Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky, nemáte některá radu jak naučit 10 měsíční holčičku spinkat v postýlce? Musím se přiznat, že jsem si na sebe ušila bič sama, tím že jsem ji a stále uspávám u prsa a když byla v 8 měsících nemocná a měla horečky, vzala jsem ji k nám do postele a už tam zůstala. Potom začaly růst zoubky a byla vzhůru co hodinu, tak bylo pro obě příjemnější a pohodlnější, že jsem jen vytáhla prso, malá si podudala a spaly jsme obě dál. A teď když ji po usnuti u prsa v posteli chci přenést do postýlky, okamžitě je vzhůru a následuje řev, ani dudlík nepřichází v úvahu. Četla jsem tu o jakési metodě vybrečení, ale to jsem vzdala po 5 minutách řevu, kdy z toho byla celá opocená a já na prášky.. na to hold nemám nervy ani srdce, ji takhle trápit. Najde se někdo s podobným problémem a co vám pomohlo?
Tak se mnou spala holka od narození
také jí je 10 měsíců, ale co se začala plazit (7m),tak šla do postýlky, mám jí hned u postele, mlíko připravený, týden a zvykla si. Teď se mnou spát nechce
tak jí nech usnout u vás, a pak jí přendej, ona si na své osobní teritorium zvykne, jen holt jí vytáhnout když budete kojit ![]()
@Hiavnaan budu se asi tedy muset obrnit trpělivostí a zkoušet. Škoda, že nemáme prostor v ložnici, abysme dali postýlku vedle naší postele
Musím přiznat, že já s ní spím ráda, když se k ní můžu tulit, ale jsem potom nevyspalá, protože se často budim že strachu, abych ji třeba rukou nepraštila a stejně to má i muž.
Zkuste se oba hodit do klidu, 10 mes mimco uz se „ubrani“, neublizite ji.
Nechala bych ji v posteli az do odstavu, az pak zacne spat pevne celou noc. Pak bude zrala na svou postel sama od sebe. Ted vas proste potrebuje.
Moje holčička tak taky se mnou spala od narození, a mám ji v posteli dodnes, a to bude mít 4 roky, nijak mi tady nevadí, naopak jsem ráda, že ji mám u sebe, mohu si ji pohladit, obejmout ji