Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No a když snědl karbenátek a jen se po něm zaprášilo, tak co uvařit na oběd o něco víc a nechávat mu zbytek na večeři?
to jsem právě dneska udělala a budu aplikovat dále..:-)a uvidíme jestli to bude mit ucinek..
malá si s večeří taky někdy vymýšlí teď jseml to začali hodně střídat - kaši, polívku od oběda, rohlík, chleba. často večeříme s ní tak chce to co máme my. Po obědě už má jen svačinu a případně zobe ovoce nebo křupky. Pak až večeři. Někdy sní taky jen tři lžičky ale nehrotím to. Mám pevné pravidlo které opravdu dodržuji - když pořádně nejí (což znamená i ty tři lžičky) nedostane žádnou mlsku což je pro ní bebe, piškot nebo lipánek. Přes to vlak nejede ať se klidně uječí. Velice rychle se to naučila. Jenže na druhou stranu se mi nebudí hlady.
Zkusila bych před večeři už nic moc nedávat aspoň hodinku, u nás taky stačí jedno bebe a hůř večeří. A měnit jídla. ![]()
mě malá jí celý den dost a večer pak nechce,tak to ted dělám tak že ráno 250UM,v 9 většinou celý rohlík,ve 12 obídek,ve 14 jogurt(přesnídávka,likánek),v 16už jen něco malého ( kousek ovoce,pár křupek )v 19 večeře ,sní tak půlku,kaše nejí,pečivo k večeři taky nechce (má ho ráda jen k snídani) a pak před spaním tak 150UM,taky se kolikrát stane že sní jen jednu lžičku a dost,neřešim to,pokud by měla hlad nají se
U nás dítě večeří s tatínkem, co zbylo od oběda, někdy polévka i hlavní, jindy jen polévka
Na kaše už mi kašle, občas mu nějakou propašuju, ale to je výjmečné.
Občas je večeře studená, třeba chleba či rohlík s pomazánkou a zelenina, někdy má hustou polívku nebo příkrm od hippu, ten od 1-3r v placaté vaničce.
A někdy taky do toho hnípne a po třech soustech říká nenene. Tak většinou dostane 250ml mlíka, to má rád a vypije ho vždycky, tím má něco v žaludku a spí až do rána. Takže sytivost či nesytivost podle mě nehraje roli.
Kluk jí výbroně, ale když rostou zuby, taky se ve večeři hnípe. Pokud vyloženě sní jen 2 lžíce a konec, dávám mléko, aby nešel spát hladový.
Obvykle mívá hustou polévku, chleba s něčím nebo kaši. Nebo zbytek oběda, pokud ho vyjímečně nejí.
Myslím, že ten jídelníček by bylo potřeba trochu poupravit. Zdá se mi, že toho má moc a často ! Napíšu tady, co už jsem napsala do vícero diskuzí. Ideální pro prcka je jíst pravidelně a po třech hodinách. Ovoce (sacharidy) dopoledne !, jogurty (bílkoviny) odpoledne - je to dost důležité.
Uvedu příklad:
7:00 mlíčko
10:00 ovocná svačinka
13:00 polévka + masozelenina
16:00 mlíčko (od 7.měsíce bílý jogurt Holandia, ovocný jogurt, pribinák, tvaroh…)
19:00 kaše
Tohle by mělo stačit. Mezi jídly nemusí nic, žádné piškotky… Pokud ten tvůj pije mlíčko brzy ráno, pak bych mu ke snídani dávala rohlík nebo chleba s lučinou + zeleninu (papriku, okurku, rajče), cca v 8hodin. Pak ke svačince ovoce. Jogurt ráno není ideální.
Nezapomeň dostatek tekutin, neslazených nejlépe.
dajdulka25 píše:lumáťa píše:Bude mu 16měsíců.
Můj prcek jedl k večeři každý den kaši, a to až do tří let ! Nic jiného totiž nechtěl, tak mi to ulehčil. Jedl kaše Nutrilon, střídala jsem mu chutě, nejraději měl rýžovou. Mě také moc chutnáNenapsala jsi, kolik tvému prckovi je let ? A jak jinak jí přes den ?
No já byla taky šťastná, když mi jedl kašičku, taky jsme byli na nutrilonce a střídali příchutě..pak přišla šestá nemoc a bylo po kaši…dělala jsem mu pak hodně vločkové polívky, ale asi jsem to přepískla.ráno v pět pije mlíčko, v osm jogurt, v devět ovoce a mezitím pořád něco plácá, potom spapá oběd, zase nějaké ovoce po spinkání, rohlik, atd..prostě splácá toho zase den dost a dost, ale hodinu před večeří už mu nic nedávám..
Panuška píše:
malá si s večeří taky někdy vymýšlí teď jseml to začali hodně střídat - kaši, polívku od oběda, rohlík, chleba. často večeříme s ní tak chce to co máme my. Po obědě už má jen svačinu a případně zobe ovoce nebo křupky. Pak až večeři. Někdy sní taky jen tři lžičky ale nehrotím to. Mám pevné pravidlo které opravdu dodržuji - když pořádně nejí (což znamená i ty tři lžičky) nedostane žádnou mlsku což je pro ní bebe, piškot nebo lipánek. Přes to vlak nejede ať se klidně uječí. Velice rychle se to naučila. Jenže na druhou stranu se mi nebudí hlady.Zkusila bych před večeři už nic moc nedávat aspoň hodinku, u nás taky stačí jedno bebe a hůř večeří. A měnit jídla.
hodinu před večeří už právě nic nedáváme, jenže on právě nechce pečivo, i když mu to připravím všelijak,tak si vezme třeba jen dva kousky a hotovo..já ty polévky střídám po dvouch dnech, ale třeba zbožňuje kapustovou a tu se mu bojim dát na noc aby ho nebolelo bříško..to stejné s brokolicovou a květákovou..
to mliko jsem taky zkusila, nechce…on třeba před obědem papá tyčky a sní ho celej, ale nevim, proč dělá u večeře takové scény..dneska mu zase dám co zbylo od oběda…minule jsem mu dávala hovězí polévku a manžel večeřel kuře…snědl mu ho celé..ale nejsem si tak jistá, jestli ten spánek je narušenej hladem…snědl celý talíř rajské polévky s těstovinama a stejně se budil…už nás čekají jen poslední stoličky, tak uvidíme, jestli to bude zoubkama..
lumáťa píše:
Myslím, že ten jídelníček by bylo potřeba trochu poupravit. Zdá se mi, že toho má moc a často ! Napíšu tady, co už jsem napsala do vícero diskuzí. Ideální pro prcka je jíst pravidelně a po třech hodinách. Ovoce (sacharidy) dopoledne !, jogurty (bílkoviny) odpoledne - je to dost důležité.Uvedu příklad:
16:00 mlíčko (od 7.měsíce bílý jogurt Holandia, ovocný jogurt, pribinák, tvaroh…)
19:00 kašeTohle by mělo stačit. Mezi jídly nemusí nic, žádné piškotky… Pokud ten tvůj pije mlíčko brzy ráno, pak bych mu ke snídani dávala rohlík nebo chleba s lučinou + zeleninu (papriku, okurku, rajče), cca v 8hodin. Pak ke svačince ovoce. Jogurt ráno není ideální.
no na to mléko se budí jak kdy…někdy v pět, šest, sedm…je to různé..proč není jogurt ráno vhodný?my obědváme už v půl dvanácte..no ono to není tak jednoduchý dávat mu jídlo v intervalech, on potřebuje pořád něco mít v ruce, tím, že nám rostly zuby od 4měsíců se tak naučil, dávala jsem mu třeba mrkvičku nebo kůrku od chleba, masíroval si tím dasně..no a od té doby něco žvatlá..když jedeme za segrou tak ma stejne starou holcicku a tam maji porad neco na stole…pořád za mnou chodi že chce ňami ňami…
Píšeš, že je zvyklý mít pořád něco v ručičce, tak večer už nemá moc hlad. Být tebou, spočítám si, kolik KJ denně spapá. Ty intervaly mezi jídly by se měly dodržovat. Ovoce dopoledne - tělo využije všechny vitamíny, odpoledne ne. Odpoledne je trávení zase přizpůsobené spíše na jídla bílkovinné povahy.
![]()
dajdulka25 píše:lumáťa píše:
Myslím, že ten jídelníček by bylo potřeba trochu poupravit. Zdá se mi, že toho má moc a často ! Napíšu tady, co už jsem napsala do vícero diskuzí. Ideální pro prcka je jíst pravidelně a po třech hodinách. Ovoce (sacharidy) dopoledne !, jogurty (bílkoviny) odpoledne - je to dost důležité.Uvedu příklad:
19:00 kašeTohle by mělo stačit. Mezi jídly nemusí nic, žádné piškotky… Pokud ten tvůj pije mlíčko brzy ráno, pak bych mu ke snídani dávala rohlík nebo chleba s lučinou + zeleninu (papriku, okurku, rajče), cca v 8hodin. Pak ke svačince ovoce. Jogurt ráno není ideální.
no na to mléko se budí jak kdy…někdy v pět, šest, sedm…je to různé..proč není jogurt ráno vhodný?my obědváme už v půl dvanácte..no ono to není tak jednoduchý dávat mu jídlo v intervalech, on potřebuje pořád něco mít v ruce, tím, že nám rostly zuby od 4měsíců se tak naučil, dávala jsem mu třeba mrkvičku nebo kůrku od chleba, masíroval si tím dasně..no a od té doby něco žvatlá..když jedeme za segrou tak ma stejne starou holcicku a tam maji porad neco na stole…pořád za mnou chodi že chce ňami ňami…