Spánek 7týdenního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
13.8.10 19:53

spanek 7-tydenniho ditete

Ahoj holky, muzete nektera poradit. Mam doma 2,5 letou holcicku a 7-tydenniho chlapecka a mame problem se spanim. V noci to jakztak jde, ale pres den je to katastrofa. Maly usina jen na rukach a kdyz ho polozim, tak ho vzbudi i cinknuti lzicky o hrnek. Holka je dost hlucna a tak v podstate maly skoro nespi a s prestavkami se prokrici pres cely den a protoze se na neho nevydrzim koukat jak krici, tak ho mam v podstate furt na rukach a je to uz nesnesitelne. Zkouseli sme dat prikrm, nepomohlo, zkousela sem ho uspat pri normalnim provozu, furt hore, v naprostem tichu nekdy spi i dve hodiny, ale nemam ho kam takhle dat, stahujem ho pro pocit bezpeci, nepomaha, nemate nekdo nejakou radu? Nic nestiham a uz su z toho psychicky na dne, nehlede na to, ze uplne zanedbavam tu starsi dceru, poradte diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21965
13.8.10 19:58

Jediná rada z vlastní zkušenosti… šátek a nosit - mimi bude spát a Ty můžeš dělat jiné věci.

Ono se to časem zlepší, obě děti si na sebe zvyknou - dcerka se zklidní a syn bude spát líp… U nás už je pohoda, ačkoli začátky probíhaly podobně jako u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.8.10 20:24

A za jak dlouho se to asi zklidni? At vim, na co se mam pripravit. Ja si koupila uz mimivak a bud tam malyho neumim dat anebo se mu tam nelibi, je v tom takovy divne zkrouceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.8.10 20:24

Také myslím, že bude nejlepší šátek nebo baby vak, to by jsi se úplně odrovnala a malý se bude muset naučit spát v rušnějším prostředí - přes den, malé to nevysvětlíš, že má být potichu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.8.10 20:27

Ono si bude muset zvyknout i na ten vak. Nejde se někde zeptat, zda ho tam máš správně? Nebo to vyfoť a holky co tu hodně nosí ti určo poradí. Já lítala s malým do mammacentra, aby vždy zkoukli, zda ho mám správně. Vždy však šlo jen o můj subjektivní pocit a malý byla daný dobře. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
13.8.10 20:34

To je těžko říct, kdy se to srovná, záleží, jak temperamentní máš děti :mrgreen:

A máš kvalitní babyvak? Podle mne ten šátek je trochu lepší v tom, že můžeš zkusit jiný úvaz, když jeden jednomu z Vás nevyhovuje…
Co kdybys to vyfotila, jak píše Kožíšek?
Ale může být, že si musí opravdu jen zvyknout - taky pomáhá, když s ním nestojíš na místě, je potřeba se pohupovat, být v pohybu… A dudlík, pokud máte. Jak ho v tom jednou udrncáš, bude spát líp a déle, když Tě bude cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.8.10 20:49

Mam znacku emitex, zitra to zkusim vyfotit a poslat, zatim diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
14.8.10 11:01

Ahoj, v podstatě řeším stejný problém, jen s tím že mám ještě jedno dítě navíc :potlesk: .To jsem si myslela, že třetí dítě už bude v pohodě.
Nejdříve jsem se domnívala,že má hlad, ale potřebuje mě, asi zjistil jaká je situace, že pokud si mě nevybojuje, tak bude odložený v postýlce nebo kočárku :lol: .
Takže jsem pořídila šátek, ve vaku se mu nelíbilo a sic se snažím, zatím to vypadá tak, že 3× denně ho mám v něm a usne za chviličku. Je to lepší s tím, že mám ruce volné a doufám, že se to zlepší. Zdar a sílu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.8.10 11:08

U nás fungoval šátek nebo zavinování podle Karpa, na to nedám do teď dopustit. Zachránilo mi to hodně nocí, které bych jinak určitě nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.8.10 18:14

Buď elektrickou houpačku, nebo kombinace dudu + šátek/vak. Když ho tam dáš, musíš začít buď skákat na balonu, nebo hodně energicky rychle chodit a u toho ho ještě rychle rytmicky poplácávat po zadečku. Po chvilce by se měl zklidnit a usnout. Postupně si zvykne, že bude stačit párkrát poplácat. Já šátkovala celý dny u mladšího první 3 měsíce. Pak začaly horka a on byl i klidnější, takže jsem pak nosila míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.10 19:44

Zavinovani podle Karpa delame, v noci funguje krasne, pres den vubec. Dnes spal pres den hodinu a pul a to v 5-ti cyklech (po deseti az dvaceti minutach), uz fakt nedelam nic jineho nez uspavam. Musim zkusit ten babyvak. Davate tam prcky kdyz je chcete uspat, nebo i kdyz jsou nevrle? A kdyz usnou, tak je odlozite, nebo je stale nosite? A nezvykne si na to presprilis a pak ho to budu tezko odnaucovat? A kombinujete to s kocarkem nebo jen babyvak? No i kdyz nevim, jak to v tech horkach zvladnem. Snad ho tam zvladnu dat. Predem diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
14.8.10 19:59
koloska píše:
Davate tam prcky kdyz je chcete uspat, nebo i kdyz jsou nevrle? A kdyz usnou, tak je odlozite, nebo je stale nosite? A nezvykne si na to presprilis a pak ho to budu tezko odnaucovat? A kombinujete to s kocarkem nebo jen babyvak?

Dávala a nosila jsem ze začátku snad 80% dne… resp. času tráveného doma. Venku jsem vozila v kočárku, protože první dítě mám také holčičku, což lehce věci komplikuje (nevím jak Tvoje dcera, ale ta moje se ještě neumí sama vyčurat ve dřepu, aniž by se počurala - musím ji zvednout, což s dítětem v šátku nejde)…
A určitě si na to nezvykne… naopak rychleji se osamostatní. Čím větší pocit jistoty dítě má, tím samostatnější bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.10 20:14

Ta posledni veta me uklidnila, tak zitra najizdim na babyvak, jen mam furt strach, ze ho tam davam spatne a ze se mu tam nebude libit. Kdyz ho tam mam, tak je v tom chudak takovej zapadlej , vubec nevidi ven a pada mi pres nej okraj vaku, jakoby ten vak byl moc velikej na takove detatko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.8.10 20:34

Kolosko, záleží přece, kam si tu látku nahrneš, jestli víc k tělu nebo víc nad dítě. Skrč si ho do klubíčka a pak ho tam v klidu polož a přetáhni okraj. Na youtube jsou určo video návody. Můžeš se řídit i návodem na vkládání do kolíbky ze šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 20:52

Kolosko to je jen tvůj pocit, také jsem měla stále pocit, že je tam takový utopený a za chvíli vždycky chrápal jako starý chlap. :palec: Chvilku tedy vždy řval - než si zvykl na to prostředí, tak jsem pochodila, pohoupala a byl klid. Teď má skoro 8kg a je to už tedy fuška. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí