Sofie či Josefína?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2813
18.6.19 02:23
@Anonymní píše:
Chudak uz ted ji lituju a to se jeste nenarodila:D nikdo ji nebude ve tride rikat, tak jak ty mas namysleno..Pepka-pipka, Pepina, Pepana…holka bude akorat nešťastná :think:

Ale prosím tě…dnesni děti už Pepa nebo Pepina neberou jako nic hanliveho a ošklivého, naopak se jim to i líbí. Dcera má spolužacku Josefinku, která chtěla už od skolky, aby ji všichni říkali Pepino (podle prasátka Pepiny). Ve třídě díky tomu byla king, po pár letech ji z pomyslného žebříku sesadila Eliška s oslovenim Elsa. Dále mají ve třídě Josefa, kterého doma oslovují striktně Josefe, on sám se představuje jako Josef a nikdo mu Pepa neříká. Me druhé dítě má také spolužáka Josefa, tomu říkají Pepík a Pepa i doma, on sám s tím problém nemá, spolužáci také ne. Nikdo se mu neposmiva. A víš co? Ve finále jsou pro mne tyto děti ve vší té změti Terezek, Emicek/Emicek, Elisek, Matysku, Kubíků a Honzíku snadno zapamatovatelne a rozlisitelne. A o to jde snad pri pojmenování v první řadě, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.19 08:58

@modravlocka tak asi ano :? :)

• Citovat
  • Upravit
89
18.6.19 09:09

Ahoj, já znám Josefínu a nechává si říkat výhradně Fína…a jinak nás tedy na střední i na výšce vždy oslovovali základním tvarem jména,… a spolužáci i kolegové potom ve starším věku taky, případně se zeptali - nebo oslovovali tak, jak se představíš. Znala jsem Julii, která neměla ráda oslovení Julča, tak se představovala jako Julie a nikdo jí nikdy neřekl jinak, případně sem tam řekl nědo Julí/Juli a sem tam nějaký kluk Jůlinko :) Taky jsme tam měli Jaroslava a neměl rád, když se mu říkalo Járo, ale jenom Jardo nebo právě klidně Jaroslave a všichni to respektovali…takže já si moc neumím představit, že by někdo oslovoval Josefínu Pepino, pokud by se jí to nelíbilo a nepředstavovala se tak sama…na druhou stranu dát jméno, které má tvar, jaký se rodičům vysloveně hodně nelíbí, tak to je na pováženou. A nemáte ještě nějaké jiné jméno? Za mě je tedy jméno Sofie nic moc, ale to se samozřejmě každému může líbit něco jiného, takže nechci kritizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.19 19:55
@Anonymní píše:
Holky, čekáme holčičku, váháme mezi Sofinkou a Josefínkou… Ke kterému byste se přiklonily vy? Vím, Sofinek je hodně, na to ale my nehrajeme, takže tento důvod není třeba zmiňovat. U Josefínky se nám líbí tvary Jos, Josi, Josinka, Sefi, ALE… Pepča či Jožka atd.je pro mě nemyslitelné, kdybych se nebála, že si ji budou např. v pubertě dobírat jako Pepinu, asi bych i na manželům návrh jména s nadšením kývla, ale to ALE! Jak to vidíte? Je tu nějaká Josefína, vo byka fakt celý život jem Jos? Všem děkuji za názory :srdce: :hug:

Určitě dejte Josefinu. je to pěkné jméno v této podobě. Nevim, když ji budete říkat pouze Sefi, Jo, Josefinko či Finett(o), tak nejspíš si na nějakou Pepinu nevzdechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 20:30

Moc všem děkuji za názory, ještě máme chvíli čas, ale asi to Josefínka vyhraje :srdce: tak nějak by se mi už i na břicho mluvilo líp jako na Josefínku než na Sofii :think: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15.8.20 13:56

Sofie Josefína

Dobrý den, my jsme se doma nemohli shodnout tak se malá jmenuje Sofie Josefína :) Doma je to Pepina a ve školce Sofi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.8.20 14:13

My máme Josefínku a říkáme jí Josinko, Josi. Za mě super jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
15.8.20 14:33

@Verunnecka
V některých krajích se Josef(ín)kám říkalo Sefka, Sefi. Takže máte Sofi Sefi, super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.20 17:17

Sefi

No právě ta koncovka fí(i) nka 🙂. Samé fi fi, i naší kočce dala jméno Fifinka 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.8.20 17:35
@Anonymní píše:
Já jsem, stejně jako moje babička… nikdy v životě nikoho nenapadlo říkat Jos, Josi, Fíno… vždycky buď Pepča, Pepi, Pepina :nevim: já bych své dceři tohle jméno nedala, prave proto, že se vždycky najde nějaký blbec, který si z té Pepiny bude dělat srandu.
Z vašeho výběru teda raději tu Sofii, ale ta už je mi s prominutím protivná, je jich na každém rohu aspoň pět :zed:

Mamka je Jozefina a nikdo ji Pepino nerikal, bud Jožko, Jožinko nebo Jozefina. Mne se Jozefina libi v plnem tvaru, tajy ta Fina je fajn. Budou ji rikat tak jak sama si to urci.

• Citovat
  • Upravit
1237
15.8.20 21:56

Mám Josefínku, Pepču, Pepi, Pepinku, Joži, Jožinku, Fínku, Fifinku :srdce: to má tolik variant, že si každý vybere. Sofie je hrozně ohraná a bez nápadu podobně jako v dnešní době Ema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
18.8.20 07:46

Mám ségru Josefínu. Co vím, tak se jemném žádný problém. Ale skrz jméno si může každý dobrat každého, něco o tom vím, já jsem Františka :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.8.20 10:16
@Jana206 píše:
Jsou to dvě diametrálně odlišná jména.
@Jana206 píše:
A je to poprvé, co slyším, kdy se rodiče rozhodují mezi těmito dvěma jmény :mrgreen: Ta jména jsou každé z jiné planety.

Odlisna, ale v domacich tvarech muzou byt podobna. Zakladatelce a jeji rodine se zrejme prave libi to Sofi a Sefi.

Edit: Aha, uz to tu nekdo psal. Stejne je to uz stara diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko