Sousedé a jejich bezohlednost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
anonym 23
21.5.15 11:25
@terinka4444 píše:
Vztahy jsou evidentně tak narušené, že přátelé z vás nikdy nebudou. Ŕuší-li po desáté hodině tak, že nadskakuje postel, zavolej policii. Počítej s tím, že budou odvaření, ale volej každý pátek a každou sobotu.Jinak tedy, dobrá pomsta je, v šest nula nula vstát a pustit si cirkulárku jim pod oknama a tak. Ale to už je regulérní vyhlášení války :mrgreen:

Jo, manžel řikal, že jestli se to ještě bude někdy takhle opakovat, že prostě půjde a bude řezat dříví. Myslíš, že by jim to došlo? :D

• Citovat
  • Upravit
anonym 23
21.5.15 11:27
@Petule030 píše:
Normálně, zavolat na policii kvůli rušení nočního klidu :nevim: Jako oni asi přijedou, řeknou ať to zeslabí a odjedoua jestli si to zas zesílí, to už je nezajímá. Možná bych volala klidně opakovaně. Ale jako je na odstřel, když si stěžují na pár štěkanců od psa a hlasitá hudbna od kamarádů jim nevadí :zed:

Já jsem to paní řikala, že nás to také ruší a nestěžujeme si a ona mi řekla, prosim vás, to já vůbec neslyšim, a když ano, tak to přeci není tak často. :pocitac: Ale náš pes štěkal jen jednou :mrgreen:. Dobrý, ne?

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
21.5.15 11:29
@Black Cat píše:
@anonym 23 A co souseda zkusit uplatit? Flaška vína a pokec při ní dělá divy.
Pokud by to nepomohlo, postupovala bych podle výše uvedeného…

To je paráda, ty jsi diplomat. Připadá mi to jako uplně super nápad :) Mám podobně smýšlejícího manžela, kde já už bych prudila, tam on je diplomat a výsledky jednání nás dvou s problémovým člověkem jsou pak nesrovnatelné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
21.5.15 11:31
@anonym 23 píše:
To je právě to, čemu jsem se divila. Nejsem konfliktní, nemám chuť vést nesmyslné války, ale řešit se to musí. Manžel řikal, že jestli bude bordel ještě tuhle sobotu, že psa už nezavře. Že jestli to oni nechápou, tak on na to taky kašle.

Tvojí sousedce X vadilo noční štěkání Tvého psa - a Ty jsi povinna zajistit, aby ji Tvůj pes v noci neobtěžoval, protože noční klid musejí dodržovat všichni.

Nijak s tím nesouvisí soused Y, který v sobotu pařil na zahradě a rušil Tebe. Máš také právo na noční klid, tj. zavolej na policii a požádej, aby přijeli udělat pořádek.

Ty dvě situaci spolu nemají vůbec nic společného - a hodláš-li je řešit jako puberťačka stylem „ty, babo, držíš se svým kámošem a děláš, že nic neslyšíš, tak já ti to vrátím a pustím v noci psa“… budiž, užij si to a pěkně jim to všem natři.

Jenom nás potom, prosím Tě, ušetři ukňourané a ublížené diskuse na téma „otrávili mi pejska“.

Když Tě takovéhle hloupé žabomyší války baví… :nevim: :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.15 11:32

Jelikož žiji na menším městečku spíš v zástavě, kde mají sousedi zahrady atd. tak vím, že je to složité.. Ono málokdo umí žít tak, aby respektoval druhé..
Osobně na tvém místě bych psa zavírala. Přijde mi to takové, když vy, tak my.. A nechcete být jak soused, co dělá naschvály.. A přišla bych s rozmluvou..
takto.. žiju 30 let ve větší vesnici, nikdy co si pamatuji tady tahanice a to máme 4 osusedy, prootže máme jakoby zasunutý dům mezi 4 a zahradu, tak nikdy po zlém se nic nevyřešilo..Pokud někdo někde naběhne a prostě, chce mít klid a nebo spíš požádá a nějak psychologicky zapůsobí na druhého, tak to má větší učinek..
Psa bych zavírala, za sousedem bych šla a v klidu, spíš na přátelské vlně, bych mu řekla, že prostě fakt se potřebujete vyspat atd. Pokud by to bylo každý víkend tak to fakt ne, ale jesli jednou za čas- nevím 2 krát do měsíce si tam udělá mejdan, tak bych to nehrotila…
Nevím v jaké oblasti žiješ, ale třeba tady vlétě fakt noční lid neni.. to je samé táboráky, samé letní kina, slavnosti.. pokud si někdo jednou za čas udělá na zahradě nějaké noční sedění, tak fakt to sousední neřeší

Příspěvek upraven 21.05.15 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.15 11:35
@anonym 23 píše:
Jo, manžel řikal, že jestli se to ještě bude někdy takhle opakovat, že prostě půjde a bude řezat dříví. Myslíš, že by jim to došlo? :D

po měsíci? Určitě. Jeden víkend bych řezala a pak bych jim řekla, buď pravidelně v sobotu a v neděli ráno od šesti do devíti řežu dřevo nebo oni si ztlumí hudbu a já se dřevo nařežu v týdnu. Že nespím-li v noci, jsem ráno nabuzená a řežu. Došlo by jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
21.5.15 11:38
@BohunkaP píše:
Tvojí sousedce X vadilo noční štěkání Tvého psa - a Ty jsi povinna zajistit, aby ji Tvůj pes v noci neobtěžoval, protože noční klid musejí dodržovat všichni.

Nijak s tím nesouvisí soused Y, který v sobotu pařil na zahradě a rušil Tebe. Máš také právo na noční klid, tj. zavolej na policii a požádej, aby přijeli udělat pořádek.

Ty dvě situaci spolu nemají vůbec nic společného - a hodláš-li je řešit jako puberťačka stylem „ty, babo, držíš se svým kámošem a děláš, že nic neslyšíš, tak já ti to vrátím a pustím v noci psa“… budiž, užij si to a pěkně jim to všem natři.

Jenom nás potom, prosím Tě, ušetři ukňourané a ublížené diskuse na téma „otrávili mi pejska“.

Když Tě takovéhle hloupé žabomyší války baví… :nevim: :nevim: :roll:

No, ono to je tak, že když za mnou paní přišla, tak říkala, že mluví za všechny, tak jsem jí odpověděla. Nemyslím to nějak zle, ale v noci se taky chceme vyspat. A mimochodem, nikdo tě nenutí číst mé diskuze. Nemám potřebu někomu něco natírat, jsem už dost,,stará" na to, abych se uměla chovat. Nikde jsem nenapsala, že budu dělat naschvály a pouštět za to psa.

• Citovat
  • Upravit
anonym 23
21.5.15 11:40
@terinka4444 píše:
po měsíci? Určitě. Jeden víkend bych řezala a pak bych jim řekla, buď pravidelně v sobotu a v neděli ráno od šesti do devíti řežu dřevo nebo oni si ztlumí hudbu a já se dřevo nařežu v týdnu. Že nespím-li v noci, jsem ráno nabuzená a řežu. Došlo by jim to.

Vím, jak jsou lidi zlý a fakt nemám potřebu dělat naschvály typu pustím psa, když vy paříte a chováte se tu jak prasata. Ale když na světě jsou lidi se kterýma se nedá rozumně domluvit, tak se to asi musí řešit jinak :D.

• Citovat
  • Upravit
14335
21.5.15 11:43

@anonym 23 tak to řeště přes- Městský uřad..
My měli tady tahanici.. Soused měl na altánku nějaké slovětlo a to měl zapnuté celou noc.. bál se zlodějů.. Nám to nevadilo máme ložnici na opačném konci, ale sousedovi to přímo do okna.. ISce má žaluzie, ale i tak prostě, že nemůže spát.. Po nějakém měsísi, když se nic nedělo, napsal dopis, stížnost, přišlo vedení, a světlo je dole..
Pokud se s nima nedomluvíš ustně, tka to jinak asi nevidím. Soused to řešil snad 3 měsíce a stejně výsledek nula..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.5.15 11:47

No pokud je to tak hrozné, po 10 večer už je to rušení nočního klidu - čili zavolat policii. Ale myslím, že je to jen taková malá tahanice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
21.5.15 11:47

Souseda jste upozornili, nevidím důvod proč nezavolat policii, když se to bude opakovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
21.5.15 11:48

@anonym 23 vyprdnete se nato nebo to zle skonci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
21.5.15 11:50
@Lucie66 píše:

Ono už to jednou zle skončilo kvůli souseda - až se bývalí nájemníci odstěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
21.5.15 11:51
@kvaček píše:
@anonym 23 tak to řeště přes- Městský uřad..
My měli tady tahanici.. Soused měl na altánku nějaké slovětlo a to měl zapnuté celou noc.. bál se zlodějů.. Nám to nevadilo máme ložnici na opačném konci, ale sousedovi to přímo do okna.. ISce má žaluzie, ale i tak prostě, že nemůže spát.. Po nějakém měsísi, když se nic nedělo, napsal dopis, stížnost, přišlo vedení, a světlo je dole..
Pokud se s nima nedomluvíš ustně, tka to jinak asi nevidím. Soused to řešil snad 3 měsíce a stejně výsledek nula..

Jo, zkoušíme to ústně vyřešit, ale je to soused, se kterým není řeč. Začne se dušovat, že to nemůžeme slyšet. Manžel mu slušně řikal, že kdybysme to neslyšeli, že by asi za ním nešel. Že to dá snad rozum. Víš, dlouho tu před námi nikdo nebydlel a oni byli zvyklí tu žít jinak. Jenže my máme malé děti a spát v noci chceme jako každý normální člověk. Já chápu oslavy, které jsou spojené s něčím, ale chlastání, které je jen tak a ještě pak ráno najdu na své zahradě vajgly a v noci nespíme kvůli nim. To mi už přijde dost. Nejsem hádavý typ, jsem klidná, ale pořádek být musí.

• Citovat
  • Upravit
anonym 23
21.5.15 11:53
@Lucie66 píše:

Víš, ono když dvě noci celá rodina špatně spí a není s nikým domluva, tak je to už trochu únavný. Do 22hod. ať si klidně hulákají, ale pak by se měli trochu ztišit, to snad ví každej rozumnej člověk. Reakce předchozího majitele na můj telefonát byla taková, ať vydržíme, že nás chtějí jen vystrčit. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max