Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co znamena,ze se ji zrekla jako nezletile?Znamena to ze byla soudem zbavena rodicovske zodpovednosti?To by ale stejne neznamenalo ze neni prarodicem,jen by mela babicka mnohem horsi pozici pri tom si nucene stykani s vnoucetem prosadit u soudu
@stinga matcina kamaradka se kamaradky soudne vzdala. Nevim, jestli se to nazyva jinak ![]()
@tini tak ted jsem se dozvedela, ze nebyla zbavena rodicovskych prav, jen presla do pece otce.
Tak to se ji nijak nevzdala,jen nestala o peci.Je pravne stale matkou a teoreticky se muze domahat stykani,ale pochybuju,ze do neceho takoveho pujde,bude se soudit a uspeje.Ale tezko rict,zalezi na spouste veci,zejmena na stavajici situaci,vztazich apod
@tini tak to je na houby
. Babicka miluje konflikty, takze soudu a dalsim tahanicim se kamaradka nevyhne. Babicka i bez rozhodnuti soudu deti vyda, ma je minimalne jednou mesicne a to po dobu od patku do nedele, ale chce vic. Preferuje jedno vnouce, kteremu do hlavy cpe, ze by mohlo zit s ni a snazi se s ditetem manipulovat
. Ja osobne bych deti k cloveku, jako je ona nepustila ani na vzdalenost 50 metru ![]()
Odstěhovala bych se někam daleko, pokid by to šlo a byl by klid.
@sediza píše:
Odstěhovala bych se někam daleko, pokid by to šlo a byl by klid.
Myslíte to vážně? Většina lidí má někde bydlení, zaměstnání, děti školu, přátele nehledě na to , že klid by nebyl. Babička má přece nárok se s vnoučaty stýkat, bez ohledu na vzdálenost a podle nedávného rozhodnutí ÚS nemůžou jít náklady na cestování jen k tíži jedné strany (tedy bude se babce přispívat na jízdenky).
@Lublrn píše:
Myslíte to vážně? Většina lidí má někde bydlení, zaměstnání, děti školu, přátele nehledě na to , že klid by nebyl. Babička má přece nárok se s vnoučaty stýkat, bez ohledu na vzdálenost a podle nedávného rozhodnutí ÚS nemůžou jít náklady na cestování jen k tíži jedné strany (tedy bude se babce přispívat na jízdenky).
Ano, myslím to vážně. Treba maji část příbuzných 200km daleko a meli by tam zázemí. Třeba o tom uz z nějakých důvodů nekdy přemýšleli. Klidně bych jí platila autobus. Důležité bych videla to, ze se s vnuckou bude stykat za mé přítomnosti. Dost možná by ji to cestování přestalo bavit. Prarodiče by dle mého mel mit umožněn styk, ale přijde mi šílené nárokovat si jeden víkend v měsíci. Navíc je to evidentně šílenej a psychicky nemocnej člověk. Udělala bych v rámci zákona cokoli pro ochranu svého dítěte. Vy ne?
Podle mne je to řešení hodně náročné (v podstatě změnit svůj život) a málo efektivní (jestli vůbec - babka prostě bude jezdit a třeba se zadluží). Takže nezbyde než se podrobit rozhodnutí soudu (přitom dát babku třeba vyšetřit od psychiatra).
Já bych tedy ženské, která mi držela zbraň u hlavy a tvářila se, že je moje matka děti nedala. Předpokládám, že tato paní má díky svému chování dost záznamů na sociálce, a na tom bych stavěla. Být kamarádkou, zašla bych tam, řekla, jak se věci mají, včetně co se dělo v dětství, a že odmítá této ženě dávat své děti,.....atd.
Kamarádka se nesmí nechat hlavně zastrašit.
Tak ono to bude mít dvě strany. Očividně je tam kamarádka zakladatelky dává na víkend dobrovolně, takže vztahy úplně na bodu mrazu nebudou. A pokud jsou tak nechápu proč je tam dává.
Dobry den, ptam se za kamaradku. Nyni resi problem se svou matkou, ktera je i z me osobni zkusenosti s ni, velice problemova, ne-li psychicky labilni. Kamaradcino detstvi snad ani popisovat nebudu, jen zminim drzeni zbrane u kamaradciny hlavy, stridani partneru, vyhrozovani otci kamaradky, ze ho zabije sekerou atd. atd. Jeji matka se ji pravne zrekla, kdyz byla kamaradka nezletila. A ted hlavni otazka. Ma babicka pravo vydat vnoucata, ikdyz po pravni strance neni matkou jejich matky?