Tip na soukromou ZŠ Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
1.4.22 22:20
@roba18 píše:
Asi takový nadšenec, jak píšeš, nejsi. Všichni, a zejména pedagogové, by měli dělat vše pro to, aby se nově příchozí žáci, citili komfortně. Tahle segregace je neskutečná.

Každý ví přesně, co by měl dělat ten druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
1.4.22 22:21
@roba18 píše:
Asi takový nadšenec, jak píšeš, nejsi. Všichni, a zejména pedagogové, by měli dělat vše pro to, aby se nově příchozí žáci, citili komfortně. Tahle segregace je neskutečná.

mně by fakt zajímalo, jestli to myslíš jako ironii, srandu nebo vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
1.4.22 22:29
@roba18 píše:

Mohu se zeptat na Tvou profesi popr. vzdelani a praxi? Uprimne by me zajimala, vzhledem k Tvym nazorum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
1.4.22 22:38

Jsem učitelka. Svoji práci miluji a dávám jí maximum energie a času. Pro děti vymýšlím zajímavé věci i po večerech doma, o víkendech. Snažím se výuku oživovat netradičními nápady. Příští rok budu mít prvňáky. Letos mám u třeťáků dítě s mimořádným nadáním i IVP (na některé předměty chodí do 5. tř.). Z 22 dětí 10 odkladů, 1 dítě předčasně zaškolené (od 1. tř. velké problémy se začleněním do kolektivu. sociálně nezralé), 2 děti s většími problémy s IVP. Pokud budu mít u těch prvňáků 30 dětí, z toho např. 5 cizinců, kteří nebudou rozumět česky (plus už víme o budoucích 2 nadaných dětech a 3 předčasně zaškolených, určitě spoustu odkladů apod.), tak na rovinu přiznávám, že kvalitní výuku zajistit nedokáži. A to rozhodně nejsem učitelka s malou praxí.
Kolik bude dětí z UK budeme vědět až v půlce prázdnin. Nově příchozí cizinci mají zápisy až od 15. 6. do 15. 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
1.4.22 23:15

Chodíme do soukromé, děti z UA přijímat nebudou. Pokud máte v okolí cenu za soukromou 100 tisíc za rok s počtem dětí do 10, tak se to určitě vyplatí. V opačném případě bych počítala, že se budete muset učit pár hodin denně při plánovaném počtu dětí ve školách. Obdoba covidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
1.4.22 23:35

@sloninka Mohu se prosím zeptat, jestli se neprobírala varianta rozšíření kapacit náboru pro nespádové oblasti, aby se vyhlo nucenému náboru uprchlíků do hygienického maxima? Opravdu mně mrzí, že konečná čísla budou známa až v létě.

@KacenkaKKK Proto i v nadpisu prosím o radu, kterou školu zkusit na Praze 4 a okolí. Bohužel mně napadá, ale argument, proč by nemohli zařadit uprchlíka do soukromé školy, pokud zařízení přijímá příspěvek na žáka od MŠMT.

@Hanka1 Zmíněná škola je až od 5té třídy :( My řešíme prvňačka..

Paní učitelkám také moc děkuji za názor a opravdu jim opětovně nezávidím situaci. Je to frustrujíci jak pro rodiče, děti, uprchlíky a také učitelé. Něco jde a něco ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
1.4.22 23:46

@flybe nemusí to být soukromá škola, která je v rejstříku. Přezkoušení je bez problému. my chodíme na Prahu 13, to je 20 minut od čtyřky. A děti sem dojíždí denně i půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
2.4.22 09:09

@flybe Ne, bohužel zůstává striktní rozdělení spádovosti. Pro bližší představu, jedná se o Prahu. ne úplný střed, ale ne okraj, sídliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 09:14
@sloninka píše:
Jsem učitelka. Svoji práci miluji a dávám jí maximum energie a času. Pro děti vymýšlím zajímavé věci i po večerech doma, o víkendech. Snažím se výuku oživovat netradičními nápady. Příští rok budu mít prvňáky. Letos mám u třeťáků dítě s mimořádným nadáním i IVP (na některé předměty chodí do 5. tř.). Z 22 dětí 10 odkladů, 1 dítě předčasně zaškolené (od 1. tř. velké problémy se začleněním do kolektivu. sociálně nezralé), 2 děti s většími problémy s IVP. Pokud budu mít u těch prvňáků 30 dětí, z toho např. 5 cizinců, kteří nebudou rozumět česky (plus už víme o budoucích 2 nadaných dětech a 3 předčasně zaškolených, určitě spoustu odkladů apod.), tak na rovinu přiznávám, že kvalitní výuku zajistit nedokáži. A to rozhodně nejsem učitelka s malou praxí.
Kolik bude dětí z UK budeme vědět až v půlce prázdnin. Nově příchozí cizinci mají zápisy až od 15. 6. do 15. 7.

Jak víte, že tam budou 3 předčasně zaskolene děti? Jestli jsem to dobře pochopila, tak tam bude hodně dětí po odkladu? U nás je po odkladu vždy max.1 dítě ve třídě. Mám dvě děti a každý má ve třídě jedno dítě s potížemi (u jednoho dítěte autista a občas to s ním maji těžké). Je to škola s menším počtem dětí. Předpokládám, že k nám na vesnici se Ukrajinci nepozenou. Každopádně po tom, co jsem si včera přečetla zprávu z PPP, tak jsem taky předčasne zaškolila dítě. Čekám, kdy se objeví to, že jsem udělala chybu. Teď mám dítě doma a děláme úkoly spolu a vše zvlada kromě psaní, tam dělá se chybu v jednom písmenku a není to moc úhledne písmo.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.4.22 12:42
@flybe píše:
@sloninka Mohu se prosím zeptat, jestli se neprobírala varianta rozšíření kapacit náboru pro nespádové oblasti, aby se vyhlo nucenému náboru uprchlíků do hygienického maxima? Opravdu mně mrzí, že konečná čísla budou známa až v létě.

@KacenkaKKK Proto i v nadpisu prosím o radu, kterou školu zkusit na Praze 4 a okolí. Bohužel mně napadá, ale argument, proč by nemohli zařadit uprchlíka do soukromé školy, pokud zařízení přijímá příspěvek na žáka od MŠMT.

@Hanka1 Zmíněná škola je až od 5té třídy :( My řešíme prvňačka..

Paní učitelkám také moc děkuji za názor a opravdu jim opětovně nezávidím situaci. Je to frustrujíci jak pro rodiče, děti, uprchlíky a také učitelé. Něco jde a něco ne..

Jo prvnacek - vedle tohoto gymlu a American Academy je tusim soukroma zakladka Square (drive Scio škola), ja to rano a odpo mijim autem, tak presne jmeno nevim, zkus pohledat.

• Citovat
  • Upravit
1319
2.4.22 12:51

@Hanka1 Děkuji kočko, ale to je už 170tis., myslím ta Square. Ale pohledám něco podobného. Jedná uživatelka mi psala hezkou zprávu, tak mně trochu navedla.

Děkuji za pomoc :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.4.22 18:38
@flybe píše:
@Hanka1 Děkuji kočko, ale to je už 170tis., myslím ta Square. Ale pohledám něco podobného. Jedná uživatelka mi psala hezkou zprávu, tak mně trochu navedla.Děkuji za pomoc :kytka: :kytka:

Pane Jo, to uz je ranec :roll: tak dobry vyber preji :palec:

• Citovat
  • Upravit
1319
2.4.22 20:23

@Hanka1

Děkuji jsi hodná! Jo 170 je už dost na to, že nejsme si jistý exaktní kvalitou :roll:

Škoda, že nejsem trpělivější, to bych si snad založila vlastní pobočku :mrgreen: Neboj, češtinu bych fakt neučila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
2.4.22 21:03
@Anonymní píše:
Jak víte, že tam budou 3 předčasně zaskolene děti? Jestli jsem to dobře pochopila, tak tam bude hodně dětí po odkladu? U nás je po odkladu vždy max.1 dítě ve třídě. Mám dvě děti a každý má ve třídě jedno dítě s potížemi (u jednoho dítěte autista a občas to s ním maji těžké). Je to škola s menším počtem dětí. Předpokládám, že k nám na vesnici se Ukrajinci nepozenou. Každopádně po tom, co jsem si včera přečetla zprávu z PPP, tak jsem taky předčasne zaškolila dítě. Čekám, kdy se objeví to, že jsem udělala chybu. Teď mám dítě doma a děláme úkoly spolu a vše zvlada kromě psaní, tam dělá se chybu v jednom písmenku a není to moc úhledne písmo.

Měli jsme elektronický předzápis a tam tyto údaje jsou.
A skutečně nejsem příznivcem předčasného zaškolení. Holčička z mé třídy je takto o skoro (bez měsíce) 2 roky mladší než nejstarší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.4.22 21:52

@sloninka a co ne špatného na předčasném zaškolení? Jsou ty děti horší než odkladové? Ten dotaz nemyslím zle. U nás často preferují rodiče odklad, protože je jednodušší, aby domů chodilo samo, když už mu je osm. Do té doby ho mají odložené ve školce. U nás v době covidu takto smýšlelo víc jak polovina rodičů. A ti, co nastoupili, tak nadávali, že musí suplovat učitele při distanční výuce. Někteří na to kašlali. A nyní to bude vypadat podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin