Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podobných témat tu je hodně, ale žádné aktuální.
S manželem máme před sebou 12. pokus snažení. Máme za sebou veškeré vyšetření a vše je v naprostém pořádku, tak si stále říkám kde je teda chyba. Vím, že nejsem sama kdo je na tom podobně, tak doufám že se někdo přidá a vyměníme si zkušenosti a podpoříme se do dalších pokusů
![]()
A ovulaci víš kdy máš? ono to hold někdy trvá
zkus pár dní před ovulací, ať manžel každé ráno vypije ACC long (je to takový doping pro sperma
) ono ještě více zkapalní a spermiemohou lépe plavat. A u tebe bych zkusila kyselinu listovou. Zkus to ještě pár měsíců takto, a když nic tak nějaké podrobnější vyšetření ![]()
Ahoj, mě to vyšlo skoro za 3 roky. Na žádných vešetřeních jsem nebyla ale nakonec jsem se rozhodla cvičit Mojžíšovou a vyšlo to hned na další pokus po Mojžíšové. Tak zkus, když už nic, aspoň ti to uleví záda ![]()
Máš i udělané stěry z pochvy? já lítala po doktorech nikde nic nenašli a pak jsem změnila náhodou gyndaře protože mi původní odjel do francie na pár let a ta nová dr. mi vzala stěry, jsou jiné než ty které se běžně berou na gyndě a našli tam nějaké bakterie, v podstatě díky nim jsem byla dole kyselá a spermoše zabíjela. po dobrání antibiotik jsem ihned otěhotněla a kamarádka to samé, jí nefungoval ani clostylbegyt a pak po antibiotikách to šlo samo
tak my se snažíme 14 měsíc, pár vyšetření už máme za sebou, všude našli něco, ale i tak se podařilo mnoha jiným otěhotnět přirozeně.
Ještě máme pře sebou pár vyšetření, a tak asi pomalu směřujeme k umělému
moc se mi do něho nechce, tak to zdržuju co se dá ![]()
@martulkasloník asi jsi měla to co já, jsem právě po dobrání antibiotik, tak jsi mi dala zase naději, že by to mohlo klapnout ![]()
@Janík86 To je mi líto
,já čekala 3 roky, všechna vyšetření v pořádku, chlap to nechtěl řešit přes umělé, nechali jsme to na přírodě…
V září 2012 šel syn do 1.třídy, začaly starosti, úkoly, učení…a já v říjnu otěhotněla, přirozeně, bez čehokoliv, nevím jestli má psychika vážně takový vliv na tohle - ale trochu věřím, že ano, když se tak samo zadařilo…
Dr.mi taky řekla, že jsem na to přestala myslet a hned se povedlo…
Nestrácejte naději ![]()
My se snažíme od listopadu 2011… vše ostatní mám v podpisu ![]()
Psychika ma vliv asi veliký, ale poruč si? ![]()
My se snažíme rok a půl. Chodíme už do caru, máme za sebou několik inseminací, v pondělí jsem byla na poslední a pokud to nevyjde, tak začínám stimulovat na ivf. Všechna vyšetření jsou v pořádku, nikde žádný problém, mám za sebou už i laparoskopii, taky v pořádku, spermiogram ok, tentokrát dokonce s velkou pochvalou od laboranta, tak uvidíme. ![]()
@Maty80 kdoví těch „breberek“ dole může být víc, před dcerou jsem tam měla nějaké dvě a teď se snažíme znovu a našli mi tam stafylokoka, streptokoka a ještě cosi takže jem teď 2 týdny brala antibiotika vrchem i spodem ![]()
rady ohledně psychiky holky nefungují, já si myslela jak na to moc myslím, předtím i teď, tehdy jsem otěhotněla v měsíc kdy jsem byla totálně na dně protože se mi narodila neteř a pocit že už mají dvě a my nic mě dostal. malá vznikla z jednoho sexíku který byl po tom co jsem seděla v koupelně s flaškou vodky jak nějaká troska a brečela takže hůř s psychikou jsem na tom fakt už být nemohla a stejně se malá povedla, takže já myslím že je důležitější najít důvod proč to nejde fyzický. teď se snažíme znovu tak ač mi kamarádky říkali nemysli na to a bla bla tak jsem šla a fakt se zase našli nějaké problémy ve stěrech a že mi nepraskají vajíčka při ovulaci takže začínám to řešit
Všem díky za příspěvky
My jsme měli soukromého gynekologa ( známého), který nám dělal veškeré vyšetření, abychom věděli zda je vše v pořádku, nebo zda není nějaký problém, abychom nečekali třeba dva roky a pak to teprve řešili. Poslal nás za jeho známým do CAR kde pokračovali, chodila jsem na hormonální profil, zkoumali ovulaci, manžel byl na spermiu, já na průchodnosti vejcovodů atd, vše vyšlo v naprostém pořádku. Teď nás čeká ještě genetika, zda nejsem „alergická“ na manželovo sperma.
Jinak to nějak extra neřeším až poslední měsíc jsem testovala ovulaci a test vyšel mega pozitivní. Tak možná proto mě to znepokojuje, že i přes to že jsme podle všeho v pořádku to prostě nejde…
Jinak teď jsem dopila první balení Nosifolu.
Domluvili jsme se s doktorem, že přes léto to budeme dál zkoušet přirozeně a v září/ říjnu se objednáme a budeme to řešit dál s nějakou pomocí…
@Janík86 My to máme stejně. Doktorka v caru již nad námi vrtí hlavou, že to není možné, že to nejde, když máme vše v pořádku a zkoušíme i inseminace. Ale není to prý nic neobvyklého a stává se to. A taky mi říkala, že někdy je třeba problém v příliš silné stěně vajíčka, že se spermijky nemohou dostat dovnitř.
@ajleenka Ono když se podívám ve svém okolí, kolik lidí mají problémy s otěhotněním… O nás to nikdo neví, až na jeden pár kamarádů, chtěli jsme předejít tomu věčnému vyptávání se jestli UŽ??? ![]()
V dnešní době je mnoho způsobů, jak nám můžou doktoři pomoc k miminku, tak snad aspoň jeden způsob výjde… ![]()
@ajleenka píše:
My se snažíme rok a půl. Chodíme už do caru, máme za sebou několik inseminací, v pondělí jsem byla na poslední a pokud to nevyjde, tak začínám stimulovat na ivf. Všechna vyšetření jsou v pořádku, nikde žádný problém, mám za sebou už i laparoskopii, taky v pořádku, spermiogram ok, tentokrát dokonce s velkou pochvalou od laboranta, tak uvidíme.
My taky přesně 18 měsíců a mám za sebou třetí inseminaci a čeká mne 14 dní nervů, jestli to vyšlo nebo ne
Já mám dítě z předchozího vztahu, které bylo počato při jediném nechráněném tulení. Chodíme do CARu, zatím na nic nepřišli, ovuluju přirozeně, mám pravidelný cyklus a pořád nic. Chlap má trošku línější spermijky, ale na IUI a IVF dobré, říkala embryoložka. Cystám se i na laparoskopii, kdyby zase další IUI nevyšlo a jsme už smíření s IVF. Jiným to pomohlo, tak proč né třeba nám.
@daniel2008 Kdy jsi byla na iui? To můžeme čekat spolu, já jsem byla v pondělí. Ale naše to byla už šestá a poslední, už mě to čekání nebaví. U nás je právě také vše v pořádku, tak nevíme. Dceru máme také přirozeně, sice po pěti měsících, ale v pohodě. Já jsem na laparoskopii byla v březnu, po ní jsem měla 2 anovulační cykly (poprvé nepraskl folík a vznikla z něho cysta, která odešla až následující cyklus s ms), takže toto byla první ovulace po laparce.