až když jsem na to přestala myslet, že chci miminko, a začala zařizovat svatbu, pak hned po svatbě jsem zjistila //. U druhého jsem to začali zkoušet, ale čekala jsem že to bude zas na dlouho, než se to povede, tak jsem to neřešila a hned druhý měsíc to vyšlo.
a vaše polovičky v poho založit si novou rodinku? nebo to dělali spíš kvůli vám? Můj přítel to bere asi tak, že to prostě běží,on se (asi jako většina chlapů) moc nevyjadřuje,jako že by říkal,jak moc se těší nebo tak,ale ví,že děti chci a mám pocit,že je takový rodinný typ a z nové rodinky bude mít radost-až to přijde
Neřekl někdo třeba vašim chlapům dědeček místo táta? ![]()
Manžela bratranec je o 10 let starší než jeho manželka.Bohužel vypadá ještě starší než je.A když jsme byli s nimi na dovolené,tak jedna paní jejich synovi povídá-Chlapečku,řekni dědečkovi,že se to tam nehází-a to mu bylo 40 let.Všichni jsme museli zadržovat smích.Ono hodně záleží na vzhledu a na tom,jak je kdo čilý.Ale pokud heká,je takový rozlámaný,tak působí starším dojmem.
Jinak druhý bratranec-z mé strany-odešel od rodiny k mladší a bezdětné partnerce.Jemu je 45 let a samozřejmě budou řešit co dál.Ona jedno dítko chce,což je logické,ale za cca 2 roky,až dostuduje.On je moc zodpovdný,děti zbožňuje,své vychovával hodně moc,vozil je k lékaři,nakupoval,vařil,často podnikali výlety,doma manželce pomáhal tak,že toho nakonec dělal i víc než ona.A nyní je ve stavu,kdy řeší dilema-na další dítě se necítí,ale zase ví,že by měl souhlasit.Už i přemýšlel /aby partnerka nevěděla,aby jí to neranilo / že by se s ní rozešel,aby ona našla někoho,s kým děti bude mít.
Myslím,že starší chlapi většinou děti mají proto,že moc stojí o vztah s mladší partnerkou a ví,že to je jedna ze zásadních věcí-dopřát ženě mateřství.Ale přesto mají děti moc rádi,užívají si je,vychutnávají si je-ale zmáhá je to víc než když byli mladší.
Me bylo letos 24
a s jeho detmi taky to jde, jen dcera jeho ktera je o tri roky mladsi je taky takova ze mne moc nebere, je to hlavne asi tim, ze povahove jsme jako cerna a bila, tedy uplne jine. Jinak to ze cekam mimco se snazila tak trochu tatkovi vymluvit, myslim ze z toho nebyla moc nadsena, ze tatka na „stara“ (nemyslim ve spatnem slova smyslu
kolena bude mit dalsi mimco, a s jeste mladou holkou ktera by mohla byt jejich segrou vekove. Jinak syn co je ve stejnem veku to vzal v pohode, rekl ze je to tatova vec, neco ve smyslu, ze uz je dost stary na to aby si delal co chtel
takze s nim je to v pohode ![]()
tak manželovi ještě nikdo dědečku neřekl, je mu sice 46 ale podle ostatních na to vůbec nevypadá, ani podle mě
je to taky o tom jak se ten chlap udržuje.
a k mateřství, já už když jsme spolu začali a vážněji mluvili o budoucnosti, tak jsemm mu na rovinu řekla, že chci v budoucnu mít svoje děti, že je sice fajn že on má dvě z předchozího vztahu, ale ty nejsou moje, vzal to, chtěl je taky a moc, nebyl to žádný nátlak nebo tak. Jako táta je úžasný a jeho slova jsou dneska taková že dneska si rodičovství víc užívá než když byl mladší. a naše děti? jakmile přijde tatínek z práce, maminka přestává existovat…
![]()
TO je fajn, já si myslím,že ten můj bude taky super taťka, těším se,až se nám to povede a mimi přijde a jsem zvědavá,jak to vezmou jeho dcery,ač vlastně mi to může být jedno, protože se s nima moc nevídáme. Oni moc nemají čas nebo asi nechtějí. Jen vím, že přítel je z toho smutný…
Jste některá z vás z Prahy?
A jak staré máte ted dětičky?
hoj,pisu jednou rukou,kojim ![]()
Manzel mel pred par dny 50-ja 33.On ma dve dospele deti z 1.manzelstvi-ja dve dcerky.
Pred tremi tydny se nam narodila DRUHA SPOLECNA DCERUSKA( A MOJE 4.)
Mame velkou rodinu a manzel je spokojenej stejne jako ja a jak rika-deti si umi NAPLNO uzit az ted,na ‚stara kolena‘ ![]()
Jo,a otehotnela jsem pokazde NAPOPRVE
Takze ta dr z Gennetu ma mozna v necem pravdu
![]()
PPS
A za dedecka ho maji pravidelne-mame z toho srandu
Zrovna se nedavno rozplyvala jedna pani nad nasi nejmladsi s tim,ze se ‚ta malicka se jeho dceri mooc povedla‘
![]()