Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soudní poplatek se žádný neplatí, pokud jde o řízení ve věcech nezletilých dětí. Platíš pouze za právní zastoupení, pokud máš, a dále připadají do úvahy náklady řízení, což můžou být typicky náklady na znalecký posudek, pokud by měl být zpracován. To pak mohou dát zaplatit rodičům. Znalce zaplatí stát a rodiče pak platí státu, většinou to dávají k úhradě napůl.
@K2 8611 píše:
Proč sis nedala do rozsudku, jak se bude otec stýkat s dítětem, když víš, že otec dělá potíže? Jestli jsi viděla jen výživné a svěření do péče, tak jsi udělala chybu, když jsi neřešila i styk. Teď styk nemáte nijak upravený a budete se muset domlouvat.
Dobrý večer, ten soud byl. dvakrát odročen, protože se otec nedostavil. Po třetí když dorazil, tak se choval neurvale, řekla jsem že určení výživného nechám na soudu. Že syna chci do výhradní péče a že četnost návštěv nechám na soudu. Jelikož byli s otcem problémy a jeho chování řešil OSPOD, tak jsem ty návštěvy řešila s OSPODem když je v rozsudku neuvedli. Řekli mi že je to na mě jak často se s ním uvidí. Stanovili mu nejnižší taxu 500kč. On pořád říkal u soudu že s ničím nesouhlasí, ale vlastní návrh nevznesl.
@aquarian píše:
Opatrovnické věci jsou obecně osvobozené od soudního poplatku.A komu bylo svěřeno dítě do péče - jestli do společné, tak tedy nechat upravit, když se nedomluvíte.
Jestli do Tvé výlučné, tak jeho mínus, že si nic nevyžádal a nepodal odvolání. Aktuálně nemá vymezený žádný styk.
Nemá vymezený žádný styk. Prý je to. Na mě jak často se se synem uvidí. A syna mám výhradně ve své péči