Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@anonym 23 Z mého pohledu žabomyší války
A rada… Pokud je to vážně taková hrůza a je po 22 h, zavolejte měštáky ![]()
Tyto žabomyší spory nikam nevedou.
Buď můžeš jít do směru ignorace jejich požadavků a ono se to časem srovná. Nebo jak tě čtu budeš ustupovat protože si a)v nevýhodném postavení b)nekonfliktní.
Pokud by soused ignoroval hlasitost hudby a zároveň bych slyšela, jak mě paní pomlouvá, vypustila bych psa na noc ven, souseda bych jednou přátelsky upozornila, že noční klid platí i na vesnici a to od 22hod a že pokud vás jeho hlasitá hudba ještě jednou vzbudí, bez upozornění zavoláš policii a on bude platit pokutu. Na tyhle sobecké náplavy z větších měst platí jen chovat se stejně jako oni. Jsou zvyklí dělat si, co chtějí, bez ohledu na ostatní, ale od ostatních chtějí ohledy
@ynax píše:
Pokud by soused ignoroval hlasitost hudby a zároveň bych slyšela, jak mě paní pomlouvá, vypustila bych psa na noc ven, souseda bych jednou přátelsky upozornila, že noční klid platí i na vesnici a to od 22hod a že pokud vás jeho hlasitá hudba ještě jednou vzbudí, bez upozornění zavoláš policii a on bude platit pokutu. Na tyhle sobecké náplavy z větších měst platí jen chovat se stejně jako oni. Jsou zvyklí dělat si, co chtějí, bez ohledu na ostatní, ale od ostatních chtějí ohledy
Souhlasím, nebude ticho, bude řvát hudba, budou štěkat psi ![]()
Normálně, zavolat na policii kvůli rušení nočního klidu
Jako oni asi přijedou, řeknou ať to zeslabí a odjedoua jestli si to zas zesílí, to už je nezajímá. Možná bych volala klidně opakovaně. Ale jako je na odstřel, když si stěžují na pár štěkanců od psa a hlasitá hudbna od kamarádů jim nevadí ![]()
Ve městech se rušení nočního klidu běžně řeší policií. Několikrát jsme volali městskou a rambajs z protějšího hostelu. Vždy byl do minuty klid. Chápu, ale že na souseda, kterého budeš do smrti potkávat se ti nechce volat policie. Řekla bych mu to, ale ne v půlnoci, ale normálně přes den v klidu.
@Petule030 píše:
Normálně, zavolat na policii kvůli rušení nočního kliduJako oni asi přijedou, řeknou ať to zeslabí a odjedoua jestli si to zas zesílí, to už je nezajímá. Možná bych volala klidně opakovaně. Ale jako je na odstřel, když si stěžují na pár štěkanců od psa a hlasitá hudbna od kamarádů jim nevadí
To je právě to, čemu jsem se divila. Nejsem konfliktní, nemám chuť vést nesmyslné války, ale řešit se to musí. Manžel řikal, že jestli bude bordel ještě tuhle sobotu, že psa už nezavře. Že jestli to oni nechápou, tak on na to taky kašle.
@Liz píše:
Ve městech se rušení nočního klidu běžně řeší policií. Několikrát jsme volali městskou a rambajs z protějšího hostelu. Vždy byl do minuty klid. Chápu, ale že na souseda, kterého budeš do smrti potkávat se ti nechce volat policie. Řekla bych mu to, ale ne v půlnoci, ale normálně přes den v klidu.
Jo, to bysme mu řekli, ale on dělá, že nás nevidí a je hrozně uraženej, tak nemá cenu se s ním nějak asi bavit. Nechci to řešit policií, ale když nebude jiný řešení…
@anonym 23 A co souseda zkusit uplatit? Flaška vína a pokec při ní dělá divy.
Pokud by to nepomohlo, postupovala bych podle výše uvedeného…
Vztahy jsou evidentně tak narušené, že přátelé z vás nikdy nebudou. Ŕuší-li po desáté hodině tak, že nadskakuje postel, zavolej policii. Počítej s tím, že budou odvaření, ale volej každý pátek a každou sobotu.
Jinak tedy, dobrá pomsta je, v šest nula nula vstát a pustit si cirkulárku jim pod oknama a tak. Ale to už je regulérní vyhlášení války ![]()
@ynax píše:
Jo, jo, to jsme si všimli. Ne všichni jsou stejný, ale tohle je arogance sama o sobě. Nastěhovali jsme se v září min. roku a pořád nám dělají nějaký naschvály a něco jim vadí, ale oni můžou vše. Tuhle mě druhý soused prosil o 2 hodiny klidu při sekání trávy, že malej spí. A minulý týden, když spal roční náš malej, tak řezal. Prostě bezohlednost.
@anonym 23 píše:
To je právě to, čemu jsem se divila. Nejsem konfliktní, nemám chuť vést nesmyslné války, ale řešit se to musí. Manžel řikal, že jestli bude bordel ještě tuhle sobotu, že psa už nezavře. Že jestli to oni nechápou, tak on na to taky kašle.
s tím rozdílem, že vy mu ublížit nemůžete, on psovi jo.
@Black Cat píše:
@anonym 23 A co souseda zkusit uplatit? Flaška vína a pokec při ní dělá divy.
Pokud by to nepomohlo, postupovala bych podle výše uvedeného…
Tak to určitě ne, je to starej chlap, kterej je tak trochu divnej. lidi co tu bydleli před námi se kvůli válce s ním odstěhovali. ![]()
@terinka4444 píše:
s tím rozdílem, že vy mu ublížit nemůžete, on psovi jo.
To je právě to, čeho se bojíme.
Ahoj holky, ráda bych znala váš názor…moje minulá diskuze zněla, že máme psa a ten ruší sousedy, chataře. Vaše rady zněly, abychom zkusili psa na víkend zavřít. Učinili jsme tak a myslím, že i náš pejsek je rád, že si od nich odpočine
. Bylo to vlastně tak, že mě přišla,,požádat" jistá paní, že nemůže spát a bla bla. Paní jsme vyhověli a když tu jsou chataři na víkend, tak je vše tak, aby se mohla vyspat a náš hafan ji nerušil. Nyní však když my jsme tohle učinili, tak jiný soused od vedle si v sobotu o půlnoci pouštěl na zahradě tak nahlas hudbu, že se nedá spát. Manžel tam došel a požádal ho o ztlumení té hudby, že nás to ruší a že nemůžeme spát. Pán začal být arogantní a že to teda vypne, ale že tohle vůbec nemůžeme slyšet.
Mimochodem, slyšet je slabý slovo, se mnou snad nadskakovala i postel
. Druhý den se s námi soused nebavil, dělal uraženýho. Mimochodem, když jsem té paní říkala, že nás zase ruší tento soused, samozřejmě, že oni jsou kamarádi, tak mi odvětila, že to není možné, že ona to neslyší a že ty pařby nejsou tak časté. Neznám přesný význam slova častý, ale když je to u pátku na sobotu a ze soboty na neděli, tak si myslím, že to je až dost. Blíží se opět víkend a vím na 100%, že si soused zase muziku pustí. Co byste s tím dělali vy? Jak byste dál pokračovali? Jo a ještě jedna věc, tuhle jsem byla na zahradě a paní si sousedovi stěžovala, jak se mnou měla rozhovor a on si tam s ní notoval. Jak na ně? My si svý problémy taky se svým psem vyřešili, ale přemýšlím nad tím, že když oni se takto budou chovat, že se to bude muset začít nějak řešit. Poradíte někdo? Děkuju