Snažilky Srpen 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahoda.mrazena
10.8.17 11:29

@KarolB Ano, řekli nám že jsme oba v pořádku…právě že IVF ani IUI nechceme, protože jestli je to psychika, není k tomu žádný fyzický důvod, tak by to stejně asi nebylo k ničemu- alespoň tak mi to říká to „NĚCO“ :oops: Každopádne jsem doufala a i okolí mi to říkalo, že tím potratem jsem si to vybrala a teď se bude už dařit… no a už je to rok a nic…celkem se snažíme o mimčo už rok a půl…vím že jsou na tom jiní i hůř, jasně, ale to nějak moc nepomáhá, protože tím spíš na sebe vyvíjím tlak a pocit že jsem slaboch…

@kiwiovka V tý práci to chápu, nevědí jak se chovat, ale to že člověk už rok poslouchá „to půjde“ moc nepomáhá…a nemyslím to špatně k bývalým kolegům, spíš jako celá ta situace je taková naprd…

Myslela jsem si že jsem to překonala, ale mám pocit že se mi to teď po roce vrátilo jako bumerang a nejak mě to sejmulo… před rokem jsem se utěšovala tím, že v tuhle dobu už budu mít u sebe miminko, když to první nedopadlo, nebo už budu mít alespoň bříško :,(

• Citovat
  • Upravit
4882
10.8.17 11:35

@jahoda.mrazena.sarka
Já tě chápu, taky jsem si vždycky říkala, no a za rok, touhle dobou…
Nepomáhá to. A asi je to to nejhorší, co můžeš udělat. Jak píšeš, dostáváš tím sama sebe pod tlak. Vidíš, mě to ani nikdo neřekl, že to půjde :D Asi tý lži nevěří ani oni sami.
Sama si občas říkám, že už bych ho fakt chtěla, pak zase mám období, kdy sem ráda, že třeba můžu pít a takhle se mi to pořád střídá. Povětšinou, když mě v práci naštvou, chci ho nejlíp hned :D Takže tě chápu, je to prostě na hlavu to čekání a doufání. A co fakt zkusit psychologa? Nejen že se vypovídáš, ale řekne ti, čím třeba tu hlavu zaměstnat… Já už o něm taky uvažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
10.8.17 11:42

U te krvi je problem s Rh faktorem, ktery je + nebo -. Potiz je u jakekoliv Rh negativni krevni skupiny u matky (A-, B-, AB- a 0-) kdyz ceka dite s Rh+ krevni skupinou, protoze telo matky bere to dite jako cizorody teleso a vytvari proti nemu protilatky. Ale soucasna medicina uz to zvlada dobre. Prvni dite je vetsinou bez problemu, pri porodu se ale „setka krev matky s krvi ditete“ a zacnou se tvorit protilatky ve vetsim mnozstvi… to by pri dalsim tehotenstvi uz byl problem. Matce se proto po porodu podava infuze proti tem protilatkam aby nemela problem u dalsiho tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
10.8.17 11:53

@jahoda.mrazena.sarka
Ja se pridam… ikdyz jsem si neprisla tim co ty, tak Ti rozumím. U nas to bylo pred 3roky co jsem otehotnela a pritel to nechtel tak jsem sla na preruseni ( doted toho lituji ). Nejhorsi bylo ze jsme vse absolvovala sama a rodice kdyz to zjistili (protoze jsme mela pak problemy ) tak od te doby mi predhazuji za si za to muzu sama ze nam to ted nejde :? Pohledy jako co chces, kdyz jsi jedno uz dala pryc me vytaci a pri kazde prilezitosti mi to pripominat me se***. Takze ja se s rodinou stykam minimalne a mam klid…je to smutny ale radeji takhle nez to poslouchat.
Moc Ti drzim palecky a hlavne jak uz tady nekdo psal chce to o tom mluvit a dostat to ze sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1645
10.8.17 11:56

@keirinka Jo tak matce se podava infuze. Ja myslela, ze miminku.. :roll: :zed: @kiwiovka Taky ho chci vzdycky nejvic, kdyz me nastvou v praci. Vzdycky prskam, ze do toho vlitnu, pujdu na neschopenku a kaslu jim na to, at si tam s tim delaj co chtej! :lol: Ale pak si zase nadavam, ze to neni uplne nejidealnejsi duvod pro to mit mimco, jak se rika karma je zdarma a urcite by se mi to nekde vymstilo, tak se zase radsi rychle uklidnim :?.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahoda.mrazena
10.8.17 12:13

@kiwiovka K psycholožce chodím, je skvělá a moc mi pomohla i v jiných věcech, ale mám pocit že tohle je asi hodně specifický téma a nevím jestli ona má děti nebo ne, ale podle mě prostě s tímhle moc neumí poradit…a nebo je pro mě možná lehčí to takhle tady s váma probrat anonymně…ale psycholog je super, moc mi pomohla i v jiných životních oblastech a s její pomocí jsem rozkryla svou stu věcí, co má člověk v hlavě z dětství a snažím se z toho vystoupit…možná i proto to nejde, protože možná ty věci prožívám i teď zpětně víc, než kdybych to jen tak hodila za hlavu a šla dál…ale jestli nad tím uvažuješ, tak to zkus… mě to teda moc pomohlo, hlavně co se týče ohromný nenávisti sama k sobě, kterou jsem měla ještě před tím, než se stalo tohle… :palec:

@Veroniiikaaa Je mi to líto :( to musí být taky moc těžký…já když byla na revizi tak jsem byla na pokoji já a pak 3 holky na interupci…nejdříve jsem k nim cítila hroznou nenávist a odpor, protože já tam přišla s mrtvým tvorečkem který jsem chtěla aby žil, a oni tam byly se živým…no, ale pak mi postupem došlo, že absolutně nevím co je k tomu vedlo, co si proživali než se rozhodly atd… takže to pro mě ve finále byla taky dobrá škola… a to co ti dělá rodina je teda strašný… :,( u mě to přecházejí a dělají z toho tabu, což taky moc nepomáhá, ale vyčítaní starých chyb…no, nevím moc co na to napsat…a musí to být taky moc těžký…

• Citovat
  • Upravit
425
10.8.17 12:30

@jahoda.mrazena.sarka hele,podle me co pises jsi na dobre ceste se dat po psychycke strance do poradku a to je myslim ted to hlavni ;) clovek se musi smirit s tim co bylo a kazdemu to trvá jinou dobu. Me to trvalo az do te doby dokud jsem to ze sebe nedostala a nevyrikala si to s pritelem a rekla mu vse co mela na srdci… a od te doby co se snazime tak jsem Ok…a rodinu Už neresim, proste to beru ze to tak je… nestresuji se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
10.8.17 12:43

@keirinka aha tak uzasne info moc dekuji a zeptam se jak zjistuji krev ditete? Jen podle rodicu? Ja jsem prave minuska, vim to díky darcovstvi. Je mozne ze diky tomu mam uz ted problem otehotnet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
10.8.17 12:56

@KarolB tak mi odpovedely holky z jine diskuze :)

Nahlásit Zmínit Citovat
JanomueKecalkadnes v 12:10183 příspěvků
@kalitka Tady záleží jesli partner je plusko nebo minus. Pokud k plus a plod vezme rh faktor po muzi muž nastat problém a tve tělo plod vypudi. Stává se to až po smichani krve tzv.jak ma minusova krev se smicha s plusovou tak proto ni bojuje. Takže se to většinou řeší až po prvním těhotenství. Ale byla jsem upozorněna ze kolikrát se může smichat i dříve a žena o tom neví…Takže už raději dávají očkování hned. Těžko říct jak to vše funguje.Co si budeme nalhavat, na některé věci se přijde později a ne všechno doktoři vědí, takže jsem ráda ze očkování jiz mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahoda.mrazena
10.8.17 13:14

@Veroniiikaaa A jo, já vím…fňukám tu, ale prostě mě to nějak doběhlo a padlo to na mě a nemám si o tom s kým popovídat a popravdě je to těžký si teď postěžovat u někoho z okolí, když jsem pořád dělala hrdinku jak je to v pohodě…
A ty se snažíš jak dlouho? Kolik ti je?
A přítel je ten samý jako poprvé? Nějak mi to není jasné…

A asi už tady nebudu si dál stěžovat, tady ta diskuze je spíš o pozitivní budoucnosti, co? ;)

• Citovat
  • Upravit
1645
10.8.17 13:20

@kalitka Jo takhle to je. Ona mi to kdysi kamaradka vysvetlovala kamaradka, ktera ma s tim taky problem. Ja mam nastesti A pozit., tak je to dobry.. ;) Jinak holky jak vas boli bricho kdyz ovulujete? Vcera me tak divne tlacilo v podbrisku a celej den tak divne vlhko mezi nohama (pardon, ze to takhle pisu, ale jinak to popsat nejde :oops: ), podle kalendare by mela byt az v nedeli, ale vim ze to muze byt takhle ze zacatku uplne jinak. Naposledy jsem mela normalni cyklus nekdy pred 9 lety v neceych 15 letech, takze si uz moc nepamatuju, jaky to bylo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
10.8.17 13:48

@KarolB ja tojsem treba nikdy nepoznala, kvuli praci merit bt nema smysl a testy :roll: vite jak…ale asi budu muset…no ha kdyz prestala brat HA tak mi skoro tri roky honili cyklus abych ho vubec mela pak cca 3'roky skoro jak hodinky :) krasne 28/30 dni max… :roll: no a ted kdyz se. chceme snažit tak tohle…jsem ted 33 den cyklu kde nic tu nic..a uz mam trochu hlavu v pejru. Jinak me je holky 28 a jsem. bezdetna. dite sii preju slouho ale partner. nechtěl. az ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4299
10.8.17 14:04

@KarolB Me bricho boli, ale podle BT mam ovu třeba až 2 dny potom, co me bolelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
10.8.17 14:04

@jahoda.mrazena.sarka … nestezujes si, tady to je podle meho o vsem jak pozitivni tak zpravy co nas tizi a chcem si popovidat. Diskuze jsou dle meho aby jsme se podporovaly ve vsem i to cim se trapime…takze klidne pis co te trapi ;) :hug:
Me je 29as pritelem (tim stejnym co byla interupce) se snazime necely rok.
A Tobe je kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1645
10.8.17 14:18

@kalitka No ja si pamatuju akorat, ze pred HA jsem mela ty cykly dost kratky, mela jsem treba dva tydny bez menstruace a treti tyden uz se mi to spustilo, k tomu sileny krece v brise a migreny. Kvuli tomu mi doktor taky prasky nasadil tak brzy. Jsem teda tedka zvedava, jak to u me bude probihat. Hold nezbyva nam nic jineho nez se modlit, aby to nejak vyslo.. ;)
@Kariss No pro jistotu jsem si vcera vecer po prijemne chvilce hodila nohy za hlavu.. :mrgreen: Nic se nesmi podcenovat..! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí