Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Reagovala jsem na ten Tvůj postřeh ohledně malého ditěte, asi blbě, viď, tak se nezlob ![]()
@Anonymní píše:
U nás to samé ale jinak.. Já chci mít klid ve vaně, chci si třeba vzít holení atd. a manžel tam vleze a jde si umýt ruce a je naštvaný, když houknu, co je.. Jako nejde o to, že by člvoěk se styděl, ale o to, že chce mí,, klid aspon v osobní hygieně..
On se cítí dotčeně, když třeba vejde, chce hodit třeba špinavé tričko do koše-to zase chválím, ale já tam stojím nahá v ručníku a třeba právě mám své dny a chystám se najak přeměnit, chápete.. Naštěstí se nikdy nestalo, že by mě načapal, při věcech, že by zrovna vlezl.. ale taky na něho dost houknu a on nechápe, že co jako nadělám, že mě viděl..![]()
To bych mu zkusila taky uplne naplno vysvetlit, ze mozna i jsou aktivity, u kterych te zrovna videt nechce, i kdyz to mozna jeste sam nevi
A ja te chapu extremne, ja jsem dost samostatna jednotka a mam momenty, kdy sama byt potrebuju (treba ta vana, nebo nekdy s knizkou apod.), clovek by mel respektovat, ze chce mit nekdy ten druhy cas jen pro sebe, i kdyby to melo byt na toalete ![]()
@Jana dnešní Ja se nezlobim, ja to tak pochopila a docela jsem se tvemu prispevku zasmala ![]()
@Anonymní píše:
U nás to samé ale jinak.. Já chci mít klid ve vaně, chci si třeba vzít holení atd. a manžel tam vleze a jde si umýt ruce a je naštvaný, když houknu, co je.. Jako nejde o to, že by člvoěk se styděl, ale o to, že chce mí,, klid aspon v osobní hygieně..
On se cítí dotčeně, když třeba vejde, chce hodit třeba špinavé tričko do koše-to zase chválím, ale já tam stojím nahá v ručníku a třeba právě mám své dny a chystám se najak přeměnit, chápete.. Naštěstí se nikdy nestalo, že by mě načapal, při věcech, že by zrovna vlezl.. ale taky na něho dost houknu a on nechápe, že co jako nadělám, že mě viděl..![]()
To je taky to, opravdu si chci vyměnit hygienickou pomůcku bez jeho asistence ![]()
@Anonymní píše:
To je taky to, opravdu si chci vyměnit hygienickou pomůcku bez jeho asistence
No, pak uz si ji jen zkusit vymenit s jeho asistencí
na vetsinu chlapu by to mohlo zabrat
A jesteu ji vrazit do ruky, at to zabali a vyhodi, když uz tam tedy je…
@j.a.n.i1 píše:
No, pak uz si ji jen zkusit vymenit s jeho asistencína vetsinu chlapu by to mohlo zabrat
A jesteu ji vrazit do ruky, at to zabali a vyhodi, když uz tam tedy je…
Ten by překvapil, kdyby si třeba čichl a spokojeně si to odnesl, mezi své trofeje ![]()
Chápu, že ti to vadí. Na wc, ani do koupelny si nelezeme. I starší dítě už je ve věku, kdy chce soukromí. Máme to nastaveni všichni tak nějak stejně, takže není problém. Manželovi řekni, že je to sice pěkné, že jeho mamince to nevadilo, ale ty jsi ty, ne jeho maminka a vadí ti to. Chceš soukromí a konec debaty. Zamykej se dál, ono mu to asi potrvá, než mu to v hlavě sepne a pochopí tě, když je zvyklý z domu na jiný řád.
@Altavista píše:
Ten by překvapil, kdyby si třeba čichl a spokojeně si to odnesl, mezi své trofeje
Zas by vedela, na cem je ![]()
No, běžné to není, ale v rodinách jsou různé zvyky, které si pak leckdy neseme s sebou. Měla jsem třeba partnera, který se na wc zásadně nezavíral… pak jsem zjistila, že se u nich doma nezavírá nikdo, a to ani když tam měli návštěvu ![]()
Každopádně musí respektovat, že ty soukromí na wc chceš. Tak mu to prostě řekni.
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím vás, jak mám vysvětlit partnerovi, že potřebuju alespoň na toaletě trochu svého soukromí.. zase byla scéna, lomcoval dveřmi, snažil se je z venku odemknout. Já byla na velké potřebě, nechtěla jsem, ať tam chodí. Dělá mi to pořád, prý nechápe, proč se doma zamykám. Prý chtěl jít zrovna do koupelny. To tak opravdu v domácnostech chodí, že člověk nemá ani na toaletě soukromí? Vždy, když tohle dělá, připadá mi jako blázen.
Zase scéna? Lomcoval dveřmi? To nemůže chvilku vydržet? Asi nějakej magor, řekla bych, že záchod bude ten nejmenší problém ![]()
To vážně? Pán bude asi trochu na hlavu, ne? Kdy jindy, když ne při sr*ní by člověk měl mít klid?? ![]()

On se cítí dotčeně, když třeba vejde, chce hodit třeba špinavé tričko do koše-to zase chválím, ale já tam stojím nahá v ručníku a třeba právě mám své dny a chystám se najak přeměnit, chápete.. Naštěstí se nikdy nestalo, že by mě načapal, při věcech, že by zrovna vlezl.. ale taky na něho dost houknu a on nechápe, že co jako nadělám, že mě viděl..