Skoro 7měsíční syn - mohou to být zuby?

22.4.13 15:32

Maminky prosím o radu mam skoro 7 měsíčního syna.

Ahoj maminky :mavam:
prosím o radu mam 6 a půl měsíce starého syna od 3 měsíce nás trápí kašel a rýma měli jsme zápal plic ve 4 měsících a pořád se nám vrací kašel takže už přes týden máme znova ATB :? malej to celkem snáší dobře pokud se nadusí jenže ted posledních 5 dní je šílených vůbec nechce spát ani venku ani doma natož v noci probudí se ve 3 a jen pláče a pláče vemem ho do ruky a je hodný, ale stejně protivný myslím si, že to budou zuby pořád si něco cpe do pusy slintá, ale teploty nemá vůbec jen neustále brečí a brečí nejsem na to zvyklá byl tak hodný krásně spinkal a ted je to šílený.. nevím jak mu mam pomoct dávám mu Nurofen a střídám s paralenem na bolest pak je chvilku klid a znova a znova nechci ho dopovat lékama myslíte že to jsou zuby? zítra asi zajdu k doktorce, ale ta mi nic moc neřekne.. ani nemluvím o tom, že není vůbec okovaný má jen jedu dávku Synflorixu když byl jeden týden ok a další už ne protože má zase kašel a to mu je přes půl roku sem s toho už neštastná a on chudák taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
22.4.13 15:43

Tak zuby to samozřejmě být mohou, ale to ti takhle od monitoru těžko někdo potvrdí. Nemá plný nos? Píšeš, že má kašel a rýmu…zvedni mu pod hlavou, možná jak leží, tak mu to stáká do pusy…a nebo naopak nemůže dobře dýchat s plným nosem. Před spaním bych pořádně odsála nos a podložila pod hlavu.

• Citovat
  • Upravit
297
22.4.13 15:52

Pokud má rýmu - nebo zacpané dutiny, tak je lepší než podložit hlavu, naklonit mírně postýlku = prostě ty dvě nožičky od postýlky, kde má hlavy podlož stejnoměrně třeba jednou silnou knihou. nakloní ti to celou postýlku, miminku se bude lépe dýchatt a přitom mu nebudeš „ohybat krk“. zoubky to být můžou, to by možná pomohlo masírovat dáseň nějakým gelem z lékárny (mému synovi to moc pomohlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
22.4.13 15:58

@KacziinaZ To je dobrý nápad…škoda, že prcek už spí na matraci a tak musíme vyrábět „nakloněnou rovinu“ z dek a polštářů, právě, aby „neohýbal krk“.

• Citovat
  • Upravit
21
22.4.13 16:04

Když byl malý nemocný, pomohl mu Nasivin sprej sensitiv, nějaká odsávačka u nás neexistuje a na doporučení doktorky Fenistyl kapky, ty jsou na zklidnění a malý po nich hned usnul. Ale jak to šlo už jsem mu je nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
22.4.13 16:05

@chytrá horákyňka On spí na matraci bez postýlky? Já právě mému synovi nakláním celou postýlku když má rýmu, a moc se mi to osvědčilo, v noci se nedusí, nekašla, rýma mu sama odteče - samozřejmě, že před a po spaní vysajem nosík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
22.4.13 16:07

Ahojky, jak psaly holky, zkus mu zvednout hlavičku. A zkus častěji odsávat. Pokud jsou to zoubky zkus Calgel, nám pomáhá. Kažfopádně malému přeji, aby se mu co nejdříve ulevilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
22.4.13 16:26

Tak já mám synka už skoro 3 letýho, ale kašle odjaktěživa - po mě. Naklonění postýlky můžu doporučit a pak ještě zvlhčovač vzduchu. Něvěřila bych tomu, ale dokáže zázraky. Dala jsem do vody trochu soli nebo Mucosolvan rostok a pustila klidně na celou noc. Pomohl nám i při laringitidě a to nás zachránil před nemocnicí. Když bylo opravdu nejhůř, tak před spaním ještě Dithiaden nebo Fenistyl kapky, to ho zklidní a vyspí se, ale opravdu jen vyjímečně. jsou to drijáky. Přeju hodně sil a malýmu hodně zdraví. Nám taky trochu pomohlo vyndání mandle, sice to chtějí děla až po 3. roce, ale mě to dělali ve 13. měsících a malýmu ve 22 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
22.4.13 16:27

Ked vravis, ze to ma od 3m, nemali ste ockovanie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
22.4.13 16:32

@KacziinaZ dítko už má skoro dva roky a spí samo v pokojíčku na dospělé vysoké matraci (rám postele zatím čeká, protože dělá na matraci kraviny a asi by to nedopadlo dobře).

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 17:11

Ahojky děkuji za rady..
Jinak malej ted dýchá dobře nos má v pohodě jen ten kašel máme snad všechny léky už :zed: hlavu má podloženou až až větrám mam tu vlhko jak v prádelně všude mokrý hadry..
od 3 měsíců měl kašel a rýmu díky doktroce u které už nejsme jsme zkončili v nemocnic se zápalem plic od té doby týden nemocný týden ok a pořád dokola..
Ted je ale fakt šíleně protivný jak se udělalo teplo nechce spát a je mrzutej spíš to vypadá na zuby doufám… zítra pujdu k lékařce asi pokud se dnes v noci uklidní a nebude zase šílet.. JInak byl úplně v pohodě i přes nemoc krásně spinkal celou noc a ted je to katastrofa i pro mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
22.4.13 20:33

@chytrá horákyňka Určitě doporučuju zvýšenú polohu - jak už radily ostatní maminky, podložit postýlku v hlavové části, aby měl hlavu výš než tělo a bude se mu o hoodně líp dýchat. Prodává se i takový klín, pokud nechceš podkládat např. http://www.vbavlnce.cz/…ostylky.html
Naše malá měla nedávno rýnu a pomohlo jí to..dokonce jsme byly v nemocnici pár dní, a a tam měla hlavovou část zvednou opravdu hodně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure