Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak jsem navštívila diskuze snažilek, ale většinou už jsou všechny těhulky. ![]()
Proto bych ráda založila diskuzi pro ty , které jsou zatím na začátku cesty k //.
Ahoj, kdyby nevadilo, tak bych se ráda připojila ![]()
Chodím často na tyto stránky, ale většinou se nepřihlašuju - jen pročítám a sbírám zkušenosti, čtu rady, pokud zrovna něco potřebuju vědět…
Taky patřím mezi snažilky a teď na jaře to začínáme víc řešit, takže bych ráda, kdybych si o tom někde mohla občas popovídat s holkama, které mají stejné nebo podobné problémy a hlavně stejný cíl ![]()
Ahoj holky,tak jsem ráda, že se připojujete a věřím, že nás časem bude víc. My se snažíme 7 měsíc a zatím nic. Všichni říkají, že se to zadaří většinou do roka, ale vzhledem k tomu, že mi letos bude 33, tak jsem nedávno navštívila gynekoložku a ta mi napsala hormony.Tak teď praktikuji první měsíc, tak uvidíme jestli se brzy zadaří. A co vy? Jak dlouho se snažíte? Mějte se hezky.Eva
Ahojte,
taky bych se přidala, ale snažite se začneme až v létě - za 3 měsíce, nevadí? Jsem teprve předsnažilka, jednu princeznu už doma mám. Od pondělka začínám brát listovku, teď piju nějakou dobu kontryhelový čaj na srovnání cyklu.
Ahoj, tak se nam to tady pekne schazi, to je fajn. Na co je fajn kontryhelovy caj? Ja zatim beru kys listovou, tak snad to staci, ne? ![]()
Monulel, kontryhel je typicky ženská bylinka, tady popis ![]()
KONTRYHEL- pít 2× denně, stačí od začátku MS do OVU, ale když se pije celý cyklus nevadí - nemá kontraindikace
Popis:
Kontryhel je považován za zdroj tzv. fytohormonů. Fytohormony jsou rostlinné hormony, které v lidském těle dokáží nespecificky stimulovat procesy řízené vlastními, tělem produkovanými hormony. Tyto fytohormony se také podílejí na blahodárném účinku kontryhele na zdraví ženy.
Léčitelé a odborníci na fytoterapii předepisují kúry založené na užívání kontryhelového čaje také ženám, které mají problémy s otěhotněním. Kontryhelový čaj podporuje růst děložní sliznice a tak ji připravuje na uhnízdění oplodněného vajíčka.
Kontryhelový čaj léčí mnohé potíže spojené s menstruačním cyklem ženy. Snižuje bolestivost menstruace a zmírňuje nadměrné krvácení, zároveň při dlouhodobém a pravidelném užívání dokáže upravit nepravidelnost menstruačního cyklu.
Schopností kontryhele tlumit krvácení, posilovat děložní svalstvo a tlumit křečovité stahy svalstva se využívá také u těhotných žen, a to v případě, že hrozí potrat plodu, zejména v posledních 3 měsících těhotenství. Pro tento účel je však vhodná konzultace odborníka a jeho následný dohled.
Já ho piju hlavně kvůli tomu, že každý měsíc po MS ještě pár dní špiním, což je asi hormonální nerovnováha a kontryhel by to mohl srovnat.
Patsy - aha, tak ted uz jsem v obraze
To Ti radil (a) doktor? Vidim, ze uz jednoho sviste doma mate, takze ted chcete mit brachu nebo segru? Taky vidim, ze uz jsi tady dlouho co? Je to tady prima, clovek se tady dozvi hodne zajimavych veci…
Ne, to jsem vyčetla na diskusích
. Jo jo, jsem tu od prvního těhu, ale chodím v podstatě jen na moji domovskou zamčenou diskusi - Srpen 2007. Teď se ráda přidám sem, i když se aktivně ještě nesnažíme, už se na to těším a ráda budu sledovat vaše postřehy a těhulení
.
Monulel, co to píšeš za šílený čas?
![]()
Co tahle hodit nějaké info o sobě, ať se trochu seznámíme
.
Mě je 24 let, manželovi 36, jsem 4 roky vdaná, Inna se nám povedla hned 1. měsíc po vysazení HA, kéž by to šlo tak rychle i podruhé.
Ahojky holky,, doufám, že nebude vadit, když vám sem vlezu… chodím do snažilek, ale ted už moc ne… jelikož jsem zjistila, že mě to hodně stresuje a potom pořád myslím na miminko a ono nám to moc nejde… Tento měsíc jsem si řekla, že si už nebudu ani zapisovat kdy jsme s přítelem měli sex… a nic takovýho… jen si píšu, kdy jsem měla ms… A sex máme také jen když se nám opravdu chce… mám asi problém v tom, že nemám pravidelnou ms… a jsem asi dost hubená…
ale já nemůžu přibrat… právěže si myslím, že bych přibrala jedině tím, kdybych byla těhotná… to bych jedla hodně asi…Jinak po sexu jsem dávala vždycky nohy nahoru, jako do svíčky a nejmín půl hodinky jsem ležela… na to jsem se už také vykašlala… nedávám nohy nahoru, ale ležím a to tak dlouho, že vždycky usneme přitulení s přítelem a jak se bud v noci nebo až ráno vzbudím, jdu se teprve trochu opláchnout…Ale už se snažíme dá se říct od července, srpna loňského roku…
Ahoj Smoulinko, já si myslím, že pokud nejsi vyloženě podvyživená, tak by váha neměla mít na otěhotnění vliv. Moje kamarádka se taky snaží o miminko od srpna a už má domluvený termín na IUI, vy jste to zatím nijak neřešili, byl manžel na spermu?
A kdepak je zakladatelka? ![]()