Soud o styku dětí s prarodičem

Anonymní
15.7.18 22:16

Soud o styku deti s prarodicem

Dobry den, ptam se za kamaradku. Nyni resi problem se svou matkou, ktera je i z me osobni zkusenosti s ni, velice problemova, ne-li psychicky labilni. Kamaradcino detstvi snad ani popisovat nebudu, jen zminim drzeni zbrane u kamaradciny hlavy, stridani partneru, vyhrozovani otci kamaradky, ze ho zabije sekerou atd. atd. Jeji matka se ji pravne zrekla, kdyz byla kamaradka nezletila. A ted hlavni otazka. Ma babicka pravo vydat vnoucata, ikdyz po pravni strance neni matkou jejich matky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78489
15.7.18 22:28

jak právně není matka matkou? Nechápu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
15.7.18 22:30

Co znamena,ze se ji zrekla jako nezletile?Znamena to ze byla soudem zbavena rodicovske zodpovednosti?To by ale stejne neznamenalo ze neni prarodicem,jen by mela babicka mnohem horsi pozici pri tom si nucene stykani s vnoucetem prosadit u soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.18 22:30

@stinga matcina kamaradka se kamaradky soudne vzdala. Nevim, jestli se to nazyva jinak :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.18 22:32

@tini tak ted jsem se dozvedela, ze nebyla zbavena rodicovskych prav, jen presla do pece otce.

• Citovat
  • Upravit
4159
15.7.18 22:36

Tak to se ji nijak nevzdala,jen nestala o peci.Je pravne stale matkou a teoreticky se muze domahat stykani,ale pochybuju,ze do neceho takoveho pujde,bude se soudit a uspeje.Ale tezko rict,zalezi na spouste veci,zejmena na stavajici situaci,vztazich apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.18 22:43

@tini tak to je na houby :( . Babicka miluje konflikty, takze soudu a dalsim tahanicim se kamaradka nevyhne. Babicka i bez rozhodnuti soudu deti vyda, ma je minimalne jednou mesicne a to po dobu od patku do nedele, ale chce vic. Preferuje jedno vnouce, kteremu do hlavy cpe, ze by mohlo zit s ni a snazi se s ditetem manipulovat :roll: . Ja osobne bych deti k cloveku, jako je ona nepustila ani na vzdalenost 50 metru :roll:

• Citovat
  • Upravit
4071
16.7.18 06:15

Odstěhovala bych se někam daleko, pokid by to šlo a byl by klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
16.7.18 06:38
@sediza píše:
Odstěhovala bych se někam daleko, pokid by to šlo a byl by klid.

Myslíte to vážně? Většina lidí má někde bydlení, zaměstnání, děti školu, přátele nehledě na to , že klid by nebyl. Babička má přece nárok se s vnoučaty stýkat, bez ohledu na vzdálenost a podle nedávného rozhodnutí ÚS nemůžou jít náklady na cestování jen k tíži jedné strany (tedy bude se babce přispívat na jízdenky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
16.7.18 07:02
@Lublrn píše:
Myslíte to vážně? Většina lidí má někde bydlení, zaměstnání, děti školu, přátele nehledě na to , že klid by nebyl. Babička má přece nárok se s vnoučaty stýkat, bez ohledu na vzdálenost a podle nedávného rozhodnutí ÚS nemůžou jít náklady na cestování jen k tíži jedné strany (tedy bude se babce přispívat na jízdenky).

Ano, myslím to vážně. Treba maji část příbuzných 200km daleko a meli by tam zázemí. Třeba o tom uz z nějakých důvodů nekdy přemýšleli. Klidně bych jí platila autobus. Důležité bych videla to, ze se s vnuckou bude stykat za mé přítomnosti. Dost možná by ji to cestování přestalo bavit. Prarodiče by dle mého mel mit umožněn styk, ale přijde mi šílené nárokovat si jeden víkend v měsíci. Navíc je to evidentně šílenej a psychicky nemocnej člověk. Udělala bych v rámci zákona cokoli pro ochranu svého dítěte. Vy ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
16.7.18 07:26

Podle mne je to řešení hodně náročné (v podstatě změnit svůj život) a málo efektivní (jestli vůbec - babka prostě bude jezdit a třeba se zadluží). Takže nezbyde než se podrobit rozhodnutí soudu (přitom dát babku třeba vyšetřit od psychiatra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.7.18 11:47

Já bych tedy ženské, která mi držela zbraň u hlavy a tvářila se, že je moje matka děti nedala. Předpokládám, že tato paní má díky svému chování dost záznamů na sociálce, a na tom bych stavěla. Být kamarádkou, zašla bych tam, řekla, jak se věci mají, včetně co se dělo v dětství, a že odmítá této ženě dávat své děti,.....atd.
Kamarádka se nesmí nechat hlavně zastrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
16.7.18 17:03

Tak ono to bude mít dvě strany. Očividně je tam kamarádka zakladatelky dává na víkend dobrovolně, takže vztahy úplně na bodu mrazu nebudou. A pokud jsou tak nechápu proč je tam dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová