Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, diky vsem. Babyvak opravdu zabral, dokaze v nem spat i 3 hodiny, je to sice makacka, ale co bych pro neho neudelala. Ted kdyz se zchladilo dokaze usnout uz i v kocarku, ale v tech hicech ho vzdycky povyslekam a sup s nim do vaku. Konecne se to trochu ustalilo, tak jeste jednou dik pa vsem
Řeším v současné době podobný problém jako před rokem zakladatelka diskuze. Mám 5 ti letého syna, je živý a hlučný. Ted máme holčičku 7 týdnu, která má ráda na spaní klid.Vyzkoušeli jsme dva týdnu s bráchou doma a bylo to hotové peklo. Malá třeba tři dny vůbec nespala ve dne, jen po dvaceti minutach, kdyz uz opravdu nemohla.
Ted je braska ve skolce, tak spime dopoledne a po obede. Do vecera po vychazce, kdy v kocarku nekdy mala spi, nekdy ne, je uz pak az do vecerniho spanku cca.mezi 20 a 22 vzhuru a docela protivna.
Da se pouzit babyvak na dite jen v urcitou denni dobu, kdy nemuze usnout??? ( u nas pozdni odpoledne) Nezvykne si na to a nebude v nem pak chtit byt porad??
Mate nekdo podobny zazitek??
natanya píše: Řeším v současné době podobný problém jako před rokem zakladatelka diskuze. Mám 5 ti letého syna, je živý a hlučný. Ted máme holčičku 7 týdnu, která má ráda na spaní klid.Vyzkoušeli jsme dva týdnu s bráchou doma a bylo to hotové peklo. Malá třeba tři dny vůbec nespala ve dne, jen po dvaceti minutach, kdyz uz opravdu nemohla.
Ted je braska ve skolce, tak spime dopoledne a po obede. Do vecera po vychazce, kdy v kocarku nekdy mala spi, nekdy ne, je uz pak az do vecerniho spanku cca.mezi 20 a 22 vzhuru a docela protivna.Da se pouzit babyvak na dite jen v urcitou denni dobu, kdy nemuze usnout??? ( u nas pozdni odpoledne) Nezvykne si na to a nebude v nem pak chtit byt porad??
Mate nekdo podobny zazitek??
My jsme to měli (a občas máme
) podobně, jen já mám doma skoro dvouletýho prcka…
U nás je hlavní problém bříško… A dny přežíváme tak, že malej buď usne sám v postýlce nebo v kočárku, občas v houpacím lehátku a když už fakt nic nezabírá nebo pláče a já musím něco udělat, je v šátku… Nevyžaduje to, prostě to střídám, jak nám to oběma vyhovuje… Takže podle mě to jde…
Ale já bych spíš než babyvak použila ten šátek, babyvak doma máme a vůbec mi nevyhovoval, malej mi v tom připadal hrozně spadenej, zkroucenej, v šátku je to mnohem lepší a hlavně mám obě ruce volný… ![]()
Díky. Jaký máš šátek konkrétně? Určite to dělá několik výrobců a já bych zase nevěděla, co pořídit.
Obdivuju tě, 2 letýho prcka a mimi to musí být frčák.
Všechny takové maminky mají můj obdiv ![]()
Mám rozdíl necelé 2 roky. Vysvětlit dvouleťákovi, že má být při spaní miminka zticha je docela náročné. Zvládne to chvilku při usínání, ale pak se zapomene. Na druhou stranu nechci mimino dávat spát do ložnice na druhou stranu bytu přes chodbu. Zatím jsem to vyřešila spaním na balkoně. Nechávím otevřené dveře, tak ře mimčo vidíme, přitom travlý hluk venku odstíní rámus od syna.
Dcera mi nejlíp spí v korbičce kočárku. Dopoledne a přes poledne jí mám obvykle tam. Pokud někam ptřebuji jít nebo jet MHD, mám jí raději v šátku, usíná tam. Podvečer jí dávám spát jedině do šátku - v té době už usíná špatně, spí krátce a já bych trávila více času uspáváním, než je samotný spánek. Navíc podvečer už mám hodně činností a chci být mobilní - vařím, poklízím, připravuji koupání, dávám večeři staršímu. S šátkem to jde bez problémů v rámci uspávání. Dcera při pohybu usne snáz, takže zabiju 2 mouchy jednou ranou. I proto doporučuji taky spíš šátek. Babyvak se bude při jiné činnosti bimbat a ty budeš muset mimino při jakémkoli minimální činnosti přidržovat. S šátkem to není třeba. Ale pokud ti nevadí po dobu spánku jen nečinně bloumat po bytě, vak bude stačit. On asi i pětiletý nevyžaduje takovou obsluhu jako dvoule´´ták. S tím furt sundavám kalhoty na nočník, vylévám nočník, podávám spadlou lžíci při večeři, vyndavám a nandavám do židličky…
natanya píše:
Díky. Jaký máš šátek konkrétně? Určite to dělá několik výrobců a já bych zase nevěděla, co pořídit.
Obdivuju tě, 2 letýho prcka a mimi to musí být frčák.
Všechny takové maminky mají můj obdiv
já koupila elastickej od Liliputi… Možná bych si zpětně dovedla představit i jinej, ale až bude malej starší, máme doma ergonomický nosítko, takže ten šátek je jen na dočasnou dobu, počítám maximálně do 4 měsíců a pak půjde do nosítka.. ![]()
Ahoj všem. Máme 7 týdenní miminko a prostě spánek, spánek a spánek. V noci si nemůžu stěžovat ale přes den? Já ho uspim ale on spí třeba jen 20min tak jdu a znova ho uspim a znova 10-20minut. Nikdy ne dýl..nechápu proč to dělá. Máte někdo zkušenosti? Každý den chodíme na procházky kde usne na delší dobu a na můžu být aspoň trochu v klidu. Doma je bordel, já už hotová ale mimino vysmáté jak lečo to mazec
já jen doufám že se to brzy změní