Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klarcaa mě dost pomohlo nosítko, někdy je malá taky odpoledne uplakaná, tak ji dám do nosítka, chvilku se rozčiluje a pak zabere a vydrží v něm spinkat i 2-3 hoďky ![]()
@MishellW dneska to nositko zkusim jestli bude zase rev
pravda je ze kdyz breci tak ja ji nechovam, nechci si ji zvykat. Dneska v noci mi to teda ale vratila za to probeceny odpoledne. Vzbudila se poprve az po 5ti hodinach a ted po 4. Takhle vyspala jsem dlouho nebyla ????zazrak!
@Klarcaa No nevím, takhle malé dítě neponosit, když pláče?! Ve vší úctě, Tebe bych za matku nechtěla. Neříkám v roce, ale takto?!
Jinak jedna věc je nosítko, a druhá věc kočár: nezkusila jsi ji vzít v té krizové chvíli na vycházku? Třeba by se tam vyspala.
Disclaimer: Režim u takto malého dítěte nemá cenu nastavovat, ještě to nevnímá. V tomto věku potřebuje hlavně mít máme k ruce a získávat ten pocit, že svět je bezpečný, a že když něco potřebuje, tak to dostane.
@slecna ferka jasne ze ji pochovam ale abych sni pochodovala hodinu po byte v naruci to delat nebudu. Nachovam se jeste dost az porostou zuby atd. V kocarku breci taky odpoledne. Ma proste svoji 4hodinovku kdy breci a jediny co ji uklidni je prso jenze ona by porad jedla a porad zvracela a pak ji boli bricho z prejedeni.
@Klarcaa Jo, a možná by ji uklidnilo nošení, ale to dělat nebudeš.
@slecnaferka prosimte uklidni se. Tyhle tvoje reci jsou naprosto zbytecny a nikomu nepomuzou. A rikam ze ji chovam ale stejne breci.
Klarca : no a jak dlouho teda vozís v kočárku? U nas prvních 10 min taky nic moc, ale pak malá usne. Musíme teda jezdit tam kde to řádně drnca.
Nositko taky ze začátku žádné nadseni, ale pak usnula.
Jankajj..u nas je to fakt nevyzpytatelny. Vcera ji bylo 7 tydnu. A naspala za cely den tak 4 hodiny a usla az po 9te vecer. A nekdy spi temer cely den a v noci se budi 1× max 2× na kojeni. Ale ted asi poprve ji bolelo bricho, chudika. Na oslave jsem blbec snedla zelny salat a vubec mi to nedoslo. Takze to bude asi ono. Jinak v kocaru zabere a jak rikas musi mit drncaky. Driv preferovala rovinu. Vcera od tech 5ti zabrala na hodinu v kocaru ale z toho byla 5× vzhuru. Mne prijde ze bud spi nebo breci chvilku kouka nez se uplne probere a pak zacne natahovat moldanky a vztekat se. Taky mame problem ze se prepiji a pak dost zvraci a asi ji i z toho boli brisko. Jenze ona proste zadnej dudlik neprijme a usina na prsu ????dela si dudlik ze mne