Snažilky po čtyřicítce

377
10.12.18 14:26

já už teda nejsem snažilka, jelikož jsem tu na rady začala meřit BT a už jsem v 28tt :-), tak snad nevadí. Je mi 41 a půl a čekám 4 prtě :-) zřejmě 4 chlapečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
10.12.18 14:40

Muzu se vetrit je my tedy cerstve 37 snazim se pet let a nic.Po novym roce to rozjedu ve velkym skoupim vsechny vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
10.12.18 14:42

@fazolka121 juuu tak to je nádhera, moc gratuluji :kytka: Mně taky bude 41 za pár měsíců, doma mám 12 letou dcerku…, nový partner, no uvidíme, zkoušíme teprve měsíc, já neměřím nic, cyklus mám pravidelný takže ovu podle oka, buď to vyjde, nebo ne :think: ale teď aspoň vidím že reálně to jde :dance: :lol:

Příspěvek upraven 10.12.18 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.12.18 14:43

Vitamíny? Vyhozené peníze z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
10.12.18 14:43
@sabinka098 píše:
Muzu se vetrit je my tedy cerstve 37 snazim se pet let a nic.Po novym roce to rozjedu ve velkym skoupim vsechny vitaminy.

Vetřít se můžeš určitě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.18 14:48

Já mám děti tři..Jedno už dospělé, druhé za půl roku také a třetí je školačka.. Mám nového partnera, bezdětného, takže zvažuju též, zda další dítě. Je mi 41.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.18 15:52

Prosím anonymně, nejedná se o mě…
Zkušenosti nemám, ale mám kamarádku, kterou si rodiče pořídili v 41 a 46 letech…Kamarádka si nikdy na rodiče a nynější situaci nestěžovala, jen pronesla, že ona by to svým dětem nikdy neudělala… Dnes má 31 let, ma dvě malé děti, se kterými ji rodiče nepomohou. (Ok, argument ne všichni prarodiče jsou hlidaci) ale ona má navíc v 31 letech na starosti dva starnouci rodice, nebo spíše staré rodiče 72 a 77, kteří začínají být odkázáni jen na její pomoc (vozeni k lékaři, občasné vaření, uklid a hlavně poslouchání jejich starosti a negativismu) a ona jen pendluje - manzel-deti-prace-rodice-stavba… Mí rodiče mě měli v 24 letech a super. Jsou tady pro mě, jsou pro mě oporou a v letech kdy mám budovat své zázemí a rodinu, nemám takové starosti o ně…
Je to Vaše rozhodnutí, ale vždy už budete starými matkami. Teď se tak ještě necítíte, ale za cca 10 let ubydou síly a už to taková pohoda- lahoda nebude… :think:

• Citovat
  • Upravit
59388
10.12.18 16:25

@sabinka098 5 let to je hodně dlouho :? . Lékaři důvod nezjistili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
10.12.18 16:28

Co člověk, to názor. Nikde není napsaný že za deset let nebudu v ještě lepší kondici než jsem teď, dceru jsem měla v 28 letech a teď se na dítě cítím připravená daleko víc. Stejně tak jako u mladé maminky může přijít nemoc, ať už její nebo rodičů, nebo cokoliv, i starší žena na tom může být zdravotně a fyzicky daleko lépe než 20tka. Samozřejmě máte pravdu že rodit děti by měli mladí lidé, ale druhé dítě třeba v 37 letech je v dnešní době myslím zcela normální věc. Jak jsem napsala, co člověk, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.18 19:21
@TMana píše:
Vitamíny? Vyhozené peníze z okna.

Tak teď jsi rozsekala všechny zahraniční studie :mrgreen: Ono to samozřejmě není jen o nich, ale bez nich to jde hůř, zejména bez těch, které mají vliv na dozrávání vajíček a to kvalitních vajíček. U chlapů je to kapitola sama pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.18 19:24
@ZuzaTeri píše:
Co člověk, to názor. Nikde není napsaný že za deset let nebudu v ještě lepší kondici než jsem teď, dceru jsem měla v 28 letech a teď se na dítě cítím připravená daleko víc. Stejně tak jako u mladé maminky může přijít nemoc, ať už její nebo rodičů, nebo cokoliv, i starší žena na tom může být zdravotně a fyzicky daleko lépe než 20tka. Samozřejmě máte pravdu že rodit děti by měli mladí lidé, ale druhé dítě třeba v 37 letech je v dnešní době myslím zcela normální věc. Jak jsem napsala, co člověk, to názor.

Máme tady a na FB dávno založené soukromé skupiny. Tady se ti budou vtírat afektovaný názory, jak bysme měly ve 40ti krmit holuby v parku. Jinak, mám první dítě ve 41 a ve 43 usiluju o druhé. Nech si udělat odběr krve na AMH, ať víš, jakou máš ještě ovariální zásobu a chce to i hormonální profil, ať máš představu o FSH (jak je daleko přechod). Měření BT je výhodné, k tomu vyselektované TOP podpůrné vitamíny (inositol, koenzym q10, listovka, vit. D apod.)

• Citovat
  • Upravit
891
10.12.18 19:32
@Markéta80 píše:
@sabinka098 5 let to je hodně dlouho :? . Lékaři důvod nezjistili?

Mezi tim dvakrat mimodelozni a jedno zamkle tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.12.18 19:33

Mně měla mamka v 34, já v 35 čekám třetí. Hlídá a hlídala často moje starší děti,v práci presluhovala o několik let,protože můj starší brácha děti vůbec nemá a já měla prvního ve skoro 27. Teď jí bylo 70 a už rikalaz,že musí vydržet zdravá a žít aspoň dalších 10 let,ať si ještě užije vnoučat. Je hodně aktivní,stará se o sebe,žádná rezignace a krmení holubů.
Jasně že ideálnější je rodit tak 20-35, ale holt rozptyl je před i po. Kolem sebe mám dost kamarádek a příbuzných, které měly první dítě kolem 37-38 let. Některé zůstaly u toho jednoho, jiné kolem 40 měly další.
Všem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.12.18 19:52
@Anonymní píše:
Tak teď jsi rozsekala všechny zahraniční studie :mrgreen: Ono to samozřejmě není jen o nich, ale bez nich to jde hůř, zejména bez těch, které mají vliv na dozrávání vajíček a to kvalitních vajíček. U chlapů je to kapitola sama pro sebe.

Jasně, pokud ignoruješ studie, které potvrzují, co jsem napsal. Ale nebudu se hádat, vlastně mi může být buřt, za co kdo vyhazuje peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
10.12.18 20:29
@Anonymní píše:
Máme tady a na FB dávno založené soukromé skupiny. Tady se ti budou vtírat afektovaný názory, jak bysme měly ve 40ti krmit holuby v parku. Jinak, mám první dítě ve 41 a ve 43 usiluju o druhé. Nech si udělat odběr krve na AMH, ať víš, jakou máš ještě ovariální zásobu a chce to i hormonální profil, ať máš představu o FSH (jak je daleko přechod). Měření BT je výhodné, k tomu vyselektované TOP podpůrné vitamíny (inositol, koenzym q10, listovka, vit. D apod.)

Myslela jsem si že určitě nejsem jediná kdo touží ve 40 po dítěti, teď je mi jasný že jsou asi nějaké soukromé skupiny které jsou právě těch odsuzujících zpráv ušetřený. Jsem tu nová. Před pár lety by mě ani be snu nenapadlo že budu uvažovat o druhém dítěti, život se mi otočil vzhůru nohama a poznala jsem člověka který mi dal úplně jiný pohled na svět…No nic, všem snažilkám, ať už dvacetiletým nebo čtyřicetiletým přeji v co možná nejbližší době krásná a zdravá miminka. krásné Vánoce všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí