Soud a placení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
973
7.2.13 20:56

@tini No tak to bude zábava, deset letet lítání a nervů kvůli jednomu :cert: Ale přece to tak nenechám. Budu se držet!! Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
7.2.13 20:56

Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 20:57

@mag Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10748
7.2.13 21:35

Holky, od 1.1.2013 se změnil exekuční řád i o. s.ř., takže soudní výkon rozhodnutí je už jen pro pár specifických případů a výkon rozhodnutí už budou skoro výlučně řešit exekutoři (viz např. http://www.ksb.cz/…-od-1-1-2013). Takže jít za exekutorem.
Taky se mění způsob ustavení exekutora, je to jednodušší, nemusíš žádat soud o ustavení exekutora, můžeš se rovnou obrátit na exekutora a on si to (zjednodušeně řečeno) sám zařídí.
Jediné co potřebuješ je ten rozsudek z nalézacího řízení (rozsudek o tom, kolik ti má platit) a vybrat si exekutora.
V tom trestním řízení na jednání soudu si mohla zůstat jako veřejnost (je samozřejmě veřejné, pokud soud nerozhodne jinak), ale ono by ti to k ničemu nebylo. Dozvěděla by ses akorát, jestli soud rozhodl, že spáchal TČ a jaký trest uložil, ale sama by si z toho nic neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10748
7.2.13 21:39

Jo a co obvykle matkám doporučujeme, podat hned další návrh na zvýšení výživného (pokud myslíš, že se jeho finanční situace aspoň trochu zlepšila). Ten rozsudek už máš rok starý a další rok, dva, než soud rozhodne o tom novém návrhu, Při nejhorším ho zamítne, na tom neproděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.2.13 21:45

@verusak.berusak těžko říct, jestli se jeho situace zlepšila, bych řekla že právě naopak a nebo hned celou výplatu bůhví kde profláka, takže exekuce na plat bude nejlepší ať ty peníze dostanu dřív než on! Ale zkusím se na vše poptat exekutora, jak z něho nejvíc vytřískat. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.2.13 21:52

@verusak.berusak Super, pravda novinky nesleduju. Ale vypadá to, že pro výživný ten výkon rozhodnutí půjde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10748
8.2.13 11:11

@tini podrobně jsem ty výjimky nestudovala, jsem líná, když to zrovna nepotřebuju 8) KŠB uvádí příkladmo výchovu nezletilých, tak je tam možná i výživa nezletilých… Já stejně vždycky dávala návrh přes exekutora, přijde mi, že jsou motivovanější a rychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10748
8.2.13 11:13

@Zdeňka86 můžeč podat obojí (resp. ten návrh na výkon podej určitě). Exekutor řeší výkon rozhodnutí - peníze vymáhá, soud výši výživného. Tedy exekutor ti bude vymáhat částku dle pravomocného rozsudku, který máš teď v ruce, soud bude rozhodovat o zvýšení a až budeš mít rozsudek o zvýšení, zase se můžeš obrátit na exekutora, aby vymáhal tu vyšší částku (pokud nebude ex platit dobrovolně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
8.2.13 11:25

@verusak.berusak aha, no zkusím, exekutora jsem si už našla, tak v pondělí jdu volat! A to že by ex platil dobrovolně, se teda nebojím! Díky a držte palce!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.21 18:48

Dobrý večer

Dobrý večer, expartnerovi se kterým mám syna se nelíbí jak soud rozhodl, ale ani se neodvolal a už máme rozsudek. A znova chce jít k soudu. Ale pokud si pamatuji tak to se už platí když soud vynesl rozsudek ohledně svěření do péče a ohledně výživného. Jen nikde neuvedl jak často se má otec se synem vídat a to se mu nelíbí. Protože mi dělá naschvály. Tak se chci optat platí se soud když už vynesl rozsudek?

• Citovat
  • Upravit
20892
5.4.21 19:09
@Anonymní píše:
Dobrý večer, expartnerovi se kterým mám syna se nelíbí jak soud rozhodl, ale ani se neodvolal a už máme rozsudek. A znova chce jít k soudu. Ale pokud si pamatuji tak to se už platí když soud vynesl rozsudek ohledně svěření do péče a ohledně výživného. Jen nikde neuvedl jak často se má otec se synem vídat a to se mu nelíbí. Protože mi dělá naschvály. Tak se chci optat platí se soud když už vynesl rozsudek?

Tak NECO v tom rozsudku být musí ne? :roll: jinak ať si to k soudu dá, je to jeho vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
5.4.21 19:18
@Anonymní píše:

Proč sis nedala do rozsudku, jak se bude otec stýkat s dítětem, když víš, že otec dělá potíže? Jestli jsi viděla jen výživné a svěření do péče, tak jsi udělala chybu, když jsi neřešila i styk. Teď styk nemáte nijak upravený a budete se muset domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
5.4.21 19:19
@Cenarius píše:
Tak NECO v tom rozsudku být musí ne? :roll: jinak ať si to k soudu dá, je to jeho vec

V rozsudku má přesně to, co chtěla od soudu rozsoudit. Takže svěření do péče a výživné. Víc jí zřejmě nezajímalo. Tak to soud neřešil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
5.4.21 19:38
@Anonymní píše:

Opatrovnické věci jsou obecně osvobozené od soudního poplatku.

A komu bylo svěřeno dítě do péče - jestli do společné, tak tedy nechat upravit, když se nedomluvíte.

Jestli do Tvé výlučné, tak jeho mínus, že si nic nevyžádal a nepodal odvolání. Aktuálně nemá vymezený žádný styk.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová