Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, par kamaradek mi reklo, jak jim decka prelezly pres postylku horem a padly na zem, tak jsem si myslela, ze to radsi vyresim dopredu tim, ze vyndam tycky. ale… samozrejme hend jak na tenhle vynalez pinda prisla, pochoduje si to k nam do obyvaku jak se ji hodi a na nejake spani ji neukecame, prestoze predtim byla uplne na jednicku, polozili jsme, pohrala si a bylo. co s tim?
Ahoj. Jako krátkodobé řešení u nás fungovalo to, že jsme postýlu přirazili tou stranou bez tyček ke zdi a když Anežka usnula, tak jsem postýlku vrátila na původní místo. A pak, když už to dcera prokoukla a uměla sama vyřešit
, tak jsem při usínání ležela vedle její postýlky, aby nemohla vylézt. Časem si na to tak nějak zvykla.
Mch, já ty tyčky vyndala až poté, co mi Anežka přes tu postýlku přepadla vrchem
. A do té doby neměla ani tendence se o to pokoušet. Nikdy by mě nenapadlo, že to přeleze.
Jo, taky jsme si tím prošli, když se naučil přelízat vrchem. Do té doby spal ukázkově, pak naopak vůbec. V noci usínal až kolem půlnoci a pak třeba co půlhodinku chodil k nám. Přecházelo to postupně několik měsíců a doteď spí nic moc, ale oproti tomu začátku už je to nesrovnatelně lepší. Docela taky pomohlo naučit ho na velkou postel, u té malé měl asi dost zafixováno už to přelézání.
Ahojky,
tak já také špricle vyndala a také malej párkrát přišel za námi a tak já ho furt dokola vracela zpátky… Prostě přišel, čapla jsem ho, dali jsme dobrou noc hračkám a šel zpět a pak zase a zase a zase …
Prostě do nekonečna, ale zabralo to … Špricle nemá už dlouho, ale taky už dlouho položim a odcházim a on zůstane v postýlce, maximálně si chvilku pobrukuje a usne … Chce to jen trpělivost…
Ahoj, tak právě jsem chtěla dnes založit přesně tohle téma !!!!!!! Včera poprvé malej přelezl postýlku vrchem (a to ji máme dosti hlubokou !!!!!) , z velké postele samozřejmě utíká. Také jsem byla zvyklá ho uložit, zazpívat a odejít !!! Chvilku se převaloval a pak usnul, ale teď je to katastrofa. Takže holky, budu také ráda za rady !!!
Holky a v jakém věku vám začli děcka postýlku přelézat? Já abych věděla, kdy to můžu čekat. My máme tedy postýlku řekla bych docela mělkou, už teď, když si stoupne, tak má vrch jen kousek nad prsa,tak mám strach, že to zvládne co nevidět ![]()
Kakika píše:
Holky a v jakém věku vám začli děcka postýlku přelézat? Já abych věděla, kdy to můžu čekat. My máme tedy postýlku řekla bych docela mělkou, už teď, když si stoupne, tak má vrch jen kousek nad prsa,tak mám strach, že to zvládne co nevidět
Nám začal přelézat přesně v 28 měsících, ale věř, že to dokážou daleko mladší děti !!!!
Naše dětí spí v pytli, resp. Julinka, Tobík spal asi do 2 a čtvrt než dostal velkou postel. V létě jen tenký, v podstatě jen bavlněná látka, s tím ale postýlku rozhodně nepřelezou ![]()
Tak náš malý přelezl cestovní postýlku před týdnem. Od té doby spal v normální postýlce dřevěné zatím jen dvakrát, ale o nic podobného se zatím nepokusil. Začala jsem ovšem vybírat velkou postýlku ![]()
My mame 16 mesicu - jeste nevylezla, ale jak rikam, podobne stara decka uz jo a kazdopadne zrucnost uz na to ma
Našemu je 14 měsíců a před týdnem přelezl a vypadl na hlavu, ale zatim to ještě nezopakoval, ale to asi proto, že předtim vypadl ve dne, v noci ho to ještě nenapadlo a ve dne už ho tam nedávám. Máme ještě ohrádku a ta je o pár cm vyšší. Řešení je asi jen vyšší postýlka, nebo technicky něco vykoumat, páč dítě jen tak něco dělat nepřestane, když se mu to zalíbí
… Můj názor ![]()