Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, snad mi některá poradí. Za měsíc me ceka soud o dítě. Ex chce dceru (2 roky) na víkendy. Ja s tim nesouhlasím. Pujcuju ji ted vždy jen na den, na noc musi domu. Bojim se aby u soudu neuspěl. Dceru v noci kojim protoze jinak mi nechce usnout. Ma šanci? A kdyby uspěl a ja se odvolala tak mu ji na noc dávat nemusím? S rychlosti soudu bych to tim mohla minimálně oddálit
Uspěje určitě, proč s tím nesouhlasíš? Přece nebudeš u soudu argumentovat tím že kojíš v noci dvouleté dítě, ber to tak že dítě si užije táty a ty si taky odpočineš.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, snad mi některá poradí. Za měsíc me ceka soud o dítě. Ex chce dceru (2 roky) na víkendy. Ja s tim nesouhlasím. Pujcuju ji ted vždy jen na den, na noc musi domu. Bojim se aby u soudu neuspěl. Dceru v noci kojim protoze jinak mi nechce usnout. Ma šanci? A kdyby uspěl a ja se odvolala tak mu ji na noc dávat nemusím? S rychlosti soudu bych to tim mohla minimálně oddálit
A nebo na to můžeš nahlížet z té lepší stránky, dát mu ji už od pátku do neděle a noční pobyt dcery u otce pojmout jako učení na nový způsob usínání, však oni to spolu zvládnou ![]()
Myslím ze je na me zvykla a noc jinde by nezvladla. Navic ji muze mit kdykoliv přijede od rána až do večera.
@Anonymní píše:
Myslím ze je na me zvykla a noc jinde by nezvladla. Navic ji muze mit kdykoliv přijede od rána až do večera.
a jak otec pečoval doteď?
@Anonymní píše:
Od rána do večera? Tzn. tvá představa je jen návštěva? Právě značné citové pouto se utváří v momentech, kdy rodič s dítětem usíná, čistí mu zoubky, čte pohádku, ráno s polu snídají atp
To, že děti nezvládnou noc bez nás, si myslíme jen my matky. Mám syna mamánka a bez problému si ho otec bral přes noc od roka, i když ho od narození vídal cca jednou týdně na odpoledne.
@Anonymní píše:
Ale zvládla, to se neboj. Buď rozumná, je to její otec a jistě si s ní poradí.
Pokud si to nastavíš tak, že to dcera nemůže zvládnout, ničemu to neprospěje. Jen budeš dceru stresovat. Pokud se k ní táta chová hezky a má ji rád, není žádný důvod, proč by ji nemohl mít celý víkend.
Dvouleté dítě není potřeba kojit, to už je jen tvoje libůstka. Když ji budeš na víkend u táty hezky připravovat (povídáním o tom, jak to bude u táty fajn, kdy tam pojede, co tam bude dělat), dcera to určitě zvládne mnohem lépe, než když se budeš stresovat, vymýšlet katastrofické scénáře a podsouvat všem zúčastněným, že to dopadne špatně. A pro odvykání kojení při uspávání větších dětí je matky nepřítomnost naopak docela fajn (jen musí táta spolupracovat a nevyšilovat, když bude dítě první večer protivné a hledat mámu).
V zájmu tvého dítěte věřím, že uspěje. Dcery tátu potřebují.
Dcerka to urcite zvladne a jejich vztahu to prospeje. Navic ty budes mit cas na sebe. On je stejne otec jako ty matka. Tohle me docela fascinuje - jak maminky nechteji davat deti k jejich otcum a pocitaji kazdou hodinu a pozdeji tu zakladaji diskuze - „otec nejevi zajem“, atd ![]()
@Karleon píše:
V zájmu tvého dítěte věřím, že uspěje. Dcery tátu potřebují.
K čemu? ![]()
@Agrion píše:
@Tamtama To je jako vazne
myslena otazka?
ano, vážně.. já viděla svého otce jednou, když mi bylo 18, a nemám pocit, že by mi v životě nějak chyběl ![]()