Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím o zkušenosti těch, co mají příliš podvyživené miminko. Můj syn je po operaci srdíčka, v sedmi měsících má pouze 5500 gr. Před operací slibovali, že po zákroku začne přibívat na váze a vše dožene, bohužel za měsíc a půl přibral jen 500 gramů, což se mi zdá málo. Jsem nervózní jestli nemá ještě nějaký jiný problém, samozřejmě budu tuto věc konzultovat s doktory. Spíš než rady mně zajímají zkušenosti maminek s podobným problémem… ![]()
Je to sice méně, ale pokud v 7. měsících přibral 500g za měsíc tak to je dost. mě v tomhle věku syn přibral jen 150g za měsíc
Mně syn v tomhle věku už taky nepřibíral tolik, 500 gramů je slušný. Přeju, aby to šlo takhle dál a brzo dohnal ostatní děti a hlavně aby byl v pořádku ![]()
Moje dcera je taky malinka. Sice ne jako tvuj mimisek, ale po pul roce prestala poradne pribirat. Vetsinou okolo 150 - 250g za mesic. A vydrzelo ji to doted. Ma 13 mesicu a 8 kilo. Myslim si, ze 500g je super!!! ![]()
500g je krásné
Mě mezi 6. a 8. měsícem přibral jen 300. Za dva měsíce! (ze 7090 na 7390, takže je taky menší, PV měl 3560)
Cetla jsem i Tvoji druhou diskuzi a na to, co ji, pribral pekne. Starsi dcera je nezravka obecna, ale je velika, a na pul roce mela 6500g. Pak tedy pribirala cca 400g / mesic az do roka, ale ja ji krmila kasickama, banany atd. Kdyz je malej pouze na UM a jednom prikrmu, tak je prirustek vic nez dobry. Pockej az zacnete poradne prikrmovat, pujde to nahoru lepe
![]()
@Ter91 píše:
Nelinka má 7 měsicu a važí 10 kg a to je už hodně
Tahle diskuze není o chlubení, ale trochu o něčem jiném ![]()
Moje dítě vážilo stejně a nevím, proč by to bylo hodně. Takových jsou tu mraky… ![]()
@Ter91
Spíš než rady mně zajímají zkušenosti maminek s podobným problémem…
Takže co si to třeba přečíst a nemluvit z cesty
k čemu je v téhle diskuzi informace o váze tvého dítěte které je očividně zcela zdravé? ![]()
Zalezi i kolik meri a jak roste? Pokud roste dobre, nic jineho v tom byt nemusi. Jinak bych rekla, ze ten prirustek neni moc, ale zadna tragedie. Pred operaci pribiral kolik?
Uz ji prikrmy? Je na UM nebo kojis?
A vim o cem mluvis, dcera ma 5,2 v 10 m
@formik no je to drobeček, ale spíš než názory maminek poslouchej doktora ten ví nejlépe, zná tvého chlapečka nejlépe. když řekne že je to v pořádku tak se netrap
když ne, ta ti nejlépe poradí on co dělat.
Přeju ať je prcek brzy zdravý
![]()
@Ter91 IQ tykve
to je jak kdyby žena co má tři děti napsala snažilce, já mám tři děti, to už je dost ![]()
@Sarik12 Měří 70 cm, takže je dlohá hubená tyčka, míra je myslím OK. Před operací přibíral asi stejně co po operaci. Je na Um, papá Nutrilon i příkrmy, dokonce jsme dostávali speciální stravu pro srdíčkáře Infatrini pro baštění v malých dávkách ale vysokém příjmu kalorií. Smím se zeptat, proč máš tak maličkou dceru? Zjistilo se proč?