Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…už jsem docela zoufalá, vím, že asi nic nezmůžu, ale chci se zeptat, zjistit, zda někdy někdo nezažil nebo nějak nevyřešil podobnou situaci. Máme souseda, hodně fetuje, bydlí v paneláku o patro níž. Jeho táta maká do úmoru doma je minimálně…klukovi je kolem 25, pořád si sem tahá nějaký svoje kamarády, fetujou společně, dělaj neskutečnej rámus, už několikrát mi přes den vzbudili malého, hudba řve na plné pecky, oni tam hulákaj, nebo chodí sem a tam a třískaj dveřma, že naskakuju…někdy se hádaj mezi sebou, někdy se hádá kluk s tátou. Prohrabávaj popelnice, ted jsme vyhazovali stará cd a dvd v krabicích od spotřebičů, o pár hodin později bordel u popelnic, jedna krabice vyndaná, cdčka vybraná, krabice před barákem prázdná…už to zašlo tak daleko, že máme vymlácená prkna a pletivo, co nám chránilo mezeru mezi sklepní kojí a stropem, věci ve sklepě rozházené, vylité barvy…nic neukradli, máme tam jen bordel, co je nám líto vyhodit, knihy…už jsem z něj zase na prášky, dneska je teda klid, ale v noci chrchlal na chodbě, a dělaj jiný zvuky, že malého zase vzbudil…nevím, co dělat, správcová to neřeší, ona neřeší nic…už jsem fakt zoufalá…
děkuju, že jste dočetly a děkuju za reakce
Mam to stejny. Jen unas fetuje i souseduv tatinek. Vecne hadky do ku a pi. chodi sfetlej po dome. Neustale tu smrdi trava na chodbe.
Vsude vajgle. 3X do roka vytopi panelak.
Nastesti jsme nadnima.
Nic stim nenadelame. Jsou to obecni byty a oni plati.
Smrad mame i na zachode pres stoupacky ![]()
Nastesti nove jadrao tak zapnu vetrak a neni to tak strasny.
Hluk pres den nevyresis nijak. Spousta sousedu se hada, mladi dverma, vrta atd kdyz kluk spi.
V noci je klid az na ty fetaky
Uz sme podepisivali i papir ze je tu nechcem. Urad nezmuze nic
Příspěvek upraven 15.12.14 v 11:55
Pokud je to družstvo vlastníků, řešit na schůzi. Mamka má podobný problém, feťák musel jít, ale chodí za rodiči, mlátí jim do oken, na parapet (bydlí v přízemí), huláká pod okny - v noci mamka a jiní sousedé normálně volají měšťáky. Pokud je to nájemní byt, řešit s vlastníkem (městem/obcí nebo družstvem). Za porušování nočního klidu, ničení věci apod. volat městskou policii. U kraválu přes den neporadím, ale musí to být na palici ![]()
Babička toto taky měla. Má družstevní byt - museli podat stížnost na družstvo. A ten dotyčný dostal zákaz se tam zdržovat - přespávat. Návštěvy jsou umožněny. Jakmile to dotyčný nedodrží, museli by prodat byt - jít pryč.
@e-lili tak to jsi mě nepotěšila…mě nevadí vrtání a takový věci, to se hold kluk vzbudí, nic neudělám…ale ty fetky mi vadí…a smradu ani nemluvím, má krásněho buldočka, ale toho asi nikdy nemyl, takže smrdí oba příšernym způsobem…minule dělali dole ve sklepě v místnosti s hlavním uzávěrem vody mejdánek, jsou tam lahve, kelínky, ale hlavně nach.ano v koutě…děs…tady je velká většina bytů v obecním vlastnictví, jak je to s jejich bytem nevím…
@brulinka my sme na malym meste. Fetuji v jednom pajzlu. A hodne frci na tom huleni. Ti i v bytovce, pred atd.
Jinak co vum prej je ten mladej na pervitinu. Otec jen huli a chlasta.
Uz tu bylo i nablito. Lezi pilimrtvej na schodech atd
Snad to ty 3-4roky prezijem
@brulinka u nás - toulen s hadrem u držky, vaření perníku doma, ve sklepě. Všude injekce, krabičky od modafenu..
@nunik my sme ale obecni byt. Zadny druzstvo. Treba to maj druzstva upraveny jinak.
Kdyz vytopili 4patra meli uhradit skodu nikomu nic nedali a mesto reklo ze to je bohuzel vec najemniku ne mesta. pojistku nemaji a lidi byli fakt nastvani. Chvilku byl klid a ted jak je zima stahuji se do bytu. Pres leto funguji po parku atd
@brulinka jsme malé město, feťácká komunita není tak velká…ale tuten hulí, tráva je tu cítim pořád a čuchá toluen, plechovky od ředidla se tu valí všude, má jí i za okem, navíc on to o sobě i říká…taky jsem se bavila s jeho tátou, říkal mi, co všechno umí, čím se sjíždí…
@Apaji achůze bude v lednu, správcovou jsem už informovala a řekla mi, co s ním mám asi jako dělat? a na hlavní dveře do sklepa si máme dát zámek samy…
@Prdolinka86 je to družstevní byt, my máme v osobním vlastnictví, jak oni nevím…ale stížnost pravděpodobně podám, nevidím jiné řešení…
@nunik Klidně podej, oni si to proklepnou, a kdyby jich bylo víc ve vchodě, co by se k tobě přidali, tím lépe.