Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@welovefashion píše:
U nás teda ne buď Sofinko nebo Sofi, Sofko jsem ještě neslyšela a je to teda děsný
Jsem jednou slysela i Sofčo
@LilithStar píše:
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Máme doma takové dilema ohledně jména. Čekáme miminko a nemůžeme se rozhodnout. Budu moc ráda za vaše názory. Zda se líbí Sofie nebo Nikol? Samozřejmě konečný verdikt je pak na nás, ale budu ráda
Určitě Sofie anebo českou Žofiu
Znamená to moudrost.
Nikol(a) je pro mě jméno pro chlapa.
Nikol mi příde, že už právě bylo moderní před dvaceti lety a víc. Dnes bych dala raději tu Sofii.Bude jich víc, protože je to docela pěkné jméno.
@_.Emilyyy Známí mají a říkají jí občas i Sofko, nicméně za mne lepší, než když se někdo jmenuje Kateřina a říkají jí lidé Kačeno. ![]()
Co dát místo Sofie jméno Silvie
. Je to tak krásně a přitom opomíjené jméno, kdybychom ho neměli v rodině, tak o něm teď uvažuji. Rozhodně mnohem lepší než ta Sofča kterých je teď všude mraky. I ty zdrobněliny jsou podobné, ale přitom je Silvinka o dost zajímavější.
Tak holky všem děkuji za názor, včetně negativních (bez toho by to nešlo
)
hodně tady píšete, že Sofii je hodně. Tak je to možné. Jen partner ani já jsme žádnou nikde nepoznali
kolem sebe mám spousty kamarádek, co čekají nebo již malé mají a opět žádná Sofie. Nám se jména líbí, tak ještě uvidíme jaké vybereme. Každopádně děkujeme milé dámy ![]()
@LilithStar píše:
Tak holky všem děkuji za názor, včetně negativních (bez toho by to nešlo)
hodně tady píšete, že Sofii je hodně. Tak je to možné. Jen partner ani já jsme žádnou nikde nepoznali
kolem sebe mám spousty kamarádek, co čekají nebo již malé mají a opět žádná Sofie. Nám se jména líbí, tak ještě uvidíme jaké vybereme. Každopádně děkujeme milé dámy
Tohle ti stačí?
Sofiina četnost: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
@boball píše:
Nikol mi příde, že už právě bylo moderní před dvaceti lety a víc. Dnes bych dala raději tu Sofii.Bude jich víc, protože je to docela pěkné jméno.
A to jméno musí být moderní? ![]()
@Morrígan Ní_Boii někdo tu psal, že se dávalo před deseti lety, tak jsem napsala, že před dvaceti a víc.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Tohle ti stačí?Sofiina četnost: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Jj díky, ale stejně mi to jméno přirostlo k
tak asi u toho zůstaneme. Opravdu žádnou Sofinku neznáme. Do půl roka už ani nebudeme pražáci a tam kde budeme to s tou statistikou není tak zlý
k příjmení se to jméno taky moc hodí. A tu Nikol jsme už vyloučili, tak je asi jasno ![]()
@LilithStar píše:
Jj díky, ale stejně mi to jméno přirostlo ktak asi u toho zůstaneme. Opravdu žádnou Sofinku neznáme. Do půl roka už ani nebudeme pražáci a tam kde budeme to s tou statistikou není tak zlý
k příjmení se to jméno taky moc hodí. A tu Nikol jsme už vyloučili, tak je asi jasno
Já ziju na malém městě a je tu přesofinkováno ![]()
@LilithStar píše:
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Máme doma takové dilema ohledně jména. Čekáme miminko a nemůžeme se rozhodnout. Budu moc ráda za vaše názory. Zda se líbí Sofie nebo Nikol? Samozřejmě konečný verdikt je pak na nás, ale budu ráda
Ahoj,
popravdě řečeno nemám vztah ani k jednomu
k Nikol mám asi špatnou asociaci a prostě to jméno nemám spojené s žádnou štastnou a uspěšnou ženou
a Sofii je tolik, že bych raději dala verzi Žofie.
Každopádně k détěti, dospělé ženě a k babičce mi sedí Sofie
Tak bych volila tu
![]()