Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já brala antikoncepci skoro před dvaceti lety a bylo to stejné. Začneš to brát, ať si konečně můžeš užívat bez starostí, ale přestaneš na to mít chuť. Smála jsem se tomu tenkrát… Moc jsem nepomohla, ale myslím, že je to normální vedlejší účinek.
Na mě to bohužel působí taky tak.
Je to myslím i napsáno v příbalovém letáku jako oficiální nežádoucí účinek.
Já celý život nemám libido a přitom jsem nikdy nic nebrala.Asi jsem se s tím už narodila ![]()
@Anonymní píše:
Potřebuji radu. Již 2. Měsícem užívám HA mistra. (Nyní jsem před začátkem 3. blistru) A všimla jsem si toho, že moje lidido se během těch dvou měsíců zcela vytratilo. Dřív jsem s chutí na to neměla žádné problémy. Ale teď prostě nepřichází nic ať se já nebo partner snažíme sebevíc.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Případně radu? Nejsem si jistá jestli s tímhle problémem mohu jít za mojí gynekoložkou, respektive jestli by my s tím dokázala pomoci.
Je mi 18 a s HA nemám zatím žádné veliké zkušenosti.
A ani když na tebe přítel sáhne, nevzpomeneš si, jaké to bývalo dřív?
Samozřejmě, že to řekni gynekolozce. Prášky ti vymění za jiné, když to nepomůže tak vysadit a chránit se jinak.
Já brala HA od 16 a měla jsem to stejně, jakmile jsem se vysadila, tak se to změnilo hned
teď kdybych měla možnost to změnit, tak je neberu vůbec
@Anonymní píše:
Potřebuji radu. Již 2. Měsícem užívám HA mistra. (Nyní jsem před začátkem 3. blistru) A všimla jsem si toho, že moje lidido se během těch dvou měsíců zcela vytratilo. Dřív jsem s chutí na to neměla žádné problémy. Ale teď prostě nepřichází nic ať se já nebo partner snažíme sebevíc.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Případně radu? Nejsem si jistá jestli s tímhle problémem mohu jít za mojí gynekoložkou, respektive jestli by my s tím dokázala pomoci.
Tohle je všeobecně známé
že antikoncepce snižuje chuť na sex