Snížení alimentů přes soud

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17021
26.7.22 19:36
@ludmilaadamkova píše:
Na základě čeho by mi měli snížit výživné když nemá vyživovací povinnost na žádné další dítě ani na manželku? Na nic?

Přesně tak, že má děti nikoho nezajímá, protože oficiálně má jen tu jednu vyživovací povinnost, kterou teda ani neplatí, jak se zde píše, tak nechápu, o co tazatele jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.7.22 19:41

Ahoj, mrzi me co musis resit, sama vis, ze na tom mas podil, ale to ted nic nezmeni… ty zle dokonale tady nech at si kopou… ony maji urcite dost svych problemu a komeplexu jinak by nelezely porad na emiminu a neryly, kde se da… Spojojeny clovek se nechova jako tyto „damy“.
Pokud je pravda, ze tvuj syn nema partnera v rodnem liste, tak bych co nekrychleji odjela. Pokud vis, ze rodice budou sice nadavat a vycitat, ale pomohou a prijmou vas, tak k nim… jinak treba k nejake kamaradce. On na tveho syna nema v tihle chvili zadny pravni narok… musel by soudne resit otcovstvi, coz asi delat nebude vzhledem k tomu kolik ma problemu. Druhe, ktere cekas musis rozhodnout sama, je to tezke jit na potrat, ale lehke nebude abi to si ho nechat… se dvema je to vzdy tezsi a jaky zivot mu muzes dat… na druhou stranu dite je dar a muze to v budoucnu byt pro tebe „trauma“ ze sis ho nenechala:(. Ja na tvem miste bych si ho nenechavala, ale rozhodnout za tebe nikdo nemuze. Drzim palce, preju hodne sil na vse a take stesti, aby kdyz se rozhodnes uz pak bylo lepe.

Příspěvek upraven 26.07.22 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:41

Ženský já nevím… Potřebuji asi čočky abych otevřela oči a začala něco dělat. Chápu že já svym slepým a zamilovaným chováním zkazila život svým dětem :( asi bude nejspíš nejlépe když odejdu. Vlastně už nestojím aby byl v rodném listě… Vím že se bude mstít a děti mi vzít. Toho se bojím… Jenže může na soud ohledně určení otcovství. Tak co je podle vás nejlepší udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:46

@ludmilaadamkova Tím že když odejdu tak mi sebere malého a nikdy ho neuvidím. Psychicky mě depta a fyzicky. Ale jen mačkání, facka, hození o postel, a s prvním synem mi skočil na břicho když jsem byla v 8. Měsíci těhotenství. Ale vždy s omluví že ho to mrzí. Taky výhrůžky že mně zabije když odejdu… Zjistila jsem že prý už měl takové problémy s jednou holkou a chtěl ji přejet autem. To jsem ale byla slepá kráva co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
26.7.22 19:48

@Newmum2021 Vzalas ten začátek diskuse za špatný konec. Tvůj problém není výživné, ale on. Naprosto nezodpovědnej, hloupej, finančně negramotnej… Vaši to říkali, co? No jo, holt měli pravdu. Tak se sbal a vrať se k nim. Budou asi naštvaný, ale furt lepší než agresivní psychopat, co s ním bydlíš teď. Na rozdíl od něj Tě mají fakt rádi.
Jasně, on má možnost podat k soudu návrh na určení otcovství, ale moc nevěřím, že člověk, co si ani nepřebírá poštu, to fakt udělá. A že by mu nějaký soud svěřil malinké děti, když mu hrozí vězení a na první dítě ani neplatí, natož aby se o něj staral, bych se taky úplně nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.7.22 19:49
@Newmum2021 píše:
@ludmilaadamkova Tím že když odejdu tak mi sebere malého a nikdy ho neuvidím. Psychicky mě depta a fyzicky. Ale jen mačkání, facka, hození o postel, a s prvním synem mi skočil na břicho když jsem byla v 8. Měsíci těhotenství. Ale vždy s omluví že ho to mrzí. Taky výhrůžky že mně zabije když odejdu… Zjistila jsem že prý už měl takové problémy s jednou holkou a chtěl ji přejet autem. To jsem ale byla slepá kráva co?

A jak to ho muze sebrat? Byl by to únos :nevim: za to by šel okamžitě do kriminálu

Proč s ním jsi?

Příspěvek upraven 26.07.22 v 19:49

• Citovat
  • Upravit
17021
26.7.22 19:49
@Newmum2021 píše:
@ludmilaadamkova Tím že když odejdu tak mi sebere malého a nikdy ho neuvidím. Psychicky mě depta a fyzicky. Ale jen mačkání, facka, hození o postel, a s prvním synem mi skočil na břicho když jsem byla v 8. Měsíci těhotenství. Ale vždy s omluví že ho to mrzí. Taky výhrůžky že mně zabije když odejdu… Zjistila jsem že prý už měl takové problémy s jednou holkou a chtěl ji přejet autem. To jsem ale byla slepá kráva co?

Nemůže ti nikoho sebrat, když není papírové otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.7.22 19:50
@Newmum2021 píše:
@ludmilaadamkova Tím že když odejdu tak mi sebere malého a nikdy ho neuvidím.

těžko, to by nejdřív musel dát na soud žalobu o určení otcovství… a se svým životním stylem se on soudům evidentně snaží vyhýbat jak čert kříži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
26.7.22 19:50

@Newmum2021 Nejlepší je od něj hned vypadnout a zahájit kariéru matky samozivitelky, ideálně asi u rodičů.
A popřemýšlel o financích, neb bez otce v rodném listě nemáš nárok nejen na alimenty, ale ani na sociální dávky. Na druhou stranu on není ofiko otec, takže nemá ani povinnosti, ani prava.

Do budoucna nespat s chlapama bez ochrany, když nechceš otehotnet. Pokud nemůžeš HA, tak si holt chlap bude muset natáhnout gumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:51

@Jeremi Máte pravdu… Jen se mu snažím pomoct… Ale když tak přemýšlím, on si tu pomoc nezaslouží. Jak mám najít odvahu a odejít? Rodiče budou jen rádi že se vrátím zpět. Nebudou naštvaní. Jen já se budu cítit poníženě no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 19:54

@ludmilaadamkova Teď třeba né… Ale co když požádá soud o svěření do péče?
Proč s ním jsem? Byl to můj první muž v životě… Láska prostě. Ale slepá… Co víc k tomu říct. Začátky byly úplně skvělý… A teď? Škoda slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
26.7.22 19:55
@Newmum2021 píše:
@Jeremi Máte pravdu… Jen se mu snažím pomoct… Ale když tak přemýšlím, on si tu pomoc nezaslouží. Jak mám najít odvahu a odejít? Rodiče budou jen rádi že se vrátím zpět. Nebudou naštvaní. Jen já se budu cítit poníženě no :roll:

To není ponížení, to je pokorné přiznání chyby. Přijde Ti to horší než napadání, mlácení, výhrůžky zabitím apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
26.7.22 19:55
@Newmum2021 píše:
@Jeremi Máte pravdu… Jen se mu snažím pomoct… Ale když tak přemýšlím, on si tu pomoc nezaslouží. Jak mám najít odvahu a odejít? Rodiče budou jen rádi že se vrátím zpět. Nebudou naštvaní. Jen já se budu cítit poníženě no :roll:

Chápu, že nikdo nerad nepřizná chybu, nebo že něco dělá špatně. Ale začala jsi opravdu debatu dost špatně a není se čemu divit, že jsi pak působila, s prominutím, jako nehorázná mrcha. Kdybys napsala na začátku hned, jak to máte, dostala bys rady a tipy hned. A bohužel, kdo je hnusný a vztáhne ruku na ženskou, ten se jen tak nezmění, protože se vždycky na kolenou omlouvá, ale zase je to příště to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
26.7.22 19:56

Ja bych ted naopak nezapsani do RL videla jako vyhodu. On pro dite neni nicim, sice nema povinnosti (tenhle si stejne pujde chvíli sednout, pak oplodni dalsi, takze z nej nic neuvidi), ale nema momentálně ani prava.
Nelze, nez podepsat, co psala Havlova - az odejde, sbal obleceni, doklady a zmiz k rodicum.
Nechovej se jak malej spratek, ze jim nechces dat za pravdu, oni ji totiž meli. takze se jim omluv, posyp popelem hlavu a zacni budovat zivot odznova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
26.7.22 19:57
@Newmum2021 píše:

Dítě ti těžko sebere, když je to cizí dítě. ;)

A že jsi si pohnojila život už víš. Utíkat jsi měla už v prvním těhotenství, to už ale teď nezměnis. Tak res to, co změnit můžeš a nepodelej si ten život sobě a dítěti ještě víc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna