Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
moc ráda bych vas poprosila o radu a vasi zkusenost, pokud nekdo takovou ma nebo nekoho zna. Mame skoro 5 mesicniho chlapecka. Do svych 3 mesicu spavala relaticne v pohode, ale jednou jel tatka na jeden den na sluzebku, ja usnula v malým v nasi posteli a uz nelze jinak. Malý proste ve sve postylce spavat nebude. Kdyz ho tam dame desne rve, dokaze brecet a vztekat se i hodinu, dele nevim:-) mozna by to i slo. Zkouseli jsme vse mozne, uspat mimo postylku a prenes ho tam, mame pocit ze spi tvrde, ale sotva ho do postylky polozime, otevre oci jako kdybych ho polozila na zhave uhliky a zacne rvat…Cetla jsem o nekolika metodach, o nechani ho vyrvat, le nechat vyrvat, na to asi nemam srdce, taky bydlime v panelaku a rikam si, co chudaci sousedi..Celkove jsem to s tim usinaim trochu pos…:-)
usina totiz u prsu a nebo na rukach, neumi usnout sam..rada bych svou chybu co jsem pokazila nejak napravila, ale nevim jak…Kdyby mel nekdo aspon trosku podobnou zkušenost budu rada za radu…dik
Evulko, jsem na tom podobně, i když mám mladší dítě a přenesení do postýlky zvládá…
Sama usnula zatím asi 5×, vždy ji musím uskákat na balóně, uchodit v šátku nebo ukojit
Nemám ale pocit, že bych něco pos…
Prostě už od návratu z porodnice sama neusne a nechat ji řvát, na to nemám srdce. Říkám si, že je ještě malinká a prostě to potřebuje, to je příroda. Zvířecí mláďata taky spí s maminkou. A taky si říkám, že kdyby děti usínaly samy od sebe, neexistovaly by kolébky ![]()
Takže jsem svůj pohled na věc otočila, tělesný kontakt s ní a spaní v posteli (při prvním nočním kojení ji beru k sobě a u kojení usneme obě
) si prostě užívám, až bude v pubertě, budu na to ráda vzpomínat ![]()
Mam v mailu výbornou knížku o spaní s návodem, jak na to. Úspěšně sem použila u obou svejch dětí, ale bez trochy řevu se to neobešlo. Každopádně za přečtení to stojí, tak se můžete ozvat SZ, pokud máte zájem.
Já sem zas asi z tý druhý strany, že prostě uspávat na rukách nebo u prsu nebudu, kdyby se dítě na hlavu stavělo, protože to bych si připadala jak otrok. ![]()
Evi dobré téma
se těším, co se tu dočtu ![]()
Majuska písla jsem Ti SZ a Tvoje děti opravdu sami usínají a to i přes den? Dáš je do postýlky a spinkají bez řevu? No to mi přijde jako zázrak ![]()
Evulko, je dobře že si uvědomuješ žes to pokazila a chceš to napravit - ale bez řevu
to nebude, nepůjde a nikdy nejde.. Každá změna doprovází řev. Ale když budeš důsledná, vytrvalá a neoblomná zvítězíš.
![]()
dávat do postýlky vždy, nikdy nebrat zpět ani na pochování, nenechat usnout u prsa, nehoupat do zbláznění - ale to ty víš a podvědomě cítíš že takhle né…Nebude to lehké ale uvidíš bude to dobré..Vydržaj pijaněr
![]()
Jo holky je mi jasne ze bez revu to nepujde, ja jsem kurna asi ale mekka…no nejak to zkusime, ale obavam se, ze vitez je predem dan. Mame taky koupenopu knizku o usinani ditete, metoda aplikovatelna od pul roku, tak se tatka chce realizovat, jsem zvedava, jak to dopadne, zrejme se budu muset odstehovat, nejhorsi je, ze ten prcek ma desnou vydrz ![]()
Evi tak co? Půjdete do toho po tom půl roce? My máme půl roku teď na zač ledna, ale to jdeme na očkování a po něm mívá reakci, tak si říkám, že leda až potom. Ale to možná zase polezou zoubky
ach jo, já fakt nevím. A hlavně nevím s tím dudlíkem, ten náš drahoušek bez něj fakt neusne a když se nesmí ani dudlík podávat
kdyby mi tak někdo fakt na 100 procent slíbil, že prořve 3 noci, ale pak bude krásně spinkat, tak do toho jdu ![]()
wape přesně tak, kdby mi nekdo slibil, ze to budou 3 noci, je to uzasne, ale.....
takze napis jak to vypadalo, jo?? jsem zvedava, ja asi chvili pockam…
jinak spinning dnes super, ze??? trosku to chce protahnout telo… ![]()
Evi spinning super
sice jsem byla teprve podruhé a fakt se to jen učím, ale dobrý
Šárka nás už zapsala i na příští týden a mám už domluvené i hlídání ![]()
Takže dnešní noc…vytuhnul mi u prsu a neprobudil se ani u krknutí (což se podle té knížky nemá), ale co už…a pak se o půlnoci probudil a řval a řval, tak jsem si ho vzala, že ho uspím na ruce. Usnul, ale jak jsem ho položila do postýlky, tak hned spustil…a já asi nabuzená tou knížkou, jsem mu řekla,že takto tedy ne a nechala jsem ho. Nejdřív jsem ho šla pohladit a dát mu dudynka po 5ti minutách, pak myslím po 7mi a pak až po desíti a pak už jsem jen slyšela, jak už jakoby usíná a usíná, tak jsem tam ani nešla. A světe div se!!!! Na kojení se probudil až v 5 ráno
a od toho kojení spal sám v postýlce až do 8.11, což se nám ještě nikdy nepodařilo. Tak teď nevím, jestli to byla jen náhoda anebo ne…kdo ví .. ale holt už jsem začala, tak musím dnes v noci pokračovat. Je to boj…ale dalo se to. Dokonce jsem u toho jeho plakání usínala, jak jsem byla grogy.
wape tak to je super, ale jak jsi se na to dala, tak musis vydrzet:-) ale verim, ze to pujde…Nas prcek nema samostatny pokojicek, o to jew to horsi,a spon to rikaji, ze by mel spat sam, ze jak v loznici citi rodice a hlavne matku, tak pak jsou neklidni…tak uvidime, ale jsem rozhodnuta , ze do toho pujdu, jen si myslim, ze nas ma desnou vydrz a vydrzi rvat i hodinu, bohuzel:-(
Spinning je v orange super, ym tam s manzelem chodime od zacatku zalozeni, chodili jsme snad porad, ted jsem zacala po roce, katastrofa, kondicka uplne v haji.Ale musi se, mam tak 1O kg nahore, takze inspirace je velka, hlavne vsechno obleceni , ktere je male, tak uvidime, rakety na squash asi taky oprasime, nejak jsme ten rok trosku zleniveli, tak oba musime zacit neco poradne delat…:-)
wape tak dnesni noc byla vyzivna, co hodinu a pul se budil otravoval, nechtel nic, dudel, ruky, nic jen prso, desne,
takto to bylo celou noc, byla jsem odhodlana, ze mu ho nedam, ale tak otravoval a nic nechtel, ze nakonec opet zvitezil, to je silene…jsem otraven,a unavena, hotova ![]()
Evi tak my noc jakžtakž fajne…ale ráno v šest se probudil a plakal. Tak jsem ho nechala asi 40 minut a pak ještě usnul,ale jen na chvilku a teď už jsme vstali.
No jestli Ti můžu říct jeden svůj postřeh…tak jsem rozhodně míň unavená, když honechám plakat, než když mu vyhovím…ona je ta únava asi spíš psychická. Protože když jsem ho co hodinu houpala na rukách, tak jsem byla už naštvaná i na sebe a znechucená a tak ta únava byla horší. Takto si říkám, že to dělám pro dobro nás dvou a jsem vcelku v poho…ale to víš, že bych klidně ještě šla spát ![]()
wape a jak dlouho ho nechas vecer brecet nez usne?? ja se bojim ze u nas to bude trvat desne dlouho…ale jak rikas, ja jsem na sebe v tu noc tak nasrana, ze pak ani nemuzu usnout, pak usnu a on zase vzhuru…a uz mu davas prikrm nebojen kojis???? ja nechapu co v tu noc ta chce, hlad asi nema, ale chce to prso, to je o nervy…kazda noc jina, dnes bude treba v pohode.
A Honzik place tak nejak normalne nebo se vzteka,?? protoze Mates teda ten dokaze se tak silene vztekat, ze az rudne, modra atd:-)
Evi není tomu ani tak dávno, kdy prostě plakal tak, že bych to nevydržela, vztekal se, zajíkal se a rudl. Ale teď (možná taky vycítil moje odhodlání
) pláče tak nějak míň a většinou maximálně do hodiny spinká. Ale my s tím plakáním nemáme ani tak problém při večerním usínání jako spíš v noci, když se probudí. Ale večer má rekord myslím 40 minut. A to jsme taky vypozorovali, že nemá smysl za ním chodit každou minutu, ale opravdu lepší tam jít za 5 minut, pak za 6 a tak to navyšovat. Jak jsme tam chodili po minutě, tak ho to akorát rozčílilo a asi taky viděl, že to prostě funguje. No ono možná máš fakt ještě nějaký ten týden čas.
Já pořád jenom kojím a doktorka říkala, ať ještě vydržím a to já ráda vydržím
na příkrmy se moc netěším.
wape tak to mate podobne, rve taky tak do te hodinky dele jsem nezkousela, no je to nekdy zahul s tema detma, co???? Vy mate samostatny pokojicek????
A co v tydnu, neplanuje se nejaky sraz v parku????:-)