Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Proč jsi ve 3.měsíci, když nezvládnete uživit ani předchozí dvě děti? ![]()
snížit na 2000? tak když máte na nájem 35 000 a další dítě na cestě tak jistě tatínek bude mít i ty 4000 na alimenty a kdo ví co bude až dítě půjde do školy ![]()
@Newmum2021 píše:
Dobrý den. Partner má z předešlého vztahu syna (5 let) platí alimenty 3,500 Kč.
Jeho bývalá zvýšila alimenty na 4000 Kč, proběhl soud o kterém ani partner nevěděl a bylo mu navýšené na ty 4 tisíce. Spolu máme syna 7 měsíců a jsem momentálně ve 3 měsíci těhotenství. Chceme alimenty snížit na 2000 Kč. Jen upřesním že jeho ex má financí dost+ má přítele který se o vše stará. Uzná soud snížení alimentů?
Naše výdaje: platíme nájem 35 tisíc, výdaje na našeho společného syna, výdaje na léky ( jsem epileptička) a partner dojíždí do práce (nafta) samozřejmě další poplatky máme jako je telefony, jídlo, základní potřeby… Sotva nám zbyde pár korun na měsíc… Poradíte jak postupovat dál a jakou má šanci? Děkuji.
no twl, tohle mi vyrazilo dech a nemůžu napsat nic, než
![]()
@stinga píše:
no twl, tohle mi vyrazilo dech a nemůžu napsat nic, než![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mně tedy vyrazila dech i její první diskuze a o to míň chápu proč si hned dělali další dítě ![]()
Ty mas sedmimesicni dite, u ktereho resis, ze ho vlastně ani nemas rada a uz jsi ve tretim měsíci?
S tím že má bývalá partnerka přítele, který se o vše stará a ona má financí dost, bych jako argument vůbec nepouštěla z pusy. Váš přítel platí směšné alimenty, při dnešní drahotě. Možná by stálo za to, zamyslet se nad tím, proč bydlíte za 35 tis., když nemám 4000,– na alimenty a čekáte další mimčo. Pokud jste aspoň částečně finančné gramotní, musíte přehodnotit své finanční možnosti, ale v alimentech ty rezervy nenajdete.
Proč si pan vyrábí tři děti, když má problém je uživit?
Kde platíte nájem 35 tis.? To je někde na hotelu v Karlových Varech?
@stinga píše:
no twl, tohle mi vyrazilo dech a nemůžu napsat nic, než![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koukej být sluníčková a svoje pohoršení si nech pro sebe! ![]()
Kdo pak má řešit ty vzdechy tady, jak jsme hrozný!
O syna se má starat otec a ne přítel. To je přítelova dobrá vůle. Zřejmě si budete muset najít levnější bydlení, když to nezvládnete poplatit.
Před 3 měsíci založíš diskuzi, že po 3 měsících života dítěte nemáš malého ráda a nejdraději bys ho dala pryč. Pak píšeš, že teda OK, ale že máte problémy s penězma… a pár měsíců na to otěhotníš
no..
hodně štěstí ![]()
Jak nevěděl o soudu? To cíleně nepřebírá poštu nebo mu poštu někdo nepředal?
@Zumpa píše:Že? Kolikrát je to procitnutí ze snu jako facka
Do této chvíle jsem si myslel, že v nájmu za 35tis budou žít lidé, kteří se nemusí handrkovat o každou tisícovku
Příspěvek upraven 26.07.22 v 13:29
@Newmum2021 Prozradím Ti sladké tajemství, když na to nemám, tak si nedělám další děti. Jak prosté.
Holt bude panáček asi muset hnout pozadím a začít víc vydělávat, když musí živit 3 děti, které si udělal.