Snížení alimentů přes soud

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44345
26.7.22 14:52

Spíš naopak, dítě půjde brzy do školy, další šance ke zvýšení alimentů na něj. Je to směšná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.7.22 15:04
@Newmum2021 píše:
Dobrý den. Partner má z předešlého vztahu syna (5 let) platí alimenty 3,500 Kč.
Jeho bývalá zvýšila alimenty na 4000 Kč, proběhl soud o kterém ani partner nevěděl a bylo mu navýšené na ty 4 tisíce. Spolu máme syna 7 měsíců a jsem momentálně ve 3 měsíci těhotenství. Chceme alimenty snížit na 2000 Kč. Jen upřesním že jeho ex má financí dost+ má přítele který se o vše stará. Uzná soud snížení alimentů?
Naše výdaje: platíme nájem 35 tisíc, výdaje na našeho společného syna, výdaje na léky ( jsem epileptička) a partner dojíždí do práce (nafta) samozřejmě další poplatky máme jako je telefony, jídlo, základní potřeby… Sotva nám zbyde pár korun na měsíc… Poradíte jak postupovat dál a jakou má šanci? Děkuji.

Snížit? Kopla bych tě někam. Snížení neprojde. Jestli nemáš na děti, tak si je nepořizuj. Z takových žen jako jsi ty, je mi na :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
26.7.22 15:24
@Newmum2021 píše:
Dobrý den. Partner má z předešlého vztahu syna (5 let) platí alimenty 3,500 Kč.
Jeho bývalá zvýšila alimenty na 4000 Kč, proběhl soud o kterém ani partner nevěděl a bylo mu navýšené na ty 4 tisíce. Spolu máme syna 7 měsíců a jsem momentálně ve 3 měsíci těhotenství. Chceme alimenty snížit na 2000 Kč. Jen upřesním že jeho ex má financí dost+ má přítele který se o vše stará. Uzná soud snížení alimentů?
Naše výdaje: platíme nájem 35 tisíc, výdaje na našeho společného syna, výdaje na léky ( jsem epileptička) a partner dojíždí do práce (nafta) samozřejmě další poplatky máme jako je telefony, jídlo, základní potřeby… Sotva nám zbyde pár korun na měsíc… Poradíte jak postupovat dál a jakou má šanci? Děkuji.

K. R.Á. V.O!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
26.7.22 15:35

Já si tady většinou zastávám nextek a otců, ale to jsou diskuze o zvýšení/ snížení alimentů u „normálních“ lidí.
4000 jsou akorát na mladsi školní dítě. Snížení můžete zkusit, ale spíš se vám soud vysměje, když se soudce dobře vyspí a stará mu ráno dá, možná sníží o 500kc, ale na 2000 určitě ne.
A to by partner musel mít náklady/výdaje opravdu šul/nul a vysvětlovat proč si nemůže sehnat levnější bydlení, nebo lepší práci.
Pravda je, že ti do příjmů partnera jeho bývalé nic není. Kdyby tvůj chlap platil 10tisic a žili byste v bytě za 15tisic, jeho bývalá měla příjem 50tisic, tak by šlo řešit snížení. Ale ve vašem případě s tím moc nepočítej, spíš uvažuj, jestli vám ty soudní peripetie stojí za tu případnou ušetřenou pětistovku, protože o víc vám to fakt nesníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33196
26.7.22 15:48

@Lucy75 Ty to budeš vědět. Za návrh k soudu o snížení/zvýšení výživného se platí soudní poplatek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
26.7.22 15:52

@Svistice to řeší opatrovnický soud a tam se poplatky neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102598
26.7.22 15:57
@Pears206 píše:
Spíš naopak, dítě půjde brzy do školy, další šance ke zvýšení alimentů na něj. Je to směšná částka.

No, jako směšná částka mi to na 5 leté dítě tak úplně nepřijde, ale s tím, že není důvod ke snižování, souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
26.7.22 16:28
@greenapple píše:
K. R.Á. V.O!!

Vyfoukla jsi mi obsah diskuzního příspěvku :mavam:
I když teda mám chuť být ještě mnohem sprostší, ale to by zase někdo ječel, jak jsme zlý :roll:
Stejně si ale myslím, že je to troll. Nikdo snad nemůže být tak de. bilní, aby si myslel, že ze 4000,– mu něco sníží a „operovat“ přítelem matky nebo-li cizím chlapem ve vztahu k dítěti 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102598
26.7.22 16:32

@prokr ver, ze může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 16:48

@Zumpa Ne nepobírám žádný příspěvek, ani přídavek na dítě, každý na to nedosáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
26.7.22 16:53
@Newmum2021 píše:
@Zumpa Ne nepobírám žádný příspěvek, ani přídavek na dítě, každý na to nedosáhne.

Tak při takovém výdaji máte i slušný příjem, takže se není čemu divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25513
26.7.22 16:55

@Svistice NE, neplatí to není jako za rozvod… :-)

u výživného se myslí na zájem dítěte, to se jen podá na soud (vzory jsou volně na netu), jeden výtisk si necháš potvrdit na podatelně (nebo to pošleš doporučeně), dodáš k tomu původní rozsudky, doklady k výdajům (např. za rovnátka, brýle, kroužky, školu… prostě vše, čím dokládáš zájem dítěte na zvýšení výživného a změnu jeho poměrů)

je léto, prázdniny a dovolené, ale jinak během roku to jsou celkem rychlá řízení, soud si jen vyžádá zprávy k maj. poměrům a obvykle do dvou tří měsíců rozhoduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33037
26.7.22 16:57
@Newmum2021 píše:

Tak když na to nedosáhnete, neříkej, že nemáte 4 tis na alimenty. Jak často si otec dítě bere? Kupuje něco navíc? Ty 4 tis jsou tak akorát, míň to asi nebude, zvlášť při dnešních cenách. Když máte na tři děti a bydlení za 35 tis tak fakt jít k soudu o snížení alimentů je dost na hlavu. Chlap by měl především myslet mozkem a ne spodkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.7.22 17:00

Pro všechny… Ne nechceme měnit bydlení, jsme spokojený jak žijeme, nebudu se omezovat. Chci aby vše měli moje děti. Je to ode mě asi zlý… Ale to děcko je mi cizí, nezajímá mě. Nedovolím aby jsme se kvůli němu omezovali. (Pro ty pipiny)

A teď pro ty normální… Bydlíme v DE na penzionů, nemůžeme tu sehnat byt, proto tak drahé nájemné… Partner má velké exekuce a teď mu hrozí vězení, bral si úvěr podvodně.. bohužel jsem o tomto nevěděla. A druhé dítě bylo neplánované… Prostě se to stalo, nemám srdce ho dát pryč, a ano jak tu některé vypisujete… Sáhla jsem si na dno, měla jsem špatný období před několika měsíci, poporodní deprese… Ale už je díky bohu vše pryč. Syna miluji nadevše. Nejde mi o to snížit alimenty napořád… Jen na nějakou určitou dobu, než se z toho vyhrabeme… Nechci aby šel partner do vězení. Zbyde nám měsíčně 15 tisíc na jídlo, pleny, sunar, léky… Chápete že už je to tak dost málo? Neznáte pořádně situaci a už soudíte. Tady aby se bál člověk na něco zeptat… Věřte nebo ne, ale takhle jsem si svůj život taky nepředstavovala… Problém je že jsme spolu 3 roky a ve všem mi lhal… A teď problémy válí jeden za druhým :roll:
Taky nechci aby moje dítě hladovělo… Jeho ex je teď na tom mnohem líp… Tak jsem myslela že se to dá nějak vyřešit. Jenže s ní není žádná domluva. A ruku na srdce? Kdo by nechal v bídě svoje dítě? Já tedy rozhodně ne. Ano… Spálila jsem se, jenže nikdo mi plán na život nedal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33037
26.7.22 17:05

@Newmum2021 jenže když napíšeš jen část, tak se nediv. Nejsme telepati.
Každopádně nezávidím. Jednak jsi blbě nastavená ( nemůžeš striktně oddělit děti s tím, že tvoje jsou jen některé a jedno úplně zazdít), jednak sis blbě vybrala chlapa a teď se asi nestacis divit.
Vrátila bych se zpět do ČR, vyřešila vše co jde a fungovala jak nejlíp to jde. Ale ne tak, že ošidím nejstarší dítě o to co mu patří. Nerozčiluj se tady na všechny, ale doma na svého chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna