Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky rozjíždím toto tema,jelikož,začínam 5tyden po potratu,před tydnem jsem začla mít mesičky,a chceme se s přítelem snažit o druhe!!muj potrat byl skoro ve 3mesici tt.bylo to hrozne začla jsem spinit,jela jsem do špitalu a tam si me hned nechali,nasadily mi 12leku denne,oba jsme tyden moc bojovali,ale prcek to po tydnu vzdal,sla jsem na ultrazvuk ale nenasli odezvi,nechali to do druheho dne jelikož nebyly si jisti,bylo tam asi 6 doktoru,a rozhodovalo se,dopadlo to, jak to asi dopadnout melo odezvi nebyly a tak začli byt komplikace semnou,musela jsem hned na sal,to bylo nejhorší
v narkoze jsem pry brecela atd…po narkoze jsem byla trochu mimo
moc jsme si mimi prali.včera jsem byla na prohlídce vše je OK ale přicina neznama proc se to vubec stalo.jen si moc přejem aby to vyslo a ja mohla byt štastna maminka a přítel stastny otec,urcite nejsem jedina a rada se podelím o toto tema.zatím papa Lena
ajoj Leničko, tak s tím potratem mě to moc mrzí. nedovedu se do t tvé situace vžít, ale pevně věřím, že brzy budeš pyšná mamina ![]()
my se s manželem snažíme už rok a stále nic. tak už fakt nevím…
Ahoj holky, ráda se k vám přidám
Leni, s tím potratem mě to moc mrzí, nedovedu si to ani představit, jak hrozné to musí být.. Snad se vám ale brzy zadaří a budeš brzy maminka. My s přítelem se také snažíme, asi 3/4 roku a stále nic. Byli jsme na spermiogramu a výsledky nedopadli nejlépe, (já navíc mívala i cykly bez Ovu - teď testuji a zatím probíhá)bylo mi ale od lékařky řečeno, že to bude nejspíš chtít inseminaci. Ale to zatím nechceme, pokoušíme se přirozeně. Přítel přestal i kouřit, cpu ho vitamíny a tak se modlíme, aby se ty hadi zlepšili… Ale čekání na ms jestli příjde nebo ne je hrozný na psychiku… ![]()
Moňo, přeji Ti také, aby se vám brzy zadařilo. Vy už nějaké děti máte?
Ahojky holky,je to dlouha doba co nemužete otehotnet
to me moc mrzí!!My aspon s pritelem víme že to jde,nene ja jeste zadne nemam,mela jsem byt prvorodička,ty dva mesíce jsem si to opravdu užívala žadne zvracení atd…ale pak.....!!!Psychika je nejhorší co muže byt,dokaže hodne,ja jsem s pritelem nemohla otehotnet trvalo nam to asi 5mesícu:-)koupily jsme si motorku začli na ni delat,a tak jsme moc na mimi nemysleli,ale po mesíci jsem otehotnela a motorka šla z baraku
nebo červene vino trochu pomaha tak 2dc tydne
doktorka říkala že doporucuje otehotnet až příští rok v lete
,jelikož jsem slysela od holek že zase nejlepší je otehotnet po prvních mesíčkach po potratu,ja už mam mesičky za sebou a snažíme se o druhe tak jsem zvedava jestli to vyjde
přítel mi moc po potratu pomohl jezdil zamnou každy den po praci byval tam až do vecera
Alushko
je to už dlouha doba co nemužes otehotnet,co takhle zkusit Prahu,jezdí tam ma kolegine z prace,jen ji trochu pomahaj že ji tam spermije striknou do vajíčka bere pred tim par prasku atd…jelikož ona ma jiny problem než ty ale myslím že by to na 99%vyšlo,za pokus nic nedaš
není to skodlive,a když ti pak ani toto nevyjde budeš muset jit asi na umele
zatím pa
ahojky, já vím, myslíš inseminaci.. Zatím se mi do toho nechce, i když má lékařka to také nvrhla, jen si právě s přítelem říkáme, že možná ještě chvilku počkáme, jelikož mu dopadl špatně spermiogram. Baští vitamíny, přestal kouřit, žádná horká vana, nic prostě…v létě bychom chtěli jít znovu na spermiogram, zda se to trošku zlepšilo.. když ne, budeme se přiklánět k inseminaci, ale spíš to zatím ani nevpouštíme do hlavy. Čekala bych, že nám navrhne lékařka podrobnější vyšetření u partnera a ne jen spermiogram (myslím že dělají i UZ a pod aby zjistili příčinu a mohli ho léčit ) ptže co jsem se setkala z doslechu o CAR, většinou spíš jde o prachy.. Přímým úkazem je toho i má mamka a její manžel, nemohli také počít miminko, oba vše v naprostém pořádku a hned je tam hnali (inseminace a IVF ani jendo hned nevyšlo) ale oba naprosto v pořádku.. nevím, zatím se přikláním k přírodě
I když uvidíme, co bude za čas… Snad se vám také brzy zadaří, ale jak píšeš o psychice, máš recht… ta dělá snad nejvíc ![]()
Ahoj s tím potratem mě to mrzí , ale časem to otupí já jsem přesně rok po potratu a rok a pul po mimoděložním…doma mám sice dva prcky, ale i tak na to nezapomínám, ale dobré je, že jsem se smířila se vším co mě potkalo a co potká…tak nějak jsme se po půl roku domluvily, že to zkusíme znovu tak snad tentokrát vše vyjde jak má…každopádně bych se k Vám ráda holky přidala, protože mě asi nikde nechtějí jelikož už tam jsou stálice a znají se navzájem
![]()