Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co naděláš-je to jeho ůzemí, tak ten jasmím může vykopat a vybudovat betonový kryt. A ty nic nezmůžeš-je to jeho a hotovo…
@Detsa valka už probíhá 36 let…tedy dosud jsem já byla ta klidna ktera nad starým dedkem mavala rukou protože mi tvrdil celý roky že mi tu zahradu proda… takže jsem ji i cele roky sekala udržovala…on ani jednou… furt jsem si říkala abych neměla zle u něj… ale timhle aktem mě tak naštval že ted budu zlá já…
@Božislava ten jasmín je na mojim uzemí…je to ale veliký keř a kořeny pochopitelně sahají k němu…takže ty kořeny osekal…mě přijde že to není možne aby na to měl právo…
Tak si tam postavte plot, klidně nějaký menší jenom symbolicky… Jinak na svém pozemku si nejspíš může kopat jak se mu bude chtít
Pokud ti způsobil jakoukoli škodu, poradit se s právníkem. Sepsat výzvu k úhradě škody a případně podat žalobu. Co se týká zeleně - poradil bych se na místním odboru životního prostředí. Tam bývají lidé ekologicky zaměření a ty to může nadzvednout víc než tebe
Pokud si pamatuji dobře, tak pro kácení stromu s průměrem kmenu nad 10 cm (v obci) je třeba hlášení (nebo dokonce povolení) od odboru životního prostředí.
@Kriss Tina píše:
Tak si tam postavte plot, klidně nějaký menší jenom symbolicky… Jinak na svém pozemku si nejspíš může kopat jak se mu bude chtít
To tak úplně nemůže. Nemůže poškozovat cizí věci (křoví, stromy). Zcela určitě nelze třeba vykopat cizí kanalizaci, vodu, plyn, nebo porazit stožáry vykokého napětí apod. které vedou přes jeho pozemek.
@Prof. Farnsworth s tou kanalizaci samozrejme jo, ale s těma korenama těžko říct, ty přece nejsou nikde zakreslené a nikdo nemůže vědět že když kopne někde na zahradě že tam zrovna vede kořen od sousedovic stromu ![]()
@Kriss Tina píše:
@Prof. Farnsworth s tou kanalizaci samozrejme jo, ale s těma korenama těžko říct, ty přece nejsou nikde zakreslené a nikdo nemůže vědět že když kopne někde na zahradě že tam zrovna vede kořen od sousedovic stromu
To nemůže třeba vědět, ale je zodpovědný za škodu kterou svým konáním způsobí. Navíc je řada zákonů a vyhlášek na ochranu přírody (ale tohle se nedá takhle od stolu posoudit).
Take je dulezite podle ceho kopal, pokud vymeroval geodetem, mel Vas pisemne vyzvat k vytyceni hranice pozemku.
@Kriss on by tam ten plot postavil!! jediny stesti je že nema penize na plot… protože jsou to 2 chaty na palouku v lese a ten palouk jak jsem psala je rozdělený cik cak… a on by byl schopen tam postavit plot cik cak - presne jako vykopal ten rigol… znehodnotil a zničil tim celý ten krásný palouk o který tam 20 let pečuju a nic po něm za to nechci…taky jsem si mohla sekat jen cik cak tu svou polovinu ale nechtelo se mi z okna koukat na kopřivy a bodláky
@Prof. Farnsworth dík… no kdyby někdo ze zelných viděl to, co tam on ted zpusobil… je to hrozný
Nechala bych pořádně zaměřit pozemek a udělala ploty,s detkem budou asi dohady pořád.
Dobré ploty dělají dobré sousedy ![]()
Když jsem byla malé dítě, na chatě taky pozemky neměly často ploty. A furt s tím byly problémy.
Pak se dodělaly a většina zmizela ![]()
Jsem zvědavá, jak to dopadne na rodinné chalupě, což je takové hospodářství s více „budovama“, ten támhle vlastní 1/7 zahrady a 2/5 vejminku, ale jen 1/10 ostávačky
, zatímco tahleta má 3/10 osatávačky, ale jen 1/10 zahrady ![]()
@35ja píše:
Nechala bych pořádně zaměřit pozemek a udělala ploty,s detkem budou asi dohady pořád.
Jaký dohady
Chce si oplotit svůj pozemek, co je na tom špatného? ![]()
@Bábrdl jako plot opravdu neeee…teda jeden drátěný už tam soused vystavěl..rezaty drátěný pro ostudu..každý kdo přijede se ptá jaký blbec tady takto šikmo postavil plot?
hranice pozemku je ted cerstve zameřená a je neuveritelně klikata…tak třeba kus sousedovo dveří vstupních je na mém uzemí…kus meho jezirka je zas u něj… kus jeho lavičky je u mě…apod… dříve to bylo jedno hospodářství totiž…