Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Newmum2021 píše:
@sagina Naštěstí ne… Nebyla jsem s partnerem na Matrice ohledně zapsání otce do rodného listu, protože byl v DE a pak se to nestihlo vyřídit a má tam prázdnou kolonku. Naštěstí.
takže k tvým dětem nemá vyživovací povinnost a v případě exekuce mu na ně (ani na tebe) nebude zůstávat nezabavitelné minimum (t. j. z výplaty přinese domů méně peněz)
pokud nějak v dohledné době plánuješ jeho skon (předpokládám, když už řešíš dědictví), tak po něm děti ani vaše nebudou mít sirotčí důchod
mmch dědictví se dá odmítnout, i když u nezletilých to tuším musí posvětit soud nebo určený opatrovník nebo tak něco.
@Newmum2021 píše:
@Janli konečně někdo kdo to pochopil 🙏
Jen hledám jak se z toho dostat ven… Já jsem do DE nechtěla… Ale pak vyšla najevo pravda. Že je zadlužený až po uši a do toho podvody 🥴 mohl mi to říct… Jenže mi nic neřekl a teď nevím co dál… A taky jsem se dozvěděla že neplatí už dlouho ty alimenty. Ano byla jsem zamilovaná a slepá. Myslela jsem jestli jdou nějak teď momentálně snížit… Aby to začal splácet+ dluh za který může jít do vězení. Tady mě hned odsoudí. Jenže já nic z toho nevěděla. Nevím kudy kam…
pokud neplatí výživné déle jak 4 měsíce, je to TRESTNÝ ČIN a nikdo mu ho opravdu nesníží!! naopak se bude doplácet dlužné výživné a běžné výživné a na tvé děti nezůstane NIC…
zdrahala bych..
potrat už nejde?
Jednou člověk udělat chybu může - ALE dvakrát a tu samou!???
co ty děti tak asi naučí? co jim předá? exekuce…
Příspěvek upraven 26.07.22 v 19:07
V tom případě nemůže ani tvými dětmi a tebou operovat při žádosti o snížení alimentů. Ony totiž jsou jen tvoje.
@mado však proto nevěděl o soudu
byl nedoručitelný
a že by si zřídil datovku a bankovní identitu, to jaxi logicky nechce, že ![]()
marné a zbytečné existence…
@mado @mado s každým určitě ne… Je to můj první chlap, žila jsem jinak celou dobu u rodičů. Antikoncepci nemůžu z důvodu Epi…
Já chci od něj peníze potřebovat nebudu, kdyby jsme šli od sebe.
Já nevím, já bych se na potrat vykašlala, pokud není nutný ze zdravotního hlediska. na druhou stranu je potřeba upravit své životní náklady s ohledem na realitu. bydlet někde, kde to nezaplatím a navíc s člověkem, který je jednou nohou v kriminále a bez peněz…
rodiče už nemáš, že bys u nich našla dočasné útočiště, než si dáš život dopořádku?
@Newmum2021 píše:
@sagina Naštěstí ne… Nebyla jsem s partnerem na Matrice ohledně zapsání otce do rodného listu, protože byl v DE a pak se to nestihlo vyřídit a má tam prázdnou kolonku. Naštěstí.
jak NAŠTĚSTÍ!!??
TAK ASI VÍŠ, ŽE TÍM PÁDEM PŘI ROZCHODU NEMÁŠ NÁROK NA VÝŽIVNÉ…
Musela bys soudně žalovat otcovství a až pak výživné
to jsi ve slušné pasti, za kterou si můžeš jen sama.
@Newmum2021 můžeš mi prosím tě vysvětlit proč si ráda že k tvým dětem nemá vyživovací povinnost? Asi si sedím na vedení..
Až se vrátí do ČR a bude žebrat o sociální dávky, tak ani na všechny nebude mít nárok. Některé jsou podmíněné přiznáním otcovství.
@sagina Mám útočiště, moje rodina není z chudých poměrů. Jen nechci přiznat že meli pravdu… Ale asi mi nic jiného nezbyde
@Newmum2021 píše:
@mado @mado s každým určitě ne… Je to můj první chlap, žila jsem jinak celou dobu u rodičů. Antikoncepci nemůžu z důvodu Epi…
nitroděložní tělísko? nehormonální. vím, že účinnost není tak velká, jako u hormonálních, ale na druhou stranu lepší, než drátem do oka. a pořád ještě tady jsou kondomy a dokonce se tělísko s kondomy dá zkombinovat. argument, že chlap kondomy nechce, není relevantní. těhotná jsi ty, ne on. zdraví riskuješ ty (ono těhotenství a epi taky zrovna moc dohromady nejdou), ne on.
@Jemako a ještě si de-bil ani nevyřídí Kindergeld
aspoň na toho prvního, kde je v RL, aby mu aspoň něco posílal,
když už mu ani běžné aloše neplatí
přesto je zakladatelka chce snížit…
a je „ráda“, že na jejího kojence a na toho v břiše „nemá vyživovací povinnost“
tak tohle už je hard-core storka i na mne…
@Newmum2021 píše: