Snížení alimentů přes soud

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
26.7.22 19:04
@Newmum2021 píše:
@sagina Naštěstí ne… Nebyla jsem s partnerem na Matrice ohledně zapsání otce do rodného listu, protože byl v DE a pak se to nestihlo vyřídit a má tam prázdnou kolonku. Naštěstí.

takže k tvým dětem nemá vyživovací povinnost a v případě exekuce mu na ně (ani na tebe) nebude zůstávat nezabavitelné minimum (t. j. z výplaty přinese domů méně peněz) :nevim: pokud nějak v dohledné době plánuješ jeho skon (předpokládám, když už řešíš dědictví), tak po něm děti ani vaše nebudou mít sirotčí důchod :nevim: mmch dědictví se dá odmítnout, i když u nezletilých to tuším musí posvětit soud nebo určený opatrovník nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25554
26.7.22 19:05
@Newmum2021 píše:
@Janli konečně někdo kdo to pochopil 🙏
Jen hledám jak se z toho dostat ven… Já jsem do DE nechtěla… Ale pak vyšla najevo pravda. Že je zadlužený až po uši a do toho podvody 🥴 mohl mi to říct… Jenže mi nic neřekl a teď nevím co dál… A taky jsem se dozvěděla že neplatí už dlouho ty alimenty. Ano byla jsem zamilovaná a slepá. Myslela jsem jestli jdou nějak teď momentálně snížit… Aby to začal splácet+ dluh za který může jít do vězení. Tady mě hned odsoudí. Jenže já nic z toho nevěděla. Nevím kudy kam…

pokud neplatí výživné déle jak 4 měsíce, je to TRESTNÝ ČIN a nikdo mu ho opravdu nesníží!! naopak se bude doplácet dlužné výživné a běžné výživné a na tvé děti nezůstane NIC…
zdrahala bych..
potrat už nejde?
Jednou člověk udělat chybu může - ALE dvakrát a tu samou!??? :zed: co ty děti tak asi naučí? co jim předá? exekuce…

Příspěvek upraven 26.07.22 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22811
26.7.22 19:07

Chlap se nejspíš v Německu schovává a maká někde na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
26.7.22 19:07

V tom případě nemůže ani tvými dětmi a tebou operovat při žádosti o snížení alimentů. Ony totiž jsou jen tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25554
26.7.22 19:08

@mado však proto nevěděl o soudu
byl nedoručitelný
a že by si zřídil datovku a bankovní identitu, to jaxi logicky nechce, že :zed:
marné a zbytečné existence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:09

@mado @mado s každým určitě ne… Je to můj první chlap, žila jsem jinak celou dobu u rodičů. Antikoncepci nemůžu z důvodu Epi…
Já chci od něj peníze potřebovat nebudu, kdyby jsme šli od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.7.22 19:10

Já nevím, já bych se na potrat vykašlala, pokud není nutný ze zdravotního hlediska. na druhou stranu je potřeba upravit své životní náklady s ohledem na realitu. bydlet někde, kde to nezaplatím a navíc s člověkem, který je jednou nohou v kriminále a bez peněz… :nevim: rodiče už nemáš, že bys u nich našla dočasné útočiště, než si dáš život dopořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25554
26.7.22 19:11
@Newmum2021 píše:
@sagina Naštěstí ne… Nebyla jsem s partnerem na Matrice ohledně zapsání otce do rodného listu, protože byl v DE a pak se to nestihlo vyřídit a má tam prázdnou kolonku. Naštěstí.

jak NAŠTĚSTÍ!!??

TAK ASI VÍŠ, ŽE TÍM PÁDEM PŘI ROZCHODU NEMÁŠ NÁROK NA VÝŽIVNÉ…
Musela bys soudně žalovat otcovství a až pak výživné
to jsi ve slušné pasti, za kterou si můžeš jen sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22811

@Newmum2021 a z čeho budeš žít, se dvěma dětma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608

@Newmum2021 můžeš mi prosím tě vysvětlit proč si ráda že k tvým dětem nemá vyživovací povinnost? Asi si sedím na vedení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22811
26.7.22 19:14

Až se vrátí do ČR a bude žebrat o sociální dávky, tak ani na všechny nebude mít nárok. Některé jsou podmíněné přiznáním otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:16

@sagina Mám útočiště, moje rodina není z chudých poměrů. Jen nechci přiznat že meli pravdu… Ale asi mi nic jiného nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.7.22 19:18
@Newmum2021 píše:
@mado @mado s každým určitě ne… Je to můj první chlap, žila jsem jinak celou dobu u rodičů. Antikoncepci nemůžu z důvodu Epi…
Já chci od něj peníze potřebovat nebudu, kdyby jsme šli od sebe.

nitroděložní tělísko? nehormonální. vím, že účinnost není tak velká, jako u hormonálních, ale na druhou stranu lepší, než drátem do oka. a pořád ještě tady jsou kondomy a dokonce se tělísko s kondomy dá zkombinovat. argument, že chlap kondomy nechce, není relevantní. těhotná jsi ty, ne on. zdraví riskuješ ty (ono těhotenství a epi taky zrovna moc dohromady nejdou), ne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25554
26.7.22 19:19

@Jemako a ještě si de-bil ani nevyřídí Kindergeld
aspoň na toho prvního, kde je v RL, aby mu aspoň něco posílal,
když už mu ani běžné aloše neplatí :pocitac: přesto je zakladatelka chce snížit…
a je „ráda“, že na jejího kojence a na toho v břiše „nemá vyživovací povinnost“
tak tohle už je hard-core storka i na mne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
26.7.22 19:20
@Newmum2021 píše:
Já chci od něj peníze potřebovat nebudu, kdyby jsme šli od sebe.

A jak hodláš ufinancovat sebe a děti? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna