V 7. měsíci váží 5 kilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.4.13 21:14

@PetaP prosím? jsem tu dnes prvně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.4.13 21:15

Syn bude mít v červnu 3 roky a má 11,5 kg a měří 88 cm… Všichni si myslí, že je mu tak rok a půl. Chodíme na endokrinologii na gasro a na alergo. Občas mě to dost štve, ale co nadělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
21.4.13 21:22
@Poison Ivy píše:
@PetaP I kdyby, má pravdu v obou bodech :nevim:

tentokrát fakt jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.4.13 21:25

@formik
Jo tak vyska je v pohode, dcera ma 66 cm. take ma srdecni vadu.
Tak jeste neni po operaci dlouho, tak je mozne, ze se jeste rozji. Ale cim bude starsi, tim bude pribirat mene. Infatrini znam, dcera je na nem skoro plne. Jen diky tomu, pribere aspon neco.
Davej mu kaloricka jidla - ryzi, banan, mleko muzes zahustit kasi. A kolik toho sni? jestli malo, tak s tim stejne moc neudelas, nezravci jsou proste takovy a nema cenu se nad tim trapit a stresovat. Takhle je na tom vetsina malych kardiaku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.4.13 21:27

@Terlas
A nasli mu nekde neco? Nebo vas tam honi jen aby meli klidne svedomi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.13 21:28

@Terlas tak je drobnější, to nevadí. Některé děti jsou velké, některé tlusté a některé drobnější. Pokud správně jí a je drobeček tak se nedá nic dělat, třeba vás překvapí v pubertě a naroste ;) netrap se tím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
21.4.13 21:29

Chuti mu jest? Kolko toho zje, vypije? Ak by to bolo malo, skus sa s doktormi poradit, ci by trebars nebolo dobre davat mu do mlieka/prikrmov fantomalt, alebo ine vysokoenergeticke doplnky stravy (dcera dlhodobo jedla malicke davky, takze sme sa jej snazili navysovat energeticku hodnotu prikrmov vsade, kde sa dalo. Ale ako hovorim, preber to so svojim osetrujucim lekarom).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
21.4.13 21:29

Obě moje děti byly a jsou doteď žížaly hubené - syn v 7. měsíci 6130 g, přibíral 100 - 200 g za měsíc, dcera na konci 6. měsíce 6270 g, přibírala skokově - někdy 200 g, pak i 500 g. Obě děti byly na umělé výživě (dceru jsem se tedy snažila do 5. měsíce kojit aspoň trochu, ale bez UM by už dávno umřela hlady), tak u nás rozhodně neplatilo, že děti na UM bývají tlusté.
Dětská doktorka se nad váhou syna nepozastavovala vůbec, u dcery vždycky konstatovala, že přibírá aspoň trochu a že se pomalu od té spodní váhové křivky odlepuje, takže dobrý. Víc to neřešila.
500 g se mi zdá fajn, ale chápu Vaše obavy, když za sebou máte takovou zkušenost. Přeju zdravé a spokojené miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.4.13 21:31
@Sarik12 píše:
@Terlas
A nasli mu nekde neco? Nebo vas tam honi jen aby meli klidne svedomi?

má potravinové alergie, asi 12 potravin včetně lepku. Takže to všichni svádějí na to. Dietu držíme od 10M a efekt skoro žádný… Léky bereme a taky nic. Na druhou stranu mě dostává, jak maminky v čekárnách u mudr. vyděšeně koukají, když honzík začne krásně něco povídat, řekne si na záchod, pozdraví a tak vůbec. Srovnávají ho se svýma prckama cca 1,5-2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.4.13 21:32

@Sarik12 Můžu se zeptat jakou srdeční vadu máte? A jestli jdete nebo máte za sebou operaci? Jsem ráda, že jsem konečně našla někoho se stejným problémem, a můžu se teoreticky s někým pobavit. Můj malý má šelest + operačně opravené tři dírky na srdíčku + nedomykavost chlopně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.4.13 21:35
@Dada Dadulová píše:
@Terlas tak je drobnější, to nevadí. Některé děti jsou velké, některé tlusté a některé drobnější. Pokud správně jí a je drobeček tak se nedá nic dělat, třeba vás překvapí v pubertě a naroste ;) netrap se tím :hug:
díky :kytka:, trápím se jen někdy, občas lidi koukají, jako bych mu ani nedala najíst :pocitac:… On byl do 6 měsíce úplně zdravé a spokojené dítě, váha i růst podle tabulek, pak jsme začali s jídlem a bylo zle… Nemůže ani mrkev a rýži, jablko, banán atd…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.4.13 21:37

@Terlas Přesně u nás, na nás se taky dívají vyjeveně že už žvatlá a vypadá na tři měsíce. Někdy mně to štve, jak blbě koukají. Právě se bojím toho, aby jsme taky neměli nějaký gastro problém (neumím to přesně pojmenovat). On syn je strašně živé a šikovné dítko, akorát vypadá jek dědeček, když je tak hubený :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.4.13 21:45
@formik píše:
@Terlas Přesně u nás, na nás se taky dívají vyjeveně že už žvatlá a vypadá na tři měsíce. Někdy mně to štve, jak blbě koukají. Právě se bojím toho, aby jsme taky neměli nějaký gastro problém (neumím to přesně pojmenovat). On syn je strašně živé a šikovné dítko, akorát vypadá jek dědeček, když je tak hubený :-(

no nám právě v 10M zjistili alergie na snad uplně všechny běžné potraviny, problémy měl od zavedení příkrmů… Některé děti příkrmy špatně snáší, nemají zralé zažívání, ale časem se to srovná, unás bohužel žádná změna celé 2 roky :(. Dorazila mě pediatrička, když mi řekla, že se zjistilo, že příkrmy by se měly dávat od 4 měsíce, ikdyž kojíte, dítě je prý v tomhle věku nejvíc tolerantní… Já kojila plně 6M a pak ještě 3M a nebylo to k ničemu :(. Na gastro chodíme spíš pro radu, jak sestavit jídelníček, testy už máme za sebou a vše co kontrolovali by mělo být OK. Má nižší růstový hormon, ale prý kvůli tem alergiím. Nejvíc mě dostane, když mi doktor na gastru řekne, že se s tím vlastně nedá nic dělat, to bych vraždila… Netrap se, počkej pár měsíců a pokud je jinak miminko spokojené, tak bych to zatím nehrotila, může se to spravit… Pokud ne, zkusila bych zatlačit na pediatričkuat udělá test na alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.4.13 22:42

@formik
Tak to ma asi to same. Mala ma jednu dirku mezi komorama a dve mezi sinema. Jeden paliativni zakrok uz ma za sebou a korekce ji teprve ceka. Selseti jak listi na podzim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.4.13 22:43

@Terlas
Moje starsi ma ve 2,5 letech 90 cm a 10,6. Takze hubenour. Ale ono to v obleceni neni tak videt, horsi bude leto :zed: ale ji teda nikde nic nenasli. Ale prave asi nemela uplne dobre zazivani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí