Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tamtama To je mi lito… tezko ti muze chybet neco, co jsi nikdy nezazila
Ja jsem vyrustala s uzasnym otcem a zazitky, ktere mam z detsvim s nim mi nic nenahradi… dodnes mi hodne pomaha i s mymi detmi. Asi mam v zivote stesti, ale muj chlap je taky uzasnym otcem pro nase deti… hraje si s nimi uplne jinak nez ja, muzska hra je proste uplne jina. Rozviji v nich jine vlastnosti, podnika vypravy za dobrodruzstvim - napr. do lesa kde si na plynovem varici vari caj z nalezenych bylinek jako indiani atd. dcera je jeho nejvetsi mazel a pro syna je bezkonkurencnim vzorem v chovani - chce delat vse jako tata (povolani, sporty, doma porad neco „spravuje“, pomaha mi jako tata -otevira mi dvere, chce nosit tasky s nakupem atd. )
@Agrion jasně, je něco jinýho otce nikdy nepoznat, nebo o něj přijít, to samozřejmě. Pro mě třeba výpravy za dobrodružstvím nejsou to pravé ořechové, pro mého staršího syna (taky nezná otce) jsou, takže občas s mou mamkou něco vymyslíme. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, snad mi některá poradí. Za měsíc me ceka soud o dítě. Ex chce dceru (2 roky) na víkendy. Ja s tim nesouhlasím. Pujcuju ji ted vždy jen na den, na noc musi domu. Bojim se aby u soudu neuspěl. Dceru v noci kojim protoze jinak mi nechce usnout. Ma šanci? A kdyby uspěl a ja se odvolala tak mu ji na noc dávat nemusím? S rychlosti soudu bych to tim mohla minimálně oddálit
dvouleté dítě už nemusí být kojeno. Ano, může ji dostat na víkend. Nezlob se, ale to není mimino
pokud je na něj zvyklá, nebude to problém. Kojení není v tomto věku důvod. Oddalovat nemá smysl, ubližuješ jen jejich vztahu ![]()
Jsem v celku zastance kojeni. ale co je vic pro dvou lete dite. kojeni nebo tata? mliko nepotrebuje. na usinani se bude tulit s tatou. pokud neni zvKla, tak postupne. odpoledne plus noc. a hlavne pozitivni pristup.
mimochodem, to majetnicke PUJCOVAT… ![]()
chtela by sis vlastni dite taky pujcovat?
Obnovuji diskuzi.
V pátek máme 1. ústní jednání. Bohužel nebyla možná dohoda. Včera jsem měla schůzku s právničkou ohledně detailů a jsem vyděšená z toho že se mě bude ptát soudkyně, advokátka manžela a já mám strach… Nejsem zrovna pohotový řečník, obvykle nedokážu moc v odpovědích takzvaně bruslit…
Budu ráda za vaše zkušenosti s průběhem ústního jednání a snad mě to trochu uklidní.
Moc děkuju ![]()
Dobrý den mám dotaz, 2.10.2019 mě čeká soud, syna mám předčasně podle OSPODu v péči a u soudu půjde jen o alimenty a návštěvy, synovi bude v tu dobu 2,5roku, a bejvalej mě ukecava na společné bydlení, jelikož bydlíme odděleně ale já mu naznačila hodnekrat že s ním bydlet nechci ale on je neodbytný a akorat se hádáme, prostě mi vadí, jelikož se k nám choval hnusně a teď je nepříjemně vlezlej a dotěrnej a najednou i nosí syna za krkem a před půl rokem to ještě nedělal. Tak se chci optat může mě nutit abych s ním bydlela i když nechci i když není ještě rozsudek o svěření do péče, a co když u již třetí soudu bude tvrdit že s námi chce bydlet a nechce platit alimenty? Jelikož k prvnímu soudu se nedostavil a k druhému soudu taky ne a tam jsem nebyla ani já protože mi řekli že tam nemusím, ale odročil to kvůli tomu že neměli zprávy od policie a nemocnice jelikož nám ublížil a byli jsme se synem kvůli němu v nemocnici. A jaké mám šance že soud vynese rozsudek i když on bude proti svěření syna do mě péče a proti alimentům?
@Anonymní píše:
Dobrý den mám dotaz, 2.10.2019 mě čeká soud, syna mám předčasně podle OSPODu v péči a u soudu půjde jen o alimenty a návštěvy, synovi bude v tu dobu 2,5roku, a bejvalej mě ukecava na společné bydlení, jelikož bydlíme odděleně ale já mu naznačila hodnekrat že s ním bydlet nechci ale on je neodbytný a akorat se hádáme, prostě mi vadí, jelikož se k nám choval hnusně a teď je nepříjemně vlezlej a dotěrnej a najednou i nosí syna za krkem a před půl rokem to ještě nedělal. Tak se chci optat může mě nutit abych s ním bydlela i když nechci i když není ještě rozsudek o svěření do péče, a co když u již třetí soudu bude tvrdit že s námi chce bydlet a nechce platit alimenty? Jelikož k prvnímu soudu se nedostavil a k druhému soudu taky ne a tam jsem nebyla ani já protože mi řekli že tam nemusím, ale odročil to kvůli tomu že neměli zprávy od policie a nemocnice jelikož nám ublížil a byli jsme se synem kvůli němu v nemocnici. A jaké mám šance že soud vynese rozsudek i když on bude proti svěření syna do mě péče a proti alimentům?
Tak on ta fyzicky napadol tak, že si skončila v nemocnici a ty ešte premýšľas že s ním možno pôjdeš bývať
preboha. Nenechaj sa manipulovať jeho kecami, postav sa na vlastné nohy - aby súd videl ze sa o syna vieš postarať a hlavne všetko ries s právnikom. ![]()
No ani ve snu bych neuvažovala nad tím, abych se k takovému chlapovi vrátila. Vždyť píšeš, že vám ublížil! Já bych se asi ještě klepala pokaždé kdy bych musela dítě odevzdat na návštěvu k,,tatínkovi" jestli se děcko vrátí v pořádku. Od takového manipulátora co nejdál. ![]()
Nemůže tě vůbec nutit, abys s ním bydlela. Pokud vám ublížil neumím si představit soud, který by mu syna dal do péče-Teda pokud u tebe není nějaký zásadní problém-alkohol, drogy..