Soused má problém s našimi psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11185
29.11.25 15:34

Takze psi na zahrade jen sedi a koukaji? Tak to je tam asi nemusite poustet. To jim moc neda.
Hlasuji za betonovy plot a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9259
@Anonymní píše: Více

Tak to pak je asi v pohode. Pokud by to šlo, zeptala bych se souseda, čeho konkrétně se boji, popsala mu konstrukci plotu a domluvila se na dalších opatřeních, ktera vy jste ochotni udelat a jemu by pomohla. Mne jedno z deti pes pokousal a od té doby se taky bojím, jsem nervózní i z toho v klidu sedící psa za plotem, mam uz proste strach… takze souseda chápu, ale jeho řešení je uz pres čáru. Ja rozhodne nikomu do plotu nekopu, ani by me to nenapadlo, spis bych se bala, ze tim toho psa akorát vyprovokuju a zajistím, ze me bude nesnášet a tim spis pak nam ublíží. Kopla jsem si jednou, do toho psa, co byl zakousnutej v mým dítěti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@arinecka plot jim stínit nebude, jsou z jižní strany.

• Citovat
  • Upravit
2728

A jak na psi reagují přímo děti? Nemůže jeho spouštěč být, že se ta děcka na zahradě kvůli psům bojí? Pokud má někdo strach ze psů, tak mu není příjemná jakákoliv jejich pozornost. Soused takhle vyváděl od začátku? Psala jsi o otevřené brance. Nedošlo tam k nějakému incidentu, že na ně třeba vyběhli ze zahrady?

Příspěvek upraven 29.11.25 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25016
29.11.25 15:35
@arinecka píše: Více

Tak já bych si tam ten plot udělala především pro svůj klid. Nevím, proč by mi ho měl soused platit. Aspoň se na něj nemusela koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 15:39

@Tarena samozřejmě se proběhnou, steknou, jsou to psi, ale nestekaji agresivně a nenabíhaji na plot, ani neběhají třeba za míčem na vedlejší zahradě.

• Citovat
  • Upravit
9795
29.11.25 15:46

Ať si zaplatí svůj. My máme problémy s jedním sousedem. Je to schizofrenik, který pije. Léta se neléčil. Dělal schválnosti. Poznáme, kdy nejí prášky podle chování, vysírání. Takže plot od jeho strany je jeho. Dal teda po celé délce pletivový. Viděl nám do baráku, na terasu. V humnech je to fuk. Ale na terasu nikdo nechce, ať mu druhý čumí. Do obýváku na sedačku, do kuchyně. Sám se na zahradě sprchoval nahý před tou terasou. My malá děcka pobíhající po zahradě :zed:. To byla poslední kapka. Než si dal pletivový plot, tak jsme za ním šli, že my zaplatíme celý betonový. Nemusí se finančně podílet. Vše zařídíme. Dáme to na mozaiku, ať jsou pohledově obě strany hezké. Ne. Prostě ne. On chce pletivo. Dal tam sice tu zelenou plachtu. Ale přes ni je vidět. Navíc je hnusná. Tak jsme volali na stavební úřad, co s tím máme dělat, že jednak chceme soukromí u domu a jednak nestojíme o to, ať ho děcka vidí nahého. Jediné co nám poradili, že před jeho průhledný plot, ať dáme svůj betonový. Ať máme soukromí. Tak se to takhle udělal asi 20-25 metrů na délku od baráku a pak dál zůstal ten jeho pletivový. Tam už je zahrada. V zahradě je to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 15:46

@Livi92 on s tím mel problém, uz když jsme si je přivezli jako štěňata.
Ano, jednou byla otevřená branka, když ji nase dítě nezavřelo, my u toho byli na zahradě a psi neměli snahu jít ven. Žádného incidentu si nejsem vědoma.
Když děti sleduji, nepřijde mi, že by se bály, běhají normálně venku, hrají si tam.

• Citovat
  • Upravit
35123
29.11.25 15:57
@lucad77 píše: Více

Jenže oni ten plot nepotřebují, a stavět ho jen proto, že má soused problém? Proč? Vždytˇto není vůbec levná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35123
29.11.25 16:01

Jestli ho chceš ty sama, tak ho udělej, ale nenech si diktovat od souseda. Tím, jak kope do plotu ty psy zbytečně provokuje, a je jasný, že pak budou vyvádět. To je fakt za trest takovej soused.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25016
29.11.25 16:02
@arinecka píše: Více

Mně by ten klid za to stál. Zakladatelka o tom uvažuje, tak předpokládám, že peníze na to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 16:03

@arinecka nevyvadi, bojí se. Taky jsem se bála, že budou vyvádět. Jak píšu, jsou to neagresivní troubové.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.25 16:04

@lucad77 budeme muset sáhnout do záloh, ale asi to za ten klid stát bude.

• Citovat
  • Upravit
35123
29.11.25 16:20

To znam, taky mame dva psy :mrgreen:
Kdo je nezna, tak si mysli, jaky to nejsou trhaci a ve skutecnosti by jeden utekl do bezpecne vzdalenosti a stekal, a druhej by pozval i zlodeje na kafe, kdyz by ho podrbal.
Ale vysvetluj to nekomu ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35123
29.11.25 16:21
@lucad77 píše: Více

Asi ano, jen mi to prijde zbytecny no. Snad si pak pan soused nevymysli neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný