Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máme doma tento typ klokanky Klokánka Freestyle Classic od Tomy. Chtěla bych se zeptat, jestli už v ní můžu čtyřměsíční mimčo občas nosit. Jedeme na výlet na celé odpoledne tak nechci aby byla celou dobu zavřená v kočáře. Poraďte jestli už může, jak dlouho a jestli miminko čelem nebo zády. Díky Katka
Ja nosila v klokance i mladsi..to je na tobe..spousta zen ti tu rekne ze dite v klokance vicemene zabijis i kdyby melo 13 let
kdyz v tom dite netravi 24 hodin denne tak sem nic neresila…klokanka mi prisla velice prakticka a vyuzivala jsem ji hodne. dokud neudrzela hlavu tak celem..pak zada…to uz sama chtela cucet na svet ![]()
@kata_x píše:
Ahoj holky, máme doma tento typ klokanky Klokánka Freestyle Classic od Tomy. Chtěla bych se zeptat, jestli už v ní můžu čtyřměsíční mimčo občas nosit. Jedeme na výlet na celé odpoledne tak nechci aby byla celou dobu zavřená v kočáře. Poraďte jestli už může, jak dlouho a jestli miminko čelem nebo zády. Díky Katka
Lepší by bylo ergonomické nosítko…
Ja myslim, ze je mnohem lepsi ergonomicke nositko, jak pro nosence, tak pro nositele ![]()
klokanka neni vhodna vubec…pouzila bych ji fakt v pripade nouze, kdyby nebylo nic jineho po ruce a jinak bych mela dite na ruce. Vlastnimu diteti bych poridila neco kvalitnejsiho - i se to vic vyplati. Manducu jsem nedavno pouzila na dvouapulletou dceru - na zada jako batuzek.
smer dopredu mi prijde naprosto nevhodny ![]()
Ty jo koukam na obrázky k tomu erg. nosítku a nějak nemůžu najít rozdíl mezi ním a tou klokankou od TOMY. Střih podobnej i miminko tam sedí stejně. Taky roztažený nožičky jako v manduce.
@kata_x tady snad rozdíl uvidíš, tipuji že v té tomy klokance je cca tří měsiční, max 4 měsíční dítě, visící za rozkrok. Na druhé fotce je tříměsíční mé dítě v manduce. Myslím, že rozdíl je dosti jasný.
http://www.babyzone.ru/…os/80656.jpg
http://img1.rajce.idnes.cz/…100908-1.JPG?…
Ditko by melo zadeckem a nozickama tvorit pismeno M, kolinka musi byt vys a zadecek podsazeny, to v kolokance nemas, i kdyz se zda, ze je mezi nozickama dost mista, ale ditko za rozkrok spise visi - celou svou vahou.
na tech obrazcich je to dobre videt - manduca konci presne v ohybu kolen, nositko v oblasti pliny.
v ergonositku nedas dite celem dopredu - bude to dost nepohodlne.
Já myslím, že rozdíl je patrný. Na první fotce visí nohy dítěte dolů, ma druhé fotce jsou kolínka výš jak zadeček v tzv. abdukčně flekční poloze. Ta je pro malé mimino mnohem vhodnější, protože se tím zakulatí záda a při správném dotažení nosítka je tam dítě rovně. Já včera viděla mimino cca 5m v nějakém takovém visítku, ještě čelem ven, ta paní seděla a měla tím vlastně dítě ma klíně a lítalo v tom jak nudle v bandě.
Jako dítěti na klokanku neumře, ale můžeš si na ni třeba vzpomenout, až třeba budete řešit v pubertě a dále skoliózu.
Nevidím důvod, proč dítě nenosit, ale taky nechápu, proč ho nenosit zdravě
Nosim v Becu, do klokanky bych dite dala max na vybehnuti s odpadkovym kosem. ![]()
Je to jako bys založila diskuzi o chodítku.
Ergonomické nosítko je lepší. My jsme si ho pořídili i na občasné poponesení.
A může být dítě v takovém nosítku starší???tedy samo sedící?
@Alyss1
Tak to mi pomalu přijde ještě horší. Zkus se někde pověsit za rozkrok, jak Ti bude ![]()
@mikitaa píše:
Ja nosila v klokance i mladsi..to je na tobe..spousta zen ti tu rekne ze dite v klokance vicemene zabijis i kdyby melo 13 letkdyz v tom dite netravi 24 hodin denne tak sem nic neresila…klokanka mi prisla velice prakticka a vyuzivala jsem ji hodne. dokud neudrzela hlavu tak celem..pak zada…to uz sama chtela cucet na svet
To zabije jedine tak tebe
On je celkem duvod, proc v techhle visitkach je dite jen do par kil, vic uz clovek proste neda. Ja klokanku zkusila kdysi v prehistorii, kdyz ergo nositka jeste u nas nebyly… jedna cesta do obchodu mi stacila, dite melo asi 6 kilo, ale moje zada se z toho dostavaly jeste par dni. Zatimco v ergo nositku muzes nosit klidne do 20ti kil, kdyz to zvladnes fyzicky. (jinak psano vyse)
@asha ja se do manducy sama neumela navliknout teda jeste s deckem…nehanim nijak ergonomicka nostika…ani nevyvracim ze jsou lepsi…ale kdyz ma doma clovek klokanku tak na poponaseni naprosto staci…je s ni rychla a jednoducha manipulace. ale potvrzuji ze na delsi noseni to neni…zada z toho boli pekelne.
@mikitaa píše:
@asha ja se do manducy sama neumela navliknout teda jeste s deckem…nehanim nijak ergonomicka nostika…ani nevyvracim ze jsou lepsi…ale kdyz ma doma clovek klokanku tak na poponaseni naprosto staci…je s ni rychla a jednoducha manipulace. ale potvrzuji ze na delsi noseni to neni…zada z toho boli pekelne.
To jako vazne? Co na tom bylo tak tezkyho? Mne prislo treba Ergo a Beco daleko jednodussi, nez ta klokanka, do ni se mi davalo dite desne blbe. Ale zkusila jsem to teda jednou.