Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jela bych na pohotovost. Otok, horkost a bolest naznačují, že by to trombóza být mohla. Neriskovala bych.
Děkuji za odpověď. Noha horká není, jen teplá, ale to asi nemusí být pravidlo.
Tak já mívám toto dost často, najednou mě oteče kotník a hodně bolí. Mám to i pár dní, Byla jsem u na na chirurgii řekli ať leduji ![]()
@ladai A to vás neposlali na rentgen, pro jistotu? Partner už jel na pohotovost. Mysleli jsme, jestli nepůjde o banalitu, ale nechceme to podcenit.
Lékař se mu zaměřoval hlavně na lýtko a s nohou různě hýbal, prý to na HŽT nevypadá. Namazal višňovkou, do pátku má být partner doma a má nohu chladit. Kdyby se stav horšil, ihned k Dr. Děkuji ještě jednou za rady, možná jsme plašili, ale jsme rádi, že to doktor viděl zavčas, než být v nejistotě.
@ladai Měla jste pravdu. Doufám, že dva týdny to trvat nebude.
Je zvláštní, že se vám to vrací a po příčině se doktoři nepídili.
@Anonymní píše: Více
Ne právě vůbec. Jako můžu říct že mě to tenkrát začalo s cocidem co jsem měla. A od té doby se to vrací a hlavně třeba před nemoci i to.
Jednou mě jeden dr řekl že to může být něco jako karpál na ruce
![]()
Tak vždy chladím a čekám
@ladai To je fakt divné, doktoři sami neví a přitom se na ně tolik nemocných spoléhá
Stav je od úterý horší, noha otekla skoro až k prstům, v noci ho budí bolest a došlápnout už nemůže, chodí o berlích. Uvidíme zítra, co řekne obvoďák. Držím palce, ať se vám to už nevrací.
@Anonymní píše: Více
Také držím palce
Ale mě se to vrací pořád dokola. Až mě to zase chytne a otece tak tam schválně pojedu. Ale u nás je chirurgie jedna z nejhorších
Dobrý večer, partner se ráno probudil a nemohl stoupnout na nohu, po chvíli to rozchodil. Chovalo se to jako pohmožděnina, noha bolela celou dobu, ale po rozchození přestala trochu bolet. Odpoledne přišel z práce a noha začala natékat, otok byl teplý, zarudlý a na dotek bolestivý. V klidu ho noha nebolela, ale do teď otekla ještě více a bolí i v klidu. Chtěla bych se zeptat, zda se může jednat o trombózu a zda jet na pohotovost nebo zbytečně plašíme a počkat do rána? Na fotce nejde zarudnutí vidět, ale otok je v reálu červenější. Zapomněla jsem dodat, že se nikde nezranil, začalo to z ničeho nic, ráno po probuzení.
Prosím anonym, info o zdraví.
Příspěvek upraven 04.03.25 v 21:08