Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@stinga píše:
je to velký rozdíl jako matka samoživitelka mít jedno dítě nebo dvě, obrovský rozdíl finanční a docela velký logistický
Tak ve vyssim veku deti je jasne, ze jsou naklady vyssi, u malych ten rozdil neni nijak zasadni, tak maximálně pokud člověk k nemuze kojit. A pri tom jak jsou blizko u sebe ta logistika bude v principu stejna.
Já myslím, že řešit potrat je stejně pozdě, pokud je ve 3 měsíci. V Německu v dohledné době asi by na něj nešla, a než se dokope vrátit se do ČR a zařídit si ho tady ( není to na druhý den, je to v narkóze, nevíme jestli kojí, jestli se dá malé hlídat..) taky nebude už čas. A osobně teda ve 3 měsíci bych o tom vůbec neuvažovala.
A jestli jedno nebo dvě nevhodného chlapa je asi jedno. Zvlášť když nouzí ji rodina trpět nenechá. A že bude dýl na RD, na dávkách..a co? Pracovat může potom. Ještě se napracuje dost, s neexistujícím otcem a žádnými alimenty na kohokoliv. Navíc to bude jen o chvíli delší, vzhledem k malému věkovému rozdílu.
@Gituš píše:
@j.a.n.i1 No jo, jenže vem si, že má epilepsii, to samotné není úplně „pozitivní“, zhoršení je možné (zvláště z těch sra. ček, co zažívá) a být nemocná se záchvaty a se dvěma dětmi. No, upřímně. V této situaci bych stejně volila raději méně dětí, než více. Ale je fakt, že to není věc, co by úplně „nutně hořela“ a jsou tam větší problém, než jestli 1 nebo 2 děti.
je ve 3. měsíci (ty jo, to je také divné, všechny už roky používáme termín tt?), takže jestli půjde na potrat, tak to docela hoří
@j.a.n.i1 píše:
Tak ve vyssim veku deti je jasne, ze jsou naklady vyssi, u malych ten rozdil neni nijak zasadni, tak maximálně pokud člověk k nemuze kojit. A pri tom jak jsou blizko u sebe ta logistika bude v principu stejna.
tak děti nebudou furt mimina
@stinga píše:
tak děti nebudou furt mimina
Tak ona snad taky nebude furt bez prace.
@j.a.n.i1 píše:
Tak ona snad taky nebude furt bez prace.
i při práci to není žádná hitparáda, pokud nemá vš, což určitě nemá - a navíc děti bývají často nemocné, zejména když jsou dvě
@stinga píše:
i při práci to není žádná hitparáda, pokud nemá vš, což určitě nemá - a navíc děti bývají často nemocné, zejména když jsou dvě
No bude to muset nějak zvládnout. Možná pomůže rodina, možná nový partner..do budoucnosti nevidíme. Nebude jediná maminka dvou dětí bez otce.
Pokud děti budou po svém otci, což je dost pravděpodobné, po čem prd, to se dědí v hojné míře, tak bych viděla hodně rozdíl, mít dvě problémové děti nebo jedno.
@andelka83 píše:
No bude to muset nějak zvládnout. Možná pomůže rodina, možná nový partner..do budoucnosti nevidíme. Nebude jediná maminka dvou dětí bez otce.
To jo, ale je mladá a tím si dost do budoucna blokuje možnost, mít další dítě s někým, kdo za to opravdu stojí a bude jim životním partnerem.
Pokud má bez rodičů jen holou zadel, tak víc, než dvě děti je fakt obr zahul.
@mado chudák dítě, má pár cm ale už se mu věští budoucnost, nemilá.
Nikdo nemůže vědět dopředu. Můžou být rodiče oba top a dítě je zklamání. Nebo má jiný problém, že potřebuje zvýšenou péči, a je to o nervy a strach.
@mado píše:
To jo, ale je mladá a tím si dost do budoucna blokuje možnost, mít další dítě s někým, kdo za to opravdu stojí a bude jim životním partnerem.
Pokud má bez rodičů jen holou zadel, tak víc, než dvě děti je fakt obr zahul.
Hele, neviděla bych to tak černě. Dvě děti nejsou nakažlivá nemoc. Navíc jak dvojčata. Taky jsem měla dvě, malé, a partnera mám a další dítě taky ( ale pravda, nemáme tu děti pořád, jejich otec funguje. U nich by mohli aspoň prarodiče). Ne vždy jde život ideálně. Není nutné se z toho hroutit. Navíc potrat může udělat velkou paseku v psychice. Zvlášť takhle pozdě. Tuhle možnost bych vypustila.
Nejdříve jsem chtěla napsat, že by spíš jeho ex měla být solidární a ještě nějaké peníze poslat vám.
No pak jsem si přečetla zbytek diskuze.
Taky jsem si zamotala život.
Interupce je čistě tvoje věc, takhle to budeš mít jako dvojčata, to není tak hrozný… Nevím kolik máš času, záleží na tobě…
Odešla bych URYCHLENĚ zpět do ČR, mu to ani neříkej, sbal si nejnutnější.
Namluv mu, že chceš vidět jen rodinu na týden-nedej na sobě nic znát! Nebav se o rozchodu - mohlo by ho to vyprovokat k agresi a taky by tě nemusel pustit nikam.
V ČR se obrat na advokáta, vyřiď si rodičovský příspěvek pokud nemáš.
Ověř si, že při narození druhého dítěte máš nárok aby ti to doplatili najednou.
Rozhodně nech proběhnout soud o určení otcovství a nech si vyměřit výživné i na sebe.
Nešetři ho, chudáčka.
On o dítě stejně zájem mít nebude.
Podpory rodiny si važ, ale nenech se obrat o jedinou korunu - děti jsou drahé.
V neposlední řadě vyhledej v ČR psychologa.
A sním doporučuji udržovat no contanct, změnit si číslo a případně kontaktovat policii.
Hlavně…s ním o ničem nediskutuj a jednej ![]()
Tak jo… Jdu do toho 💪 nedělám to pro sebe, ale pro své děti. Poradíte mi ještě některá? Nechci aby to vypadalo blbě… Už 8 let se známé s jedním klukem. Dřív jsme spolu chodili ( nikdy žádný sex) Strašně mě miluje a chce semnou být. Voláme si, píšeme si, občas se vídáme (vše tajně) ALE JEN JAKO PŘÁTELÉ! NIKDY BYCH NEBYLA NEVĚRNÁ!
On stále čeká že spolu budeme, dokonce mi řekl že miluje mě i mého syna a taky ví že jsem znovu těhotná. Nic z toho mu nevadí.
Za celých 8 let měl pár chvilkových známosti… Ale říkal že žádná není jako já.
Teď k věci… Je to podnikatel (Ne žádný extra boháč) Ale vlastní více nemovistostí. Je zkrátka zabezpečený. To bych byla tím pádem já i děti. Je to špatně? Já nechci ke svým dětem „cizího“ muže. Jeho přeci znám už několik let, známe se hodně dobře. Ale nebudu teď vypadat jako zlatokopka?
Jistě že ho mám ráda, krásně se sním povídá… Jsme schopni spolu mluvit celý den a přijde mi to jako hodina, vždy si máme co říct, jeden druhému se svěřujeme… Je to takový blízký nejlepší kamarád, parťák, takový skvělý chlap do života. Jenže já váhám.
@Newmum2021 no.. měla jsem to podobně. Je dobré, že to není cizí člověk. Dá se z něčeho vycházet. Je větší důvěra. Ale..je riskantní jít z jednoho vztahu do druhého, navíc se k němu hned nastěhovat. Já jsem měla vztah navazující hned po rozchodu, ale byl v podstatě tajný, dokud se všechno nevyridilo ( ale musela jsem řešit svěření do péče a rozvod), tři roky jsem bydlela sama s dětmi. Takhle hup narychlo bych to nedělala. Jdeš z jedné závislosti do druhé.
@Arianna007 nárok na doplacení nemá. To by musela ona nebo otec odvádět pojištění, což se jaksi neděje….