Sofie či Josefína?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1502
17.6.19 09:07
@Anonymní píše:
Josefina je hezci, a zni to vic Francousky nez Sofia (Recky kterych je v CR plno) No tak hlavně, že to zní „Francousky“, to se hned pozná nóbl rodina…https://www.youtube.com/watch?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.6.19 10:12
@Bubla_Bučková píše:
Ještě že se Janě neříká Honzina :roll: nebo Antonie a Tonička…nebe a dudy :zed:

Honzo mi nastesti nikdo nikdy nerekl :mrgreen: :mrgreen: a kdyz Jan, tak at je to Jenik nebo Janek.toho Honzu take nechapu.

A To same u Josefiny-Pepina… Josefina je pritom krasne staroceske jmeno :srdce: a tak se komoli :cert: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
17.6.19 10:21

Pepině, Pepě, atd. se nevyhne. Josefínko jí většina lidí říkat nebude, možná tak do 5let. Josefínka je fajn jméno, ale mám ráda když i ty běžně používané zdrobněliny jsou zvučné, běžné a zároveň trošku nadčasové. Tudíž pokud to je pro tebe takový problém, tak bych Josefínu nedala. Sofie je fajn, v mém okolí jich je dost, ale vždycky když slyším Sofčo tak obracím oči v sloup :roll: chápu že to lidi zkracují a Sofča k tomu vyloženě vybízí a za mě je to tedy taky patvar :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.6.19 10:23

@Mysticlipstick
Sofca, to je jak gauc :mrgreen: to me napaslo jako prvni, kdyz jsem cetla tvuj prispevek. A s Pepinou souhlasim.dite predskolniho veku se pepine vyhne.ale pubosi na Zs ji to pak daji vyzrat (dnesni mladez)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
17.6.19 10:30
@janka23 píše:
@Mysticlipstick
Sofca, to je jak gauc :mrgreen: to me napaslo jako prvni, kdyz jsem cetla tvuj prispevek. A s Pepinou souhlasim.dite predskolniho veku se pepine vyhne.ale pubosi na Zs ji to pak daji vyzrat (dnesni mladez)
:mrgreen: :lol: vidíš, to mě nenapadlo, ale máš pravdu, je to příšerný :roll: Nevím jestli vyloženě vyžrat, ale Josefína je prostě dlouhé a v určitém věku už to tak prostě nezní jako když jsou Josefínce 3 roky. Kateřině taky neříkáte většinou Kateřino, ale Káťo, Kačko, atd. takhle to je s většiny jmény a Josefína má holt podobu Pepiny :nevim: Buď se smířím s Pepinou nebo dám jméno které prostě v různých tvarech zní taky dobře a může ho nosit i 40letý člověk aniž by furt vypadal jak Anička z první A :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.6.19 10:38

@Mysticlipstick my mame 4letacku. Kristinu. A je to uz i na me dlouhe. je to proste Kiki a kdyz zlobi, tak Kika. A znami maji uz 21letou Kristynu a pry je to Kika uz naporad :)
Tak druha bude Sara, tu se kolomit neda uz nic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
17.6.19 11:07
@janka23 píše:
@Mysticlipstick my mame 4letacku. Kristinu. A je to uz i na me dlouhe. je to proste Kiki a kdyz zlobi, tak Kika. A znami maji uz 21letou Kristynu a pry je to Kika uz naporad :)
Tak druha bude Sara, tu se kolomit neda uz nic :srdce:

Super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.6.19 11:11

@Mysticlipstick prave. Anicku mam tchyni. Je hodna, o tom zadna. Ale ma 64 a i ja ji rikam Anicko. Je to takoze zvlastni. A rekni ji anno a urazi se :lol: 8) :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
17.6.19 11:32
@Anonymní píše:
@Bubla_Bučková no, právě… Nechápu to, ale jak píšete, to Pepíkářství se stále drží (i tady dle komentů… :nevim: ) a přitom Josefinka je tak krásné jméno! :srdce:

Josefína je krásné jméno, ale mnohem přirozenější jsou tvary jako Pepina, Pepi. Tvary Jos nebo dokonce Sefi se tváří sice hrozně moderně, ale ke klasickému českému jménu se za prvé vůbec nehodí a za druhé působí dost hloupě, jako takové hraní si na něco. Pokud se ti Pepina nelíbí, jméno nedávej, jak už tu někdo psal, nevyhne se tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
17.6.19 11:40

Josefína je nádherné jméno, oslovení Jos se mi moc líbí. Taky jsme nad tím uvažovali, ale my máme nakonec chlapečka :) Ale kdykoli jsem někomu to jméno řekla, první reakce byla: „Jo tak Pepička?“ A to mě teda okamžitě odradilo. I když Pepi je roztomilé oslovení a myslím si, že když už to jméno patří konkrétnímu dítěti, navíc tvému vlastnímu, tak to zní zase úplně jinak. A hlavně je to jméno hebrejské, ne české (pro některé komentující). Na jméno Sofie jsem už alergická, nemůžu ho ani slyšet.

• Citovat
  • Upravit
134
17.6.19 12:32

Mně se více líbí Josefína než Sofie, ale v podstatě obě jména jsou hezká. Mám zkušenost, že se dá ovlivnit, jak bude okolí dítěti (nebo později dospívajícímu a dospělému člověku) říkat. Například znám dvě Alexandry, jedné se zásadně říká Sašo, druhé z nich zásadně Alexo, tak jak to má každá z nich ráda a na co jsou zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
17.6.19 12:55

@Piava Vidíš, taky jsem měla ve třídě Alexandru, která nesnášela variantu Saša. Nikdo ji tak nikdy neřekl, a když jo, tak jen jednou. A s Kristýnama to samé, některým se zásadně říká Kiki, některým zas jedině Kristi. Ve třídě jsme měli taky Terezu, a té nikdo neřekl jinak než Teja. Je to o tom, jak si to člověk nastaví a co sám preferuje, na to si pak zvyknou i ostatni.

• Citovat
  • Upravit
2813
17.6.19 13:23

Určitě Josefina. I když mě osobně se více líbí ve tvaru Josefa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
17.6.19 13:38

Za mě lepší česká Josefína nebo Žofie, ev. Žaneta :-) Znám jednu jedinou už starší a říká se jí Pepi, Pepčo, Pepinko a přijde mi to k dané osobě super jméno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.19 22:24

Chudak uz ted ji lituju a to se jeste nenarodila:D nikdo ji nebude ve tride rikat, tak jak ty mas namysleno..Pepka-pipka, Pepina, Pepana…holka bude akorat nešťastná :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence