Soud a placení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8504
7.2.13 20:40

No buď to můžeš udělat, jak radí @tini skrze oddělení výkonu rozdodnutí soudu. Problém ale je, že musíš sama určit způsob výkonu rozhodnutí (takže jen třeba na plat, jen na nemovitosti atd). Druhou možností, kterou doporučuji je návhr na nařízení exekuce exekutorovi. Můžeš si vybrat libovolného exekutora po celé čr ze seznamu na ekcr.cz. Doporučuji toho, který má sídlo v místě bydliště ex. Ten by ti měl pomoci návrh rovněž sepsat. YVýhodou je, že sám zvolí způsob provedení exekuce a může jich dělat dokonce i víc najednou. Pokud však žádný majetek ex nemá, nic z něj nedostaneš, to je logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:41

@tini Odbýt se určitě nenechám, budu dělat vše proto abych ty prachy dostala! Holt asi půjde jen o ten plat, majetek nemá žádny a účet taky ne! Naštěstí mám na soudě známou, takže se s ní nějak domluvím ať mi pomůže! A která ta exekuce je lepší? Neplatí se u toho soukromého něco? I když jsem slyšela, že ten soukromý má větší úpěšnost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:43

@Tapeta majetek nemá, má jen plat (teda doufám) a jak se to řeší, kdyby byl na pracáku? To mu můžou taky něco vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:44

@mag no asi mi nic jiného nezbývá, budu se rvát jako lev, dokuď z něho vše nedostanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.2.13 20:45

No tak exekutor je určitě motivovaný víc než státní úředníci, ale já bych zkusila hned ten výkon rozhodnutí, zkusila bych jak na plat i na movitý majetek, budou to 2 návrhy, ale je to osvobozené od soudního poplatku a zadáčo, tak pěkně využij státních služeb. Nebude to hned. Mezitím si pozjišťuj exekutora, myslím, že bys taky neměla nic platit, ale to už je trochu mimo moji sféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
7.2.13 20:47

Návrh na nařízení exekuce je rovněž bezplatný. exekutor je při vymáhání aktivnější, může zvolit více způsobů exekuce, je motivován vlastní odměnou v podobě nákladů exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.2.13 20:47

Musí mu zůstat životní minimum, ale sráží se i z dávek, důchodu apod. Ale moc toho není. Blbý, že jestli půjde sedět, přijde určitě o práci. Kdyby sis byla jistá, že je ve vězení, tak to na soudě sděl a urguj ( ono to může být vše souzené na jednom soudě, ale nevědí, že ho odsoudili natvrdo a sedí a klidně mu doručujou domů a sdělí ti, že neví, kde je apod :roll: ), může makat ve věznici a tam mu to hned strhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:48

@tini no tak uvidíme, první počkám tak 14dní, pak si zavolám na soud a zjistím jak to tam dneska dopadlo a pak pohledám toho exekutora. @tini moc děkuji za cenné rady! Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:49

@Tapeta tak ještě najít exekutora který bude hodně zapálený do své práce a snad to půjde vše jak má :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.2.13 20:50

Já bych nečekala, ten výsledek trestního řízení ti nijak nepomůže. Podala bych to co nejdřív, znáš to, jak se to vleče. Jinak já děkuji, jsem už skoro 2 roky doma a jsem ráda, že taky vím neco jiného než co se plínek týče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:51

@tini no jo, makat ve věznici může a něco by mu strhávali ale pak ho pustí a půjde to odznova :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
7.2.13 20:52

@Zdeňka86 Ty ale nemusíš čekat na rozsudek soudu, stačí jít k exekutorovi s rozsudkem, který mu vyměřil výši alimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:53

@tini aha, tak hned se kuknu pohledám a pozjišťuju! No, mně zase k tomu exekutorovi přibudou i ty plínky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.2.13 20:53

Asi ho budeš jen honit a honit dokud nebude dítě plnoleté a budeš doufat, že vytřískáš co se dá. Je to boj. Tak se drž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:54

@mag jsem ráda, že jsem se zeptala, protože bych tápala a nevěděla si rady, díky moc za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová