S.O.S. Opuchlý kotník, trombóza?

Anonymní
4.3.25 21:00

S.O.S. Opuchlý kotník, trombóza?

Dobrý večer, partner se ráno probudil a nemohl stoupnout na nohu, po chvíli to rozchodil. Chovalo se to jako pohmožděnina, noha bolela celou dobu, ale po rozchození přestala trochu bolet. Odpoledne přišel z práce a noha začala natékat, otok byl teplý, zarudlý a na dotek bolestivý. V klidu ho noha nebolela, ale do teď otekla ještě více a bolí i v klidu. Chtěla bych se zeptat, zda se může jednat o trombózu a zda jet na pohotovost nebo zbytečně plašíme a počkat do rána? Na fotce nejde zarudnutí vidět, ale otok je v reálu červenější. Zapomněla jsem dodat, že se nikde nezranil, začalo to z ničeho nic, ráno po probuzení.
Prosím anonym, info o zdraví.

Příspěvek upraven 04.03.25 v 21:08

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
4.3.25 21:06

Jela bych na pohotovost. Otok, horkost a bolest naznačují, že by to trombóza být mohla. Neriskovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 21:46

Děkuji za odpověď. Noha horká není, jen teplá, ale to asi nemusí být pravidlo.

• Citovat
  • Upravit
3881
4.3.25 21:52

Tak já mívám toto dost často, najednou mě oteče kotník a hodně bolí. Mám to i pár dní, Byla jsem u na na chirurgii řekli ať leduji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 22:03

@ladai A to vás neposlali na rentgen, pro jistotu? Partner už jel na pohotovost. Mysleli jsme, jestli nepůjde o banalitu, ale nechceme to podcenit.

• Citovat
  • Upravit
3056
4.3.25 22:20
@Anonymní píše: Více

Tak pak dej vědět jak dopadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
5.3.25 05:50

Takový flek mám na kotníku opakovaně. I s bolestí anebo bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
5.3.25 06:43

Ne, tet mě to drželo 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 11:05

Lékař se mu zaměřoval hlavně na lýtko a s nohou různě hýbal, prý to na HŽT nevypadá. Namazal višňovkou, do pátku má být partner doma a má nohu chladit. Kdyby se stav horšil, ihned k Dr. Děkuji ještě jednou za rady, možná jsme plašili, ale jsme rádi, že to doktor viděl zavčas, než být v nejistotě.
@ladai Měla jste pravdu. Doufám, že dva týdny to trvat nebude.
Je zvláštní, že se vám to vrací a po příčině se doktoři nepídili.

• Citovat
  • Upravit
3881
5.3.25 22:31

Ne právě vůbec. Jako můžu říct že mě to tenkrát začalo s cocidem co jsem měla. A od té doby se to vrací a hlavně třeba před nemoci i to.
Jednou mě jeden dr řekl že to může být něco jako karpál na ruce :think: :think: :think: :think:
Tak vždy chladím a čekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 13:35

@ladai To je fakt divné, doktoři sami neví a přitom se na ně tolik nemocných spoléhá :think: Stav je od úterý horší, noha otekla skoro až k prstům, v noci ho budí bolest a došlápnout už nemůže, chodí o berlích. Uvidíme zítra, co řekne obvoďák. Držím palce, ať se vám to už nevrací.

• Citovat
  • Upravit
3881
6.3.25 21:40

Také držím palce
Ale mě se to vrací pořád dokola. Až mě to zase chytne a otece tak tam schválně pojedu. Ale u nás je chirurgie jedna z nejhorších

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí