Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I já mám o 13 let staršího partnera, je mu letos 40 a prckovi 2. Jsou skvělí parťáci, je sice doma málo, ale když je, věnuje se klukovi na 100%. Ale zas se absolutně neshodneme na výchově, on ho rozmazluje, vše mu dovolí a já jsem stále za tu zlou ![]()
Manzel je o 21 let starsi a synovi (16 mesicu) se venuje hodne, jsou paradne sehrani, hodne spolu travi cas, hraji si…je to o povaze jedince, ne o veku ![]()
Ja mam ted starsiho partnera a co ten ma aktivit, tak jen koukam, protoze byvaly akorat prisel z prace, lehl k tv nebo pc a jednou tydne sel hrat fotbal a pak tri dny hekal. Tento by mohl byt muj otec a tenisuje, jezdi na kole, chodi do posilovny s kolegama, kteri jsou o generaci mladsi. Nemusim rikat, ze i v posteli je to o necem jinem, ma proste vydrz ![]()
@joker.l Zakladatelka
jo, jo, to znám. Taky to tak doma máme. Jsem prý moc přísná:-)) Jen se obávám, že je to prostě jen sobec. Vím, že každý je jiný, ale on si vydrží hrát se synem chvíli a pak už ho to nebaví. Prostě to v sobě nemá. Pořád si říkám, zda s ním mít druhé dítě. Když vidím mého bratra, jak skvěle se stará o své dcerky, je mi do breku, že to manžel taky tak přirozeně neumí:-(( Asi toho chci moc.
Jako by jsi psala o mém chlapovi. Mamé dvou letou dcerku a dokut nezačala mluvit, tak ani nevěděl, že existuje. Bude mu čtyřicet a já si myslela, že když budu mít dítě s někým, kdo už je 100% dospělí a není to žádné ucho, prostě je na to zralý, tak to bude fajn, ale opak byl pravdou. Byla to pro něj taková změna, bohužel na něm bylo poznat, že nepřijemná, už nebyl středem pozornosti atd. Taky mě mrzí, jak s malou děda, který je o 7 let starší než manžel s malou blbne, hraje si s ní, tak jak nikdy muž nebude. Nemá to dany a je to vidět, že ani neví, jak si s ní hrát. Dost mě to bolím, obzvlášt, když muž na mě vystartuje, jako proč jde malá hrát radči za dědou než za ním…no hádej
Zakladatelko,
taky uvažujeme o druhém, ale zas já vím, že on je opravdu skvělý táta (až na to rozmazlování) a můžu se na něj spolehnout. Nebyl by problém je nechat klidně měsíc samotné doma a vím, že bych strach neměla. Ale první půl rok to taky tak nebylo. Mimina si nevšiml, moc ho to nebralo, ale stačilo si s ním párkrát promluvit, nasměrovat, co se od něj jako od táty čeká (vyrůstal bez otce) a od té doby super. Ale u tebe nevím, to si musíš rozmyslet ty, že to prostě asi ten suprovej táta nebude no
Ale taky nemyslím, že je to o věku ale hlavně o povaze…
Nesmím psát veřejně nic o manželovi, proto prosím pochopte ten anonym. Můj manžel je dobrý táta a je ode mně o tři roky, není to o věkovém rozdílu, pro děti by se rozkrájel, vozí do školy, vyzvedává ze školy, vozí na kroužky, splní každý prd, ale nehraje si s nimi. neumí to, popravdě ani netuší, co po něm chci, když mu to říkám. Vezme je na kolo, vezme je do ZOO, večer přečte pohádku, ale neblbne s nimi, nesedne si si s nimi ke stolu ke hře, nesedne si k legu, ke kostkám, takové t hraní. Není to o věku, je to o povaze a vzoru, co si nesou z domova.
@joker.l Zakladatelka
manžel taky vyrůstal bez otce. Zemřel mu když mu bylo 7 let. Možná to souvisí, nevím. Jako on pro něj dělá ty materiální věci a řemeslné. koupil a dal dohromady houpačku (myslím celou konstrukci), zařizuje pískoviště apod. Ale ta přirozená hra, tam prostě není. Vymýšlet blbiny atak. no to vůbec. Můj táta a mamka si sním vyhrají mnohem více, přesně jak píše LenaNell. Dost mě to mrzí. Prostě má svůj zažitý režim a z toho nepoleví. Přes týden je do večera v práci a o víkend si dopoledne raději vezme knihu a válí se v posteli do oběda. Místo toho, aby šel s malým třeba ven apod. když ho přes týden skoro nevidí.
Tak mě je 25 a přítelovi 36 pro mě tedy starší je, ale není nejstarší se kterým jsem chodila:) A jako táta je super má teda dvě malé děti a spolu teď plánujeme naše, ale je vzorný a ochotný otec a za dětmi běhá zajímá se a hlídá je naprosto v pohodě.
Já mám manžela staršího o 16 let a se synem si hraje, ale začalo to později. Když byl malý úplné mimino, tak si ho moc nevšímal, nepřebaloval. Je to jeho vysněné dítě, teď čekáme druhé, tak věřím, že až taky trochu povyroste, tak si s ním bude hrát. Ale jinak by se pro nás rozkrájel, co se týče různého zařízení - od „hřiště“ pro děti, po domácnost a přistavění pokoje pro mimčo atd. Nemyslím si, že je to o věku, je to o povaze daného člověka. ![]()
@Anonymní píše:
Holky a jak sljste se seznamily a v kolika letech?
Tak mně bylo 21 a mu 33 a potkali jsme se na zábavě na kterou mě přitáhla kamarádka. Já byla zadaná a na zábavy jsem moc nebyla. Tenkrát mě tam otravoval takovej nepřijemnej chlap a manžel ( budoucí ) si toho všiml a tak se mě zastal a tím mi imponoval.
No my jsme se seznámili díky hře geocaching na jednom eventu. On stál opřený o barový pult a já zrovna šla na panáka a pak si jen pamatuju jak jsem se mu podívala do očí a v tu chvíli musel kontrolky v elektrárně blikat jako o závod, protože to co přeskočilo nebyla jen jiskra, ale ohňostroj. ![]()
Tak naše oficiální historka o seznámení je, že to bylo na horách… Pravda, na horách to opravdu bylo, ale v baru, neskutečně mě opil a svedl… Já 16 a on 29 ![]()
Zajimava seznameni
A neprislo to okoli divne @joker.l. ten vek a tak?? ![]()