Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kazda.m skoro jo, ale do dvou mi spala s max. jedním probuzenim a od těch 3 mesicu se budi v noci casteji…venku odpoledne mi spala vzdy dlouho.
@Dojcanis do dvou měsíců se mi vzbudila max. Jednou. Všude jsem se chlubila jak je šikovná a přišel třetí měsíc a mám po ptakach
ja ji to odpo spaní zkusím zkrátit a uvidíme, co se stane ![]()
@brunet1 tak deti maji kratsi spankove cykly a navic deti kojene, podle me je to normalni a jeste se to mnohokrat zmeni. Spanek souvisi i s psychomotorickym vyvojem, neco noveho se nauci a muze se vic budit nejakou dobu. U nas plati, cim vice spi pres den, tim lepe spi v noci. A ve 14m se mi budi za noc 1-2× taky na kojeni, odnaucovat zatim nechci.
@brunet1 podle me tomu tim nepomuzes, protoze se Ti nevzbudi uplne, pouze se ji prerusi na chvilku spanek a pokracuje dal
ale vyzkousej a uvidis
@kazda.m píše:
To by me s prominutim jebloPres den furt rve takze neexistuje ze bych si treba uvarila caj a koukala jak si hraje. A jeste k tomu nespat v noci…nechapu jak to.muze nekdo zvladat. Kdyz v kocarku spi je to nejkrasnejsi cast dne
Hele já byla zvyklá. bez mimi spát cca 16 hodin v kuse, takže věr že to není žádný med ;-D ale za těch 8 měsíců si tak nějak. zvykam ;-F kazdopadne, kdyby šlo jen o čaj.. Já nemůžu ani curat, nebo na velkou, ona mě aleaspoň pořád potřebuje vidět
ale vanu? Tu si dám ;-D.. Dám si ji do sedačky před vanu a je v klidu ;-D
mimochodem mi dost. pomáhá ten odpolední spánek ty 3-4 hodiny ;-D
@kazda.m Jak to tady čtu, tak si vlastně nemám na co stěžovat ![]()
Mě se to nezdá až tak divný… takhle malé dítě to má každý týden snad jinak. Můžou v tom být zuby, očkování, potřeba blízkosti maminky. Mě se takhle budí ještě 8 měsíční a dělaly to i starší dcery. Je to náročný, ale vyrostou z toho.
@Aries6 Právě, že u nás je to už přes dva měsíce, ale asi jo…musí se vydržet ![]()
@brunet1 píše:
@Aries6 Právě, že u nás je to už přes dva měsíce, ale asi jo…musí se vydržet
Tak ono ti nic jinýho nezbyde. JE moc malá. Já bych takhle malé miminko nebudila. Za chvilku to bude zase jinak.
@Aries6 jsem stejného názoru, ale dneska mi tchýně řekla at ji vzbudim tak jsem na to konto založila diskusi…
Soucítím s tebou. Mně se můj 4.5měsíční budí taky po 2 hodinách. Dřív dával v noci po třech, ale poslední cca měsíc nastavil tohle peklo. Má hlad a chlemtá vždy poctivě. Tak přemejšlím o nějaký betonový kaši na noc…
Jinak přes den bych taky nebudila. Spánek dělá spánek ![]()
Můj když si přes den nechrupne, tak jedinej efekt je, že je večer extrémně protivnej. Bohužel chrní jen v jedoucim kočáru, takže abych si dáchla i já, to je úplný sci-fi.
@kawo o kaši jsem taky uvažovala, ale ani tak není zaručeno, ze nám naši andilci budou spát…v pátek jdeme k doktorce tak se ji chci zeptat.
@brunet1 píše:
@Aries6 jsem stejného názoru, ale dneska mi tchýně řekla at ji vzbudim tak jsem na to konto založila diskusi…
Já takhle teda jednu budila, ale byla už větší. A moje mamka zase kroutila hlavou, že tohle nidky nedělala, že když jsme spaly, tak nás nechala. Ale já to měla fakt vyzkoušený, dělala jsem to jen asi týden a pak se jí to srovnalo. Ale to byla skoro roční myslím.