Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jahoda.mrazena.sarka
Já tě chápu, taky jsem si vždycky říkala, no a za rok, touhle dobou…
Nepomáhá to. A asi je to to nejhorší, co můžeš udělat. Jak píšeš, dostáváš tím sama sebe pod tlak. Vidíš, mě to ani nikdo neřekl, že to půjde
Asi tý lži nevěří ani oni sami.
Sama si občas říkám, že už bych ho fakt chtěla, pak zase mám období, kdy sem ráda, že třeba můžu pít a takhle se mi to pořád střídá. Povětšinou, když mě v práci naštvou, chci ho nejlíp hned
Takže tě chápu, je to prostě na hlavu to čekání a doufání. A co fakt zkusit psychologa? Nejen že se vypovídáš, ale řekne ti, čím třeba tu hlavu zaměstnat… Já už o něm taky uvažovala…
U te krvi je problem s Rh faktorem, ktery je + nebo -. Potiz je u jakekoliv Rh negativni krevni skupiny u matky (A-, B-, AB- a 0-) kdyz ceka dite s Rh+ krevni skupinou, protoze telo matky bere to dite jako cizorody teleso a vytvari proti nemu protilatky. Ale soucasna medicina uz to zvlada dobre. Prvni dite je vetsinou bez problemu, pri porodu se ale „setka krev matky s krvi ditete“ a zacnou se tvorit protilatky ve vetsim mnozstvi… to by pri dalsim tehotenstvi uz byl problem. Matce se proto po porodu podava infuze proti tem protilatkam aby nemela problem u dalsiho tehotenstvi
@jahoda.mrazena.sarka
Ja se pridam… ikdyz jsem si neprisla tim co ty, tak Ti rozumím. U nas to bylo pred 3roky co jsem otehotnela a pritel to nechtel tak jsem sla na preruseni ( doted toho lituji ). Nejhorsi bylo ze jsme vse absolvovala sama a rodice kdyz to zjistili (protoze jsme mela pak problemy ) tak od te doby mi predhazuji za si za to muzu sama ze nam to ted nejde
Pohledy jako co chces, kdyz jsi jedno uz dala pryc me vytaci a pri kazde prilezitosti mi to pripominat me se***. Takze ja se s rodinou stykam minimalne a mam klid…je to smutny ale radeji takhle nez to poslouchat.
Moc Ti drzim palecky a hlavne jak uz tady nekdo psal chce to o tom mluvit a dostat to ze sebe ![]()
@keirinka Jo tak matce se podava infuze. Ja myslela, ze miminku..
@kiwiovka Taky ho chci vzdycky nejvic, kdyz me nastvou v praci. Vzdycky prskam, ze do toho vlitnu, pujdu na neschopenku a kaslu jim na to, at si tam s tim delaj co chtej!
Ale pak si zase nadavam, ze to neni uplne nejidealnejsi duvod pro to mit mimco, jak se rika karma je zdarma a urcite by se mi to nekde vymstilo, tak se zase radsi rychle uklidnim
.. ![]()
@kiwiovka K psycholožce chodím, je skvělá a moc mi pomohla i v jiných věcech, ale mám pocit že tohle je asi hodně specifický téma a nevím jestli ona má děti nebo ne, ale podle mě prostě s tímhle moc neumí poradit…a nebo je pro mě možná lehčí to takhle tady s váma probrat anonymně…ale psycholog je super, moc mi pomohla i v jiných životních oblastech a s její pomocí jsem rozkryla svou stu věcí, co má člověk v hlavě z dětství a snažím se z toho vystoupit…možná i proto to nejde, protože možná ty věci prožívám i teď zpětně víc, než kdybych to jen tak hodila za hlavu a šla dál…ale jestli nad tím uvažuješ, tak to zkus… mě to teda moc pomohlo, hlavně co se týče ohromný nenávisti sama k sobě, kterou jsem měla ještě před tím, než se stalo tohle… ![]()
@Veroniiikaaa Je mi to líto
to musí být taky moc těžký…já když byla na revizi tak jsem byla na pokoji já a pak 3 holky na interupci…nejdříve jsem k nim cítila hroznou nenávist a odpor, protože já tam přišla s mrtvým tvorečkem který jsem chtěla aby žil, a oni tam byly se živým…no, ale pak mi postupem došlo, že absolutně nevím co je k tomu vedlo, co si proživali než se rozhodly atd… takže to pro mě ve finále byla taky dobrá škola… a to co ti dělá rodina je teda strašný…
u mě to přecházejí a dělají z toho tabu, což taky moc nepomáhá, ale vyčítaní starých chyb…no, nevím moc co na to napsat…a musí to být taky moc těžký…
@jahoda.mrazena.sarka hele,podle me co pises jsi na dobre ceste se dat po psychycke strance do poradku a to je myslim ted to hlavni
clovek se musi smirit s tim co bylo a kazdemu to trvá jinou dobu. Me to trvalo az do te doby dokud jsem to ze sebe nedostala a nevyrikala si to s pritelem a rekla mu vse co mela na srdci… a od te doby co se snazime tak jsem Ok…a rodinu Už neresim, proste to beru ze to tak je… nestresuji se ![]()
@keirinka aha tak uzasne info moc dekuji a zeptam se jak zjistuji krev ditete? Jen podle rodicu? Ja jsem prave minuska, vim to díky darcovstvi. Je mozne ze diky tomu mam uz ted problem otehotnet?
@KarolB tak mi odpovedely holky z jine diskuze ![]()
Nahlásit Zmínit Citovat
JanomueKecalkadnes v 12:10183 příspěvků
@kalitka Tady záleží jesli partner je plusko nebo minus. Pokud k plus a plod vezme rh faktor po muzi muž nastat problém a tve tělo plod vypudi. Stává se to až po smichani krve tzv.jak ma minusova krev se smicha s plusovou tak proto ni bojuje. Takže se to většinou řeší až po prvním těhotenství. Ale byla jsem upozorněna ze kolikrát se může smichat i dříve a žena o tom neví…Takže už raději dávají očkování hned. Těžko říct jak to vše funguje.Co si budeme nalhavat, na některé věci se přijde později a ne všechno doktoři vědí, takže jsem ráda ze očkování jiz mam.
@Veroniiikaaa A jo, já vím…fňukám tu, ale prostě mě to nějak doběhlo a padlo to na mě a nemám si o tom s kým popovídat a popravdě je to těžký si teď postěžovat u někoho z okolí, když jsem pořád dělala hrdinku jak je to v pohodě…
A ty se snažíš jak dlouho? Kolik ti je?
A přítel je ten samý jako poprvé? Nějak mi to není jasné…
A asi už tady nebudu si dál stěžovat, tady ta diskuze je spíš o pozitivní budoucnosti, co? ![]()
@kalitka Jo takhle to je. Ona mi to kdysi kamaradka vysvetlovala kamaradka, ktera ma s tim taky problem. Ja mam nastesti A pozit., tak je to dobry..
Jinak holky jak vas boli bricho kdyz ovulujete? Vcera me tak divne tlacilo v podbrisku a celej den tak divne vlhko mezi nohama (pardon, ze to takhle pisu, ale jinak to popsat nejde
), podle kalendare by mela byt az v nedeli, ale vim ze to muze byt takhle ze zacatku uplne jinak. Naposledy jsem mela normalni cyklus nekdy pred 9 lety v neceych 15 letech, takze si uz moc nepamatuju, jaky to bylo.. ![]()
@KarolB ja tojsem treba nikdy nepoznala, kvuli praci merit bt nema smysl a testy
vite jak…ale asi budu muset…no ha kdyz prestala brat HA tak mi skoro tri roky honili cyklus abych ho vubec mela pak cca 3'roky skoro jak hodinky
krasne 28/30 dni max…
no a ted kdyz se. chceme snažit tak tohle…jsem ted 33 den cyklu kde nic tu nic..a uz mam trochu hlavu v pejru. Jinak me je holky 28 a jsem. bezdetna. dite sii preju slouho ale partner. nechtěl. az ted
@KarolB Me bricho boli, ale podle BT mam ovu třeba až 2 dny potom, co me bolelo..
@jahoda.mrazena.sarka … nestezujes si, tady to je podle meho o vsem jak pozitivni tak zpravy co nas tizi a chcem si popovidat. Diskuze jsou dle meho aby jsme se podporovaly ve vsem i to cim se trapime…takze klidne pis co te trapi
![]()
Me je 29as pritelem (tim stejnym co byla interupce) se snazime necely rok.
A Tobe je kolik?
@kalitka No ja si pamatuju akorat, ze pred HA jsem mela ty cykly dost kratky, mela jsem treba dva tydny bez menstruace a treti tyden uz se mi to spustilo, k tomu sileny krece v brise a migreny. Kvuli tomu mi doktor taky prasky nasadil tak brzy. Jsem teda tedka zvedava, jak to u me bude probihat. Hold nezbyva nam nic jineho nez se modlit, aby to nejak vyslo.. ![]()
@Kariss No pro jistotu jsem si vcera vecer po prijemne chvilce hodila nohy za hlavu..
Nic se nesmi podcenovat..! ![]()
@KarolB Ano, řekli nám že jsme oba v pořádku…právě že IVF ani IUI nechceme, protože jestli je to psychika, není k tomu žádný fyzický důvod, tak by to stejně asi nebylo k ničemu- alespoň tak mi to říká to „NĚCO“
Každopádne jsem doufala a i okolí mi to říkalo, že tím potratem jsem si to vybrala a teď se bude už dařit… no a už je to rok a nic…celkem se snažíme o mimčo už rok a půl…vím že jsou na tom jiní i hůř, jasně, ale to nějak moc nepomáhá, protože tím spíš na sebe vyvíjím tlak a pocit že jsem slaboch…
@kiwiovka V tý práci to chápu, nevědí jak se chovat, ale to že člověk už rok poslouchá „to půjde“ moc nepomáhá…a nemyslím to špatně k bývalým kolegům, spíš jako celá ta situace je taková naprd…
Myslela jsem si že jsem to překonala, ale mám pocit že se mi to teď po roce vrátilo jako bumerang a nejak mě to sejmulo… před rokem jsem se utěšovala tím, že v tuhle dobu už budu mít u sebe miminko, když to první nedopadlo, nebo už budu mít alespoň bříško