Spánek v noci a horka

151
23.4.13 07:04

Spánek v noci a horka

Ahoj Holky potřebuji radu, už si vážně nevím rady. Malá má 8 měsíců a jak teď začalo byt tepleji tak malá nemůže v noci spát. Budí se po půl hodinách s křikem a úplně mokrá. Spává v pyžamu tričko s kr. rukávem a kraťase v spacím pytli a překrytá lehounkou dekou. Problém je v tom že malá musí byt co nejvíc zpevněná aby se nemohla hýbat jinak nemůže spát. Už vážně nevím co mám dělat, já i malá jsme pak po nočním půl hodinovém budění strašně unavené. Poraďte prosím jak to udělat aby jí nebylo takové horko a mohla v klidu spat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9378
23.4.13 07:12

Nevim, kolik mate v pokoji stupnu, ale prijde mi dost „oblecena“. Bud ji do pytle soupnout jenom v bodynu s kratkym rukavem a ponozkach a uz ji neprekryvat a nebo vynechat pytel, ale kdyz ti musi spat v pevnym, tak bych resila tou prvni variantou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.13 07:19

Skoro 25 stupňů. To jsem zkoušela odebrat jedno nebo druhé. Když je jen v pytli tak se přetáčí a pak začne stejně řvat že nemůže spát. Když je jen zakrytá tak se odkope a je to to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
23.4.13 07:25

To bych byla mokra taky :mrgreen: i kdyz zalezi na co je zvykla. Mne se to zda moc. My mame ted cca 21°C a malej spi jenom v pyzamu, kdyz ho prikryju odkope se, ze mu je teplo.
Ostatni holky treba poradi, jak na to buzeni, kdyz neni „zavinuta“.
Kdyztak bych asi resila koupenim vetraku, nebo klimatizace. Ted je v noci jeste zima, pockej, az budou fakt horka, to bude horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
23.4.13 07:29

25 je fakt příliš a ještě je tak nabalená. Děcka mají horší termoregulaci a tohle přehřívání není tělu vůbec prospěšný, naopak škodí.
oni myslím prodávají jakési letní spací „kokony“ pro dětičky, tak koukni po netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.13 07:35

Vím že je to moc že proto je jí horko ale ptala jsem se na radu jak to udělat aby nemusela byt zakrytá a přitom měla pevné aspon nožky aby mohla spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
23.4.13 07:39

25º 8o to je moc! Pry na spani staci 18º, my mame 20º a mala spi v pyzamku ve spacaku a nekdy jeste pod tenkou dekou, nebo se mnou a to bez spacaku a i tak miva horky ruce a nohy. Takze doporucuju poradne vyvetrat a davat malou do spacaku.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
23.4.13 07:40
@Aviciii píše:
Skoro 25 stupňů. To jsem zkoušela odebrat jedno nebo druhé. Když je jen v pytli tak se přetáčí a pak začne stejně řvat že nemůže spát. Když je jen zakrytá tak se odkope a je to to samé.

My máme v ložnici kolem 20 stupnů a dcera je věčně,,upečená,,taky. Spí jen v bavlněném pyžámku a je prřikrytá slabou dekou. Navíc na noc dáváme v okně mikrocyrkulaci, tak to aspon trošku větrá.

• Citovat
  • Upravit
Bauli
23.4.13 07:40

Nebo od Red Castle zavinovacku a pak uz jenom decku nebo ani tu.

• Citovat
  • Upravit
151
23.4.13 07:46

Vím že 25 stupňů je moc ale bydlíme v paneláku v posledním patře po střechou takže je u nás vážně vedro. V zavinovačce nechtěla byt od narození takže to asi ne. Když ona se ze všeho odkope a pak řve tak už fakt nevím. V létě se asi budeme muset odstěhovat někam kde bude zima jinak asi nebudeme spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
23.4.13 07:48

Ahoj a co kdybys zkusila zabalit do velke pleny, takove te osušky pro mimča. Není to moc hrube a svuj učel zavinuti by to splnilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
23.4.13 07:52

Zatím nám pomáhá v pozdní večer otevřené okno.
Přes postýlku něco přehoď, ať jí tam nefouká.
Ale je pravda, že letos, co se oteplilo už máme 27st, před oteplením 22st. A to jsme v předposledním patře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.13 07:53

@svadlenka vyzkouším večer zabalit do pleny a uvidíme. Každý den ji zkouším dávat spát jinak tak jeden večer už nás nezabije a třeba to pomůže. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.13 07:56

@-Evka- já nechávám otevřené dveře od pokoje ať to trochu větrá. V zavřené místnosti je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.4.13 07:56

Malá spí jen v overalu - teď už s krátkýma rukávama i nohavicema.. Deku ani pytel nesnese, hned se zpotí.. Co si nechat něco ušít? Kamarádka to tak řešila, její malej měl období, kdy chtěl spát v pytli a v kapuci přes obličej, teta jí to ušila z lehounký látky.. Za vzor si vzala jarní emitexovej fusak.. A super, spal v tom i v létě.. Moje malá by teda zavinutá nevydržela, ale myslím, že tetra plína je dobrá pro mimina, jakmile se hýbou, tak to nemá smysl, leda bys to převázala.. Já mám teda cestovatele od narození :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí