Sousedé si stěžují na dítě

pujda
16.11.20 18:48

Sousedé si stěžují na dítě

Ahoj, řešíme teď takový menší problém.

Bydlíme v paneláku a máme skoro 14 měsíční dítě. A dnes tu byli sousedi si stěžovat na hluk. Byli slušní, prý že to chápou. A já chápu je, ale nevím, co s tím. Kluk začal chodit v 9 měsících a od té doby je to neskutečně aktivní divoké dítě. Se vším tříská, pořád běhá a u toho pak hodně padá. Miluje hrnce a vysavač, z toho je hodně hluk, když s tím flakne o zem. Ale taky jsou to jediné věci, u kterých vydrží alespoň 3 minuty vklidu, což někdy potřebuju. A když mu to zakážu, tak zase bude řvát.
Já se snažím. Vysvětluji, ale ve svém věku to nechápe. Snažím se předcházet tomu, aby těma věcma házel, ale ne vždy to jde. Háže i hračkama, prostě vším, takže zakázat hrnce nepomůže. Já naprosto chápu, že je to obtěžuje, ale já nevím, co s tím mám dělat. Pomohl by třeba koberec? Ale zas máme kočku, která občas čůra vedle…
Ráno vstáváme tak v 8, do té doby mají klid a předpokládám, že chodí taky do práce. V 10 dopo usíná, spí 2-3 hodiny, pak hned jdeme ven, kde opět trávíme min. 2 hodiny. Než se vypravíme a tak, tak většinou se domů vracíme kolem 4-5. V 6 už jen večeří, koupe se, jde spát. Od 6 je u nás tudíž klid až do rána. Navíc kvůli „práci“ trávím vždy polovinu týdne (3-4 dny, někdy i víc) u rodičů. Tak já nevím, co ještě víc dělat. Do útulku ho nedám, hluk je tady jen pár hodin denně tři dny v týdnu a bít ho za to fakt nebudu. Je mi z toho hrozně, já je chápu, ale taky mají už velké děti, takže by mohli taky pochopit oni nás.
Prý si stěžovala i sousedka, co bydlí vedle nás. Pak ale nechápu, proč si chodí stěžovat k sousedům dolů a nepřijde to říct nám. Nechci být k sousedům neohleduplná, ale úplně tomu zabránit prostě není v mých silách.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
16.11.20 18:54

Sousedi pod vámi? Co máte na zemi? Plovoucí podlaha je hlučná moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.11.20 18:55

Těžko říct kde je pravda… :think: Pokud si stěžuje celý panelák tak to asi není normální hluk, nicméně tak či onak s dítětem stejně nic neuděláš. Taky mám skoro rocni dítě, bydlet v paneláku tak se lidi poserou. Ve dne v noci aktuálně jen řve, kvičí, padá, se vším mlátí… :lol: A pak rvu nakonec i já.

• Citovat
  • Upravit
7210
16.11.20 18:58

Taky bych nečekal, poslouchat furt řev ale dítě nebude sedět a mlčet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656

Jestli máte plovoucí podlahy, tak bych na ně něco dočasně dala. Třeba ty pěnové písmena jako puzzle nebo kus gumové koupelnové předložky nebo lina, pokud kočka čůrá vedle. Ono stačí i kusový koberec na střed a člověk neohluchne z vlastního psa. Plovoučky jsou zlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996

Neres to. Nech dite v klidu vyrustat a zamez jen dlouhotrvajicimu velkemu hluku. Nocni klid dodrzujes, tak o co jde :nevim: Moje deti obcas skacou, dupou, nejstarsi jako mimino v noci silene brecel a nikdy si nikdo nestezoval. Nerikam, ze je nekrotim, ale obcas to nejde jinak. Nad nami jsou 4 deti s malym vekovym rozdilem a to ti je obcas taky pekny rachot. Rikam si, kdy se k nam propadnou :mrgreen: Bydlim v cinzaku, kde je mezi byty 10cm duta cihla :roll: Me treba daleko vic nez deti vadi, kdyz ve 20hod zacnou sousedi hrat na piano. Rusi me to u televize a deti pri usinani. Ale povedlo se mi domluvit, ze nebudou hrat po 21.hod :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185

@pujda Je to blbá situace. :? Pro obě strany. Ty potřebuješ občas klid, aby si malý hrál, ale to i sousedi a třískání hrnců fakt nebude nic příjemného. Jestli máte plovoučku, tak se ten hluk strašně nese. Kupte synovi třeba ten pěnový koberec - takové to puzzle, na kterém si bude hrát, nebo prostě nějaký hrací na kterém to jeho třískání s věcmi nebude tolik slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
16.11.20 19:02

@bublinek Ano, pod námi. Máme právě plovoučku. Tak si říkám, jestli by pomohl třeba ten koberec? Já fakt nevím. Koberec doma nechceme, ale taky nechci tím hlukem sousedy otravovat.

• Citovat
  • Upravit
13305
16.11.20 19:03

Koberec fakt pomůže, na plovoučkách vadí opravdu cokoli. Nicméně musím říct, že v bytě fakt nemůžeš dítěti dovolit mlátit hrnci nebo házek těžkými hračkami. A 14 měsíční dítě už by mělo chápat slovo ne.
Přeji pevné nervy, chápu, že v tomto počasí ho těžko necháš vylítat venku. Já bych omezila ty hrnce, nejtěžší hračky a dala alespoň do nějaké místnosti koberec a snažila se, aby si hrál tam.

Příspěvek upraven 16.11.20 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
16.11.20 19:03

Já nevím no. Máš jedno malý dítě. Stezovalo si už víc sousedů. Opravdu necháš dítě házet vecma? Hrncema, vysavacem? Myslím, že bys ho měla začít vychovávat. Nevhodne cinnosti je potreba zakazat a nahradit necim vhodnym. Pokud tak moc rád haze, pořiďte mu měkké hračky, balónky… argument, ze kdyz mu to zakazes, tak řve…to jako fakt? Cekalas, že tě to dítě bude pořád poslouchat na slovo? Jistě, že se bude rozčilovat, když něco nesmí, ale to není důvod mu to dovolit. Ja mám stejně staré dítě, k tomu další dvě a fakt si nedovedu představit, kde bychom teď byli, kdybych jim vše dovolila jen proto, aby neřvali… na nás si sousedé stěžovali jednou, když jsem ty straší nechala doma jezdit na motorkach. Byla jsem nemocná, horečky, zvracení, manžel na sluzebce…Byla jsem fakt ráda, že žiju. Nikdy předtím ani nikdy potom jsem.jim nedovolila dělat takové věci, aby si na nás někdo musel stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
16.11.20 19:10

Myslím, že bude jednodušší dát dočasně na podlahu tlustý koberec nebo měkké lino než vysvětlovat ročnímu dítěti, že nemá třískat s věcmi o podlahu. Plovoučka je opravdu hrozná, tam je slyšet úplně všechno 10× víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.11.20 19:12

Nebo předělat podlahu na nějakou kvalitnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.11.20 19:12

No my slysime dupani ditete i pod nama. Nad nama uz nikdo nebydli, jsme pod strechou, ale co se nastehovali sousedi pod nama, je to narez. Maji dceru ve stejnem veku jako nase holicka, takze cca 3,5-4 roky. Zatimco ja malou odjakziva ucim, ze nema dusat, sousedi to ocividne nehroti. Cely vecer se od nich ozyva DUS DUS DUS DUS DUS, 3 vteriny ticha a DUS DUS DUS DUS. Vzhledem k tomu, ze otce obcas slysim, jak na ni zveda hlas, tak vim sakra dobre, ze za to dupani ji nepeskuji vubec, protoze ona dupe klidne hodinu a ze strany rodicu ani muk.

Ja mam deti 2 a od narozeni je vedu k tomu, ze se nedupe a nicim o podlahu netriska. Aktualne muj 10m by si po ranu rad zatriskal hrackou o zem, kdyz to vidim, okamzite mu hracku zabavim a podam plysaka, nebo zabavim knizkou, pomazlim, etc.

Nic ve zlem, ale nechat decko triskat hrncem o zem jenom protoze, ze je pak na 3min ticho je teda docela sila. Taky mam zive dite, moje dcera byla jako batole uplny uragan, ale resila jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
16.11.20 19:17

Opravdu bych s tím něco začala dělat. Děti dělají hluk, to je jasný. Ale aby dítě mrskalo věcma o zem tak, že si stěžuje půlka baráku, to mu opravdu nepřijde normální. Někteří rodiče dovolí dětem vše. Naši sousedi nahoře nechali dítě jezdit na motorce po plovoucí podlaze. To jsem šla taky do kolen. Když člověk bydlí v paneláku, tak musí brát ohled i na ostatní sousedy. A nejlépe to učit i to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
16.11.20 19:18

@mackA159 Celý panelák si nestěžuje, jen sousedé pod náma, které chápu, když jim to padá na hlavu a sousedka vedle, která je stará a asi citlivější na tyhle věci. Protože nevím, jestli bouchání hračkama o zem jde tak strašně slyšet do vedlejšího bytu, mezi kterým máme ještě dvě místnosti a nebydlíme v klasickém paneláku, zdi tady jsou fakt tlusté a nejde přees ně slyšet skoro nic. Třeba to ale slyší tak moc, fakt nevím. Každopádně jaká pravda? Já vím, že hluční jsme. Mé dítě snad ani neumí chodit, on prostě jenom běhá, pak ale taky padá, což jsou rány. A háže vším. Naprosto vším. Od té doby, co se naučil házet míčky, tak ho prostě baví házet. Sousedů je mi líto a chápu je, jsem si naprosto vědoma toho, že mám aktivní a hlučné dítě. Ale už nevím, co se s tím dá dělat. A opravdu to není celé dny. Není to ani každý den.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML