Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dendis01 Ahoj, já nejsem úplně odborník přes teplotu, měřím krátce, ale za mě na začátek asi ideální ovulační testy, abys věděla, kdy jí zhruba máš. Já mám cyklus dlouhý 28 - 30 dní a ovulaci mívám kolem toho 12 - 14 dne cyklu. Na těch testech je návod, kdy podle délky cyklu začít testovat, abys jí chytla. Nebo jestli na těhotenství vysloveně netlačíš, tak tomu nech pár měsíců volný průběh, aby se tělo od antikoncepce očistilo a třeba se ti v mezičase povede otěhotnět, ani nebudeš vědět jak.
@Anonymní píše:
Ideální bude, když nebudeš řešit vůbec nic. Ani nepátrat v podobných diskusích. Já takhle kdysi vysazovala antikoncepci po 7 letech braní, o nějaké ovulaci jsem neměla ani páru, no a 3m po vysazení jsem už byla těhotná a máme z toho krásná dvojčataO nějakém měření a testování bych začala uvažovat, až kdyby se třeba půl roku nic nedělo. Protože jinak je to úplně zbytečný stres a jak známo, srovnaná psychika je polovina úspěchu.
Sama jsem zvědavá, za jak dlouho se nám zadaří. Na těhotenství vyloženě nespěchám, ale znám se, jak se dlouho nebude dařit, tak budu v nervech. A čím víc se to blíží, tím víc se o to začínám zajímat ![]()
Ahoj holky:)
Tak se přidávám kvám do srpna, ms mě skončila dnes, tak budu čekat na ovu:)
Moc držím všem palce ať to vyjde Idelaně všem ❤️
Taky se presouvam sem, i kdyz uz me to presouvani do dalsich a dalsich diskuzi uplne vytaci ![]()
Zadny moudra a rady ohledne mereni teploty a podpory poceti vam sem neprinesu, ale rada si postezuju a naopak vyslechnu ostatni ![]()
Ahoj holky, ráda se k vám přidám. V srpnu to bude 11měsíců co se snažíme a máme za sebou první IUI, tak čekám jak to dopadne. Ms má dorazit v srpnu. Všem držím palce ![]()
Ahojky, taky se přidám.
Pozitivní ovulační test sem měla včera a i podle bolesti vaječníku proběhla ovu včera. Ještě dnes to s přítelem pojistíme.
Držím všem palečky ať se dočkáme všechny pozitivních testíků. ![]()
@KraliceAlice To presouvani me taky uz nebavi
Napadlo me zalozit diskuzi a uz se nikam nepresouvat a zustat jen v jedne. ![]()
@Mikea Jo, to by bylo fajn, třeba i nějakou uzavřenou skupinu, já jsem začala tuším dubnovou a taky už mě to teda silně nebaví se pořád přesouvat.
@Terrca taky se presouvam už od dubna, snažení od ledna, ale až v dubnu jsem to tu objevila
ale zase se hodně lidí přidalo, hodně ubylo, já bych se bála, abych v uzavřené zachvilku nezůstala sama ![]()
@DeniHop Tak ona by ta uzavřená pak mohla pokračovat i jako těhotenská
My se snažíme od loňského února, věděla jsem, že tady ty snažící diskuse jsou, ale až v tom dubnu jsem se odhodlala přidat.
@dendis01 já otěhotněla hned první cyklus po vysazení antikoncepce ☺️ bylo mi 27 a brala jsem ji od 16ti
@Terrca to by bylo fajne a ještě víc fajne by bylo kdyby se nám všem provedlo naráz
![]()
@dendis01 Mne bylo tenkrát 22 let, antikoncepci jsem brala 5 let a hned po vysazeni jsem otěhotněla ![]()