Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžeš zkusit dětský ovocný čaj aby mu to lépe chutnalo, ale můj syn tomu pití taky moc nedal. až tak od 8 měsíce. ukazovala jsem mu jak piju ze skleničky a tak to taky začal zkoušet. no i teď (15 měsíců) se tím totálně zbryndá
takže u nás se točí hrneček, lahev s dudlíkem a lahev s pítkem. záleží co mám ráno po ruce.
u nás funguje pravidlo Opička vidí, opička dělá, takže když po něm něco chci sama mu několikrát ukážu, že to dělám
Moja starsia odmietala pitka. Tak som jej ich odmontovala a pila rovno bez pomoci. S tromi uterakmi pod bradou
Potom som zistila ze zo sirokeho hrnceka sa uci lahsie, lebo tam nezavadzia nos ![]()
Nabízet nabízet nabízet… naší malé to taky trvalo dlouho
nakonec vzala na milost hrneček cca ve 13měsících do té doby jen lžičkou a myslela jsem, že mě švihne
Hodně štěstí a pevné nervy budou potřeba ![]()
Ahoj, já tohle doma řeším skoro 4.měsíce. Syn taky plně kojený do 7.měsíců, nikdy neměl v puse nic jiného než prso a doma mám asi šest různých hrnečků
Zkoušela jsem různé druhy čajů a šťáv, nejvíce se mi osvědčil dětský rooibos a voda se šťávou yo. Začal mi pít trošku více až teď v 11.měsících a to rovnou z plastového hrnku, sice je celý mokrý, ale aspoň pije…A jinak dehydrovaný určitě nebude, když kojíš ještě 4× denně ![]()
Malá je taky kojená a chytla se na brčko.. Od roka zkouší skleničku, asi od patnácti měsíců už docela s přehledem.
Mě taky nepije z učícího hrnečku… líp se napije z klasickýho hrnku nebo sklenice, ale koupila jsem dětský džus od Cappy junior, ten vylila a dala mu tam vodu, tak ten teprve teď měsíc akceptuje. takže mu kupuju tendle džus a dávám do něj vodu… první kapka sice vytače, ale zbytek ne, to musí tahat jako z klasické flašky nebo učícího hrnečku… takže za mě tohle
je to pěkně do ručky a hned zjistí, jak na to…a může s tím házet o zem ![]()
Měli jsme netekoucí hrneček od Aventu, nalila jsem tam vodu a když jsem ho přebalovala s hrníčkem si hrál, okusoval a tak…za chvíli zjistil, že z toho něco teče no a začal najednou pít. Před 1.narozeninama jsem mu dala hrníček s brčkem taky Avent a hned pochopil, co s tím a vypije tak více vody než z toho hrníčku bez brčka…ten se musel naklánět a z tohoto jen uskrává a má z toho děsnou radost ![]()
Taky to ted řeším, malý kojený, ale normálně jsem dala lahvičku s dudlíkem na vodu-pije bez problému, na kojení to už ted vliv nemá a opravdu se nebojím že by zača odmítat prso
učící hrneček ještě nemáme, učím ho pít ze skleničky, ale jde to pomalu-voda všude a ještě neumí odhadnout kolik si může cucnout at se nezalyká..
@paola white píše:
Můžeš zkusit dětský ovocný čaj aby mu to lépe chutnalo, ale můj syn tomu pití taky moc nedal. až tak od 8 měsíce. ukazovala jsem mu jak piju ze skleničky a tak to taky začal zkoušet. no i teď (15 měsíců) se tím totálně zbryndátakže u nás se točí hrneček, lahev s dudlíkem a lahev s pítkem. záleží co mám ráno po ruce.u nás funguje pravidlo Opička vidí, opička dělá, takže když po něm něco chci sama mu několikrát ukážu, že to dělám
V 7m jsem to malého taky naučila. Bylo teplo, omotala jsem ho utěrkou a zkoušli jsme nad dřezem. Za nějakou dobu se to naučil. Taky byl kojený a učící hrnek neměl moc úspěch, další už jsem zkoušet nechtěla
Mně taky nepila z hrnečku, žádného a dlooooouho. Vždycky se málem utopila. Dávala jsem dudlík a od cca 14 m. pije brčkem. Až potom se naučila jakž takž z těch hrnečků, ale stejně je doteď moc nechce, to už radši normální hrnek.
Máme stejný problém. malá 6,5 měsíce mi nechce nic pít…flašku s mlíkem si vezme, ale něco jinýho ne…Taky mám strach, aby nebyla dehydratovaná, kojím jen 2 krát denně
@roomci prosím tě a jakej hrneček přesně máte? Hodila by jsi mi sem prosím nějakej odkaz na něj, kuju ![]()
Jako první hrneček jsme měli tento (má měkkou hubičku): http://www.aventbaby.cz/…ky-a-drzadly
Potom jsem mu koupila tento větší (má tvrdou hubičku-plastovou): http://www.aventbaby.cz/…ky-a-drzadly
(dala bych na učení tu měkkou-dá se i koupit zvlášť na těchto stránkách)
A nakonec teď ve 13.měsících pije z tohoto: http://www.aventbaby.cz/…od-12-mesicu
Pil mi asi od 5-6ti měsíců z toho hrníčku. Nejdřív vypil tak 50ml a dotáhl to na 150ml za den. V 8mi měsících vypil 250ml. A teď brčkem vypije 400-500ml. Pije vodu. Byl jen kojen a stále kojen je. Z flašky pít neumí.
Maminky, potřebovala bych poradit. Synovi je 7,5 měsíce a nějak si nevím rady jak ho naučit pít, příkrmy baštíme od 6. měsíce a je kojený, nikdy nepil z láhve z dudlíkem, tak ho to už ani nechci učit, dokud ještě kojíme, aby se neodstavil. Tak jsem mu začala dávat z učícího hrnečku co je pro dětičky od 6. měsíce, jenže to vždycky když mu to nakloním do pusinky, tak to vyplivne a nebo hrneček úplně odmítá, dávám mu pít jen čistou převařenou vodu, vypije jí pouze když mu jí dávám po lžičkách, to vypije klidně půlku hrnečku ale takhle mu dávat pít pořád po lžičkách, je docela na palici, chtěla bych aby se uměl hezky napít. Jenže už ho kojím tak 4× za den, takže potřebuje pít i něco jiného, docela mi to dělá starosti, mám strach aby nebyl dehydrovaný když pít nic jiného nebude