Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Leonarose malé je 4,5m a máme to dost podobně už tak poslední dva měsíce. Zřejmě jim to tak vyhovuje
ona mi teda občas prospí i celý den, ale je to výjimečně, většinou to má jako Tvůj syn. Asi když spí v kuse tolik hodin v noci, jsou pak přes den více odpocati a už tolik spát nepotřebují ![]()
@Jitul.kaaa9 v noci spi dobře a dobrých 12 hodin i když dneska 10 a stejně zase šel dspinkat po 3 hodinach a za 20 min už vzhuru
. Asi Jo asi mu to stačí si na chvíli dáchnout
Já kojím každé dvě hodiny a mezitím si malá (4,5 měs.) max. 30 min. pospí. Ale ne pokaždé. V noci se vzbudí 1-2×, párkrát spala celou noc. Také mi přijde, že přes den spí málo (max. 2 hodiny celkem, ale spíš míň), ale asi jí to takhle stačí. Hlavně, že spí v noci. ![]()
U nas to v tomto veku bylo tak nejak podobne. Uz si to nevybavuju uplne presne, ale spala malo a kratce. Byla taky patricne protivna.
@Renite píše:
@warita A kdy se to upravilo na 1-2 delší spaní denně?
nejak tak postupne. Casem spala uz jenom 2× denne a to pak spala hodinku a neco dopoledne a podobne odpoledne. Ted, kdyz spi uz jenom jednou denne, tak da klidne i 2,5h na jeden zatah.
Kdy se to presne upravilo si uz nepamatuju. Za mne, pokud je mimco hodne neklidne a spatne spi, vyresi to kocarek a prochazka. Tehdy maji tendenci spat jako zarezane.
@warita Super. Díky. Já mám ještě 9 letou dceru a taky si to právě už nepamatuju. Jinak dneska dala poprvé dopoledne 2 hodiny v kuse. Ale není jí dobře, takže to bude tím.